Мариновані помідори на зиму
Мариновані овочі – неймовірно популярна закуска в наших краях, а тому рецептів їх приготування дуже багато. У випадку якщо ви все ще томітесь пошуком технології приготування ідеальних маринованих помідорів на зиму, то, можливо, рецепти з нашої статті припадуть вам до смаку.
Почнемо з самого «безпечного», класичного і зрозумілого для середньостатистичного споживача в наших краях рецепта маринаду для томатів, в його основі: часник, оцет, перець горошком і листя лавра.
Інгредієнти:
свіжі томати - 2 8 кг;
цукор - 130 г;
сіль - 90 г;
головка часнику;
горошини перцю - 15 шт.;
листя лавра - 8 шт.;
оцет - 45 мл
Приготування
Перед тим, як маринувати помідори на зиму в банках, самі банки ретельно споліскують і обсушують. Між банками ділять прянощі: горошини перцю, лаврові листочки і часникові зубки. Поверх ароматного шару утрамбовують стиглі і цілі томати.
У півтора літрах киплячої води розчиняємо сіль з цукром і вливаємо оцет. Заливаємо маринадом томати в банках і накриваємо їх кришками. Ставимо консервацію на водяну баню і стерилізуємо 8-9 хвилин (для банок об'ємом 1 літр). Залишається лише закрутити кришки і можна залишати томати на зберігання до холодної пори.
Інгредієнти:
томати - 16 кг;
листя лавра - 2 шт.;
гілочка майорану ;
сіль - 15 г;
цукор - 5 г;
горошини чорного перцю - 5 шт.
Приготування
Експрес-рецепт маринування томатів здійснимо лише на плодах без шкірки, а тому перед тим, як маринувати помідори, бланшируйте їх і очистіть. Залийте листя лавра, майорану, горошини перцю, а також кристали цукру і солі киплячою водою. Поваріть маринад пару хвилин, щоб він став пахучіше, а потім залийте їм бланшовані помідори в стерильних банках. Додатково стерилізуйте банки-яким зручним способом перед закатыванием.
Інгредієнти:
зелені томати - 650 г;
мед - 10 г;
часникові зубки - 2 шт.;
лист лавра;
насіння коріандру - 1 ст. ложка;
яблучний оцет - 125 мл;
паличка кориці;
гвоздика - 6 бутонів;
вода - 120 мл
Приготування
Томати утрамбуйте в чисті банки, а з решти інгредієнтів зваріть пряний маринад. Залийте помідори в банках маринадом, накрийте кришками і стерилізують на бані або в духовці разом з кришками. Загорніть кришки і залишайте банки на зберігання.
Мариновані помідори з часником на зиму – рецепт
Почнемо з самого «безпечного», класичного і зрозумілого для середньостатистичного споживача в наших краях рецепта маринаду для томатів, в його основі: часник, оцет, перець горошком і листя лавра.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як маринувати помідори на зиму в банках, самі банки ретельно споліскують і обсушують. Між банками ділять прянощі: горошини перцю, лаврові листочки і часникові зубки. Поверх ароматного шару утрамбовують стиглі і цілі томати.
У півтора літрах киплячої води розчиняємо сіль з цукром і вливаємо оцет. Заливаємо маринадом томати в банках і накриваємо їх кришками. Ставимо консервацію на водяну баню і стерилізуємо 8-9 хвилин (для банок об'ємом 1 літр). Залишається лише закрутити кришки і можна залишати томати на зберігання до холодної пори.
Мариновані помідори швидкого приготування
Інгредієнти:
Приготування
Експрес-рецепт маринування томатів здійснимо лише на плодах без шкірки, а тому перед тим, як маринувати помідори, бланшируйте їх і очистіть. Залийте листя лавра, майорану, горошини перцю, а також кристали цукру і солі киплячою водою. Поваріть маринад пару хвилин, щоб він став пахучіше, а потім залийте їм бланшовані помідори в стерильних банках. Додатково стерилізуйте банки-яким зручним способом перед закатыванием.
Мариновані зелені помідори на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Томати утрамбуйте в чисті банки, а з решти інгредієнтів зваріть пряний маринад. Залийте помідори в банках маринадом, накрийте кришками і стерилізують на бані або в духовці разом з кришками. Загорніть кришки і залишайте банки на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Як солити помідори?
Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком
Помідори у власному соку
Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо