» » Гогошари з медом на зиму

Гогошари з медом на зиму

Гогошари з медом на зиму
Пропонуємо вам рецепти неймовірно смачною заготовки на зиму з молдавської кухні. Мариновані гогошари з медом чудово підійдуть до будь-якого столу і стануть однією з ваших улюблених закусок у міжсезоння.

Мариновані гогошари по-молдавськи з медом - рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • гогошари – 3 кг;

  • вода – 500 мл;

  • мед – 500 г;

  • сіль – 60 г;

  • яблучний оцет 6% – 375 мл;

  • рослинне масло – 250 мл;

  • часник;

  • лаврове листя;

  • горошки чорного перцю;

  • гвоздика .


  • Приготування
    Безпосередньо перед приготуванням маринованих гогошаров вимиємо і простерилизуем баночки, высушим їх і на дно кожної укладемо по два-три лаврових листки, десять горошин чорного перцю, два-три бутона гвоздики і два-три попередньо очищених зубчиків часнику. Ця норма прянощів ідеальна баночку об'ємом 750 мл
    Гогошари моєму, очищаємо від плодоніжок і насіннєвих коробок і ще раз промиваємо плоди, щоб позбутися від насіння. Перці розрізаємо на дві або чотири частини, в залежності від розміру плоду.
    У велику емальовану ємність вливаємо воду, рослинне масло і оцет, додаємо сіль і мед, визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. Малими порціями завантажуємо гогошари в маринад, даємо їм закипіти гарненько, тут же виймаємо шумівкою і заповнюємо ними підготовлені баночки зі спеціями. Повторюємо так з усіма перцями, даємо маринаду добре закипіти, і заливаємо їм перці в банках. Закатуємо ємності стерильними кришками і ставимо дном догори на самостерилизацию під теплу ковдру до повного охолодження.
    Зберігаємо заготівлю обов'язково в темному і бажано в прохолодному місці.

    Мариновані гогошари по-молдавськи з медом і корицею


    Інгредієнти:

  • гогошари – 5 кг;

  • мед – 325 г;

  • сіль – 30-50 г;

  • рослинне масло – 500 мл;

  • часник;

  • лаврове листя – 10 шт.;

  • яблучний оцет 6% – 1 л;

  • горошини запашного перцю – 10 шт.;

  • горошки чорного перцю – 10 шт.;

  • кориця – 10 г;

  • гвоздика – 5 шт.


  • Приготування
    Для приготування маринаду змішуємо олію, оцет, мед і сіль, кидаємо лаврове листя, горошини чорного і духмяного перцю, корицю і гвоздику і ставимо на вогонь. Прогріваємо суміш до кипіння,
    Гогошари з медом на зиму
    проварюємо п'ять хвилин, і бланшируем в ній попередньо вимиті, очищені й розрізані на кілька частин перці по три-п'ять хвилин. Виймаємо їх за допомогою шумівки і складаємо в окрему ємність. На дно кожної чистої баночки укладаємо приблизно за два-три зубчики часнику, заповнюємо їх по плечики часточками гогошаров і заливаємо гарячим маринадом, в якому вони бланшувалися. Визначаємо ємності на стерилізацію в гарячу воду і витримуємо півлітрові банки сім хвилин, а літрові - дванадцять.
    Закатуємо ємності стерильними кришками, закутуємо грунтовно і даємо охолонути. Приблизно через місяць заготівля настоїться і буде готова до вживання.
    Додав: admin | 29-09-2015, 20:10
    Переглядів: 602