Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариновані помідори на зиму

Мариновані помідори на зиму

5-07-2015, 16:37
3 421
Мариновані помідори на зиму
Мариновані овочі – неймовірно популярна закуска в наших краях, а тому рецептів їх приготування дуже багато. У випадку якщо ви все ще томітесь пошуком технології приготування ідеальних маринованих помідорів на зиму, то, можливо, рецепти з нашої статті припадуть вам до смаку.

Мариновані помідори з часником на зиму – рецепт


Почнемо з самого «безпечного», класичного і зрозумілого для середньостатистичного споживача в наших краях рецепта маринаду для томатів, в його основі: часник, оцет, перець горошком і листя лавра.
Інгредієнти:

  • свіжі томати - 2 8 кг;

  • цукор - 130 г;

  • сіль - 90 г;

  • головка часнику;

  • горошини перцю - 15 шт.;

  • листя лавра - 8 шт.;

  • оцет - 45 мл


  • Приготування
    Перед тим, як маринувати помідори на зиму в банках, самі банки ретельно споліскують і обсушують. Між банками ділять прянощі: горошини перцю, лаврові листочки і часникові зубки. Поверх ароматного шару утрамбовують стиглі і цілі томати.
    У півтора літрах киплячої води розчиняємо сіль з цукром і вливаємо оцет. Заливаємо маринадом томати в банках і накриваємо їх кришками. Ставимо консервацію на водяну баню і стерилізуємо 8-9 хвилин (для банок об'ємом 1 літр). Залишається лише закрутити кришки і можна залишати томати на зберігання до холодної пори.

    Мариновані помідори швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • томати - 16 кг;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • гілочка майорану ;

  • сіль - 15 г;

  • цукор - 5 г;

  • горошини чорного перцю - 5 шт.


  • Приготування
    Експрес-рецепт маринування томатів здійснимо лише на плодах без шкірки, а тому перед тим, як маринувати помідори, бланшируйте їх і очистіть. Залийте листя лавра, майорану, горошини перцю, а також кристали цукру і солі киплячою водою. Поваріть маринад пару хвилин, щоб він став пахучіше, а потім залийте їм бланшовані помідори в стерильних банках. Додатково стерилізуйте банки-яким зручним способом перед закатыванием.

    Мариновані зелені помідори на зиму


    Інгредієнти:

  • зелені томати - 650 г;

  • мед - 10 г;
  • Мариновані помідори на зиму

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • лист лавра;

  • насіння коріандру - 1 ст. ложка;

  • яблучний оцет - 125 мл;

  • паличка кориці;

  • гвоздика - 6 бутонів;

  • вода - 120 мл


  • Приготування
    Томати утрамбуйте в чисті банки, а з решти інгредієнтів зваріть пряний маринад. Залийте помідори в банках маринадом, накрийте кришками і стерилізують на бані або в духовці разом з кришками. Загорніть кришки і залишайте банки на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Асорті з огірків і помідор
    Асорті з огірків і помідор
    Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
    Як солити помідори?
    Як солити помідори?
    Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком
    Помідори у власному соку
    Помідори у власному соку
    Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
    Патисони на зиму
    Патисони на зиму
    Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або
    Огірки в томатному соку
    Огірки в томатному соку
    Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо