Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Патисони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або заготовити на зиму. Заготівлях з патисонів і кабачків ми і вирішили присвятити цю статтю.
Інгредієнти:
патисони - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
кріп;
зерна гірчиці - 1 ч. ложка;
чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки;
чилі - за смаком;
сіль - 1 ст. ложка.
Для маринаду:
оцет - 1 ст.;
рисовий оцет - 1/2 ст.;
цукор - 1/3 ст.
Приготування
Беремо шатківницю для овочів і з її допомогою нарізаємо патисони упоперек на тонкі скибочки. Чим більш товстими вийдуть шматочки, тим більше вони будуть хрустіти після засолювання.
Шматочками аналогічного розміру нарізаємо цибулю. Змішуємо скибочки патисона і лука зі столовою ложкою солі і залишаємо в холодильнику на 2 години або, якщо є можливість, на ніч. Надлишки рідини зливаємо, а овочі промаківающімі паперовим рушником.
На дно невеликої банки, десь на 150-200 мл, кладемо трохи кропу, зерна гірчиці, чорного перцю, подрібнений часник і чилі. Також можна поекспериментувати і додати в банки коріандр, зіру , або насіння фенхелю.
Тепер переходимо до готування маринаду. У невеликому сотейнику доводимо до кипіння два види оцту і цукор, варимо до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Заливаємо маринадом вміст банок і закорковуємо їх. Якщо необхідно зберегти консервацію на всю зиму, ті попередньо банки слід простерелизовать.
Інгредієнти:
патисони - 500 г;
сіль - 2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
імбир - 3 тонких скибочки;
лимонна цедра - 1 смужка;
чорний перець горошком - 1/4 ч. ложки;
насіння коріандру - 1/4 ч. ложка;
сушений перець чилі - 1/4 ч. ложки.
Для маринаду:
вода - 1 ст.;
оцет - 1 ст.;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 1/2 ст. ложки.
Приготування
Нарізаємо патисони невеликими скибочками, укладаємо в банки і посипаємо сіллю. Даємо овочам постояти 3 години в холодильнику, надлишки рідини зливаємо, а патисони споліскують у холодній воді і обтираем паперовим рушником.
Інгредієнти для маринаду кип'ятимо до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться. Банки і кришки для консервації стерилізуємо і укладаємо в них насіння коріандру, чилі, чорний перець, цедру, нарізаний часник і імбир. Зверху розміщуємо шматочки патисонів і заливаємо все гарячим маринадом. накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15 хвилин, після чого закатуємо.
Рецепт патисонів на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Беремо шатківницю для овочів і з її допомогою нарізаємо патисони упоперек на тонкі скибочки. Чим більш товстими вийдуть шматочки, тим більше вони будуть хрустіти після засолювання.
Шматочками аналогічного розміру нарізаємо цибулю. Змішуємо скибочки патисона і лука зі столовою ложкою солі і залишаємо в холодильнику на 2 години або, якщо є можливість, на ніч. Надлишки рідини зливаємо, а овочі промаківающімі паперовим рушником.
На дно невеликої банки, десь на 150-200 мл, кладемо трохи кропу, зерна гірчиці, чорного перцю, подрібнений часник і чилі. Також можна поекспериментувати і додати в банки коріандр, зіру , або насіння фенхелю.
Тепер переходимо до готування маринаду. У невеликому сотейнику доводимо до кипіння два види оцту і цукор, варимо до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Заливаємо маринадом вміст банок і закорковуємо їх. Якщо необхідно зберегти консервацію на всю зиму, ті попередньо банки слід простерелизовать.
Патисони, мариновані на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Нарізаємо патисони невеликими скибочками, укладаємо в банки і посипаємо сіллю. Даємо овочам постояти 3 години в холодильнику, надлишки рідини зливаємо, а патисони споліскують у холодній воді і обтираем паперовим рушником.
Інгредієнти для маринаду кип'ятимо до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться. Банки і кришки для консервації стерилізуємо і укладаємо в них насіння коріандру, чилі, чорний перець, цедру, нарізаний часник і імбир. Зверху розміщуємо шматочки патисонів і заливаємо все гарячим маринадом. накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15 хвилин, після чого закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо