Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Патисони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або заготовити на зиму. Заготівлях з патисонів і кабачків ми і вирішили присвятити цю статтю.
Рецепт патисонів на зиму
Інгредієнти: патисони - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; кріп; зерна гірчиці - 1 ч. ложка; чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки; чилі - за смаком; сіль - 1 ст. ложка. Для маринаду:
оцет - 1 ст.; рисовий оцет - 1/2 ст.; цукор - 1/3 ст. Приготування Беремо шатківницю для овочів і з її допомогою нарізаємо патисони упоперек на тонкі скибочки. Чим більш товстими вийдуть шматочки, тим більше вони будуть хрустіти після засолювання.
Шматочками аналогічного розміру нарізаємо цибулю. Змішуємо скибочки патисона і лука зі столовою ложкою солі і залишаємо в холодильнику на 2 години або, якщо є можливість, на ніч. Надлишки рідини зливаємо, а овочі промаківающімі паперовим рушником.
На дно невеликої банки, десь на 150-200 мл, кладемо трохи кропу, зерна гірчиці, чорного перцю, подрібнений часник і чилі. Також можна поекспериментувати і додати в банки коріандр, зіру , або насіння фенхелю.
Тепер переходимо до готування маринаду. У невеликому сотейнику доводимо до кипіння два види оцту і цукор, варимо до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Заливаємо маринадом вміст банок і закорковуємо їх. Якщо необхідно зберегти консервацію на всю зиму, ті попередньо банки слід простерелизовать.
Патисони, мариновані на зиму
Інгредієнти: патисони - 500 г; сіль - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; імбир - 3 тонких скибочки; лимонна цедра - 1 смужка; чорний перець горошком - 1/4 ч. ложки; насіння коріандру - 1/4 ч. ложка; сушений перець чилі - 1/4 ч. ложки. Для маринаду:
вода - 1 ст.; оцет - 1 ст.; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 1/2 ст. ложки. Приготування Нарізаємо патисони невеликими скибочками, укладаємо в банки і посипаємо сіллю. Даємо овочам постояти 3 години в холодильнику, надлишки рідини зливаємо, а патисони споліскують у холодній воді і обтираем паперовим рушником.
Інгредієнти для маринаду кип'ятимо до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться. Банки і кришки для консервації стерилізуємо і укладаємо в них насіння коріандру, чилі, чорний перець, цедру, нарізаний часник і імбир. Зверху розміщуємо шматочки патисонів і заливаємо все гарячим маринадом. накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15 хвилин, після чого закатуємо.