Вернуться назад Распечатать

Патисони на зиму

Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Патисони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або заготовити на зиму. Заготівлях з патисонів і кабачків ми і вирішили присвятити цю статтю.

Рецепт патисонів на зиму


Інгредієнти:

  • патисони - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • кріп;

  • зерна гірчиці - 1 ч. ложка;

  • чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки;

  • чилі - за смаком;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Для маринаду:

  • оцет - 1 ст.;

  • рисовий оцет - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/3 ст.


  • Приготування
    Беремо шатківницю для овочів і з її допомогою нарізаємо патисони упоперек на тонкі скибочки. Чим більш товстими вийдуть шматочки, тим більше вони будуть хрустіти після засолювання.
    Шматочками аналогічного розміру нарізаємо цибулю. Змішуємо скибочки патисона і лука зі столовою ложкою солі і залишаємо в холодильнику на 2 години або, якщо є можливість, на ніч. Надлишки рідини зливаємо, а овочі промаківающімі паперовим рушником.
    На дно невеликої банки, десь на 150-200 мл, кладемо трохи кропу, зерна гірчиці, чорного перцю, подрібнений часник і чилі. Також можна поекспериментувати і додати в банки коріандр, зіру , або насіння фенхелю.
    Тепер переходимо до готування маринаду. У невеликому сотейнику доводимо до кипіння два види оцту і цукор, варимо до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Заливаємо маринадом вміст банок і закорковуємо їх. Якщо необхідно зберегти консервацію на всю зиму, ті попередньо банки слід простерелизовать.

    Патисони, мариновані на зиму


    Інгредієнти:

  • патисони - 500 г;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • імбир - 3 тонких скибочки;

  • лимонна цедра - 1 смужка;

  • чорний перець горошком - 1/4 ч. ложки;

  • насіння коріандру - 1/4 ч. ложка;

  • сушений перець чилі - 1/4 ч. ложки.


  • Для маринаду:

  • вода - 1 ст.;

  • оцет - 1 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Патисони на зиму
    Нарізаємо патисони невеликими скибочками, укладаємо в банки і посипаємо сіллю. Даємо овочам постояти 3 години в холодильнику, надлишки рідини зливаємо, а патисони споліскують у холодній воді і обтираем паперовим рушником.
    Інгредієнти для маринаду кип'ятимо до тих пір, поки кристали цукру і солі не розчиняться. Банки і кришки для консервації стерилізуємо і укладаємо в них насіння коріандру, чилі, чорний перець, цедру, нарізаний часник і імбир. Зверху розміщуємо шматочки патисонів і заливаємо все гарячим маринадом. накриваємо банки кришками і ставимо на водяну баню на 15 хвилин, після чого закатуємо.