Мариновані баклажани
Мариновані баклажани - чудова закуска, яку добре подавати з різними м'ясними стравами. Ці овочі, заготовлені на зиму чудовим чином різноманітять ваше меню. Відомо безліч рецептів маринованих баклажан, наприклад, з часником і/або солодким болгарським перцем. Ці вітамінні заготівки зробити не дуже складно, проте слід діяти чітко за рецептурою, оскільки при порушенні технології закачування з баклажанами можуть вести себе досить капризно.
Розповімо, як приготувати баклажани (слід відрізняти від квашених).
Інгредієнти:
баклажани невеликі - 5-6 шт.;
перець солодкий - 3 шт.;
перець червоний гострий - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 3 шт. (середнього розміру);
оцет 6% - 100 мл;
масло рослинне - 60-80 мл;
вода - 500 мл;
часник - 8-10 зубчиків;
перець горошком - 5-8 шт.;
гвоздика - 2-3 суцвіття;
лавровий лист - 3-5 шт.;
насіння коріандру, кропу і кмину (за бажанням і в невеликих кількостях);
зелень петрушки (можна і кінзи додати) - хороший пучок;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Промиємо баклажани, видалимо плодоніжки, наріжемо кружальцями товщиною приблизно півтора сантиметра і помістимо в миску з холодною підсоленою водою на 5-10 хвилин. Воду зіллємо і проваримо кружечки баклажанів протягом п'яти хвилин. Відкинемо на друшляк і дамо стекти.
Дрібно нарубим зелень. Очищений лук наріжемо не дуже тонкими кільцями, солодкий перець - короткою нетонкой соломкою. Кожен зубчик часнику разрежем на кілька шматочків поперек.
Тепер маринад. Змішаємо в каструлі воду, рослинне масло, оцет і сіль (розчинити повністю). Можна додати 1-2 ст. ложки цукру (вітчизняного виробництва). До складу маринаду також можна ввести 1-2 столових ложки томат-пасти, яка також є чудовим консервантом. Додамо спеції, доведемо до кипіння і проваримо протягом 5-8 хвилин. На дно будь-якої ємності, в якій будемо маринувати, викладаємо в послідовності цибулю, часник, перець (і трохи червоного гострого перцю), зелень, а зверху - скибочки баклажанів. Можна повторювати шари. Заливаємо гарячим маринадом і остуджуємо, після чого поміщаємо в холодильник хоча б на 30 хвилин і можна їсти.
Якщо маринувати в скляних банках, їх можна закрити (негерметично) і зберігати в холодильнику до півроку. Якщо хочете закатати - треба попередньо простерилізувати банки, закласти овочі, залити маринадом, накрити кришками, поставити банки в таз з водою і простерилізувати протягом 15 - 20 хвилин. Після цього закатуємо, перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Сподобалися наші поради, тоді рекомендуємо зробити баклажани з капустою на зиму - вийде чудова закусочка до святкового столу.
Розповімо, як приготувати баклажани (слід відрізняти від квашених).
Рецепт маринованих баклажан
Інгредієнти:
Приготування
Промиємо баклажани, видалимо плодоніжки, наріжемо кружальцями товщиною приблизно півтора сантиметра і помістимо в миску з холодною підсоленою водою на 5-10 хвилин. Воду зіллємо і проваримо кружечки баклажанів протягом п'яти хвилин. Відкинемо на друшляк і дамо стекти.
Дрібно нарубим зелень. Очищений лук наріжемо не дуже тонкими кільцями, солодкий перець - короткою нетонкой соломкою. Кожен зубчик часнику разрежем на кілька шматочків поперек.
Тепер маринад. Змішаємо в каструлі воду, рослинне масло, оцет і сіль (розчинити повністю). Можна додати 1-2 ст. ложки цукру (вітчизняного виробництва). До складу маринаду також можна ввести 1-2 столових ложки томат-пасти, яка також є чудовим консервантом. Додамо спеції, доведемо до кипіння і проваримо протягом 5-8 хвилин. На дно будь-якої ємності, в якій будемо маринувати, викладаємо в послідовності цибулю, часник, перець (і трохи червоного гострого перцю), зелень, а зверху - скибочки баклажанів. Можна повторювати шари. Заливаємо гарячим маринадом і остуджуємо, після чого поміщаємо в холодильник хоча б на 30 хвилин і можна їсти.
Якщо маринувати в скляних банках, їх можна закрити (негерметично) і зберігати в холодильнику до півроку. Якщо хочете закатати - треба попередньо простерилізувати банки, закласти овочі, залити маринадом, накрити кришками, поставити банки в таз з водою і простерилізувати протягом 15 - 20 хвилин. Після цього закатуємо, перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Сподобалися наші поради, тоді рекомендуємо зробити баклажани з капустою на зиму - вийде чудова закусочка до святкового столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Ікра кабачкова на зиму
Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території