Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. А ось, щоб під час приготування зберегти їх оригінальний і красивий зовнішній вигляд, були придумані рецепти фаршированих патисонів.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 400 г;
патисони - 4 шт.;
свіжі гриби - 150 г;
сир - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
чебрець - 3 гілочки;
сметана - 3 шт.;
масло вершкове;
спеції;
рослинне масло.
Приготування
Патисони добре промиваємо, обсушуємо, акуратно зрізаємо верхівки і вирізаємо ложкою м'якоть. Потім змащуємо овочі зовні і всередині маслом і перекладаємо на деко. Після цього відправляємо патисони в розігріту патисони до 220 градусів духовку і запікаємо 10-15 хвилин.
А цим часом м'якоть патисонів шаткуємо кубиками. Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Гриби промиваємо, обробляємо і кришимо кубиками. У сковороді розігріваємо вершкове масло, пасеруємо в ньому до м'якості цибулю, солимо, перчимо і додаємо гриби. Смажимо овочі на середньому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Далі викладаємо в сковороду м'якоть патисонів і готуємо обжарку ще 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Тепер обережно знімаємо з вогню і додаємо фарш. Чебрець промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Приправляємо начинку спеції, перемішуємо, наповнюємо фаршем патисони, змащуємо зверху сметанкою і запікаємо 25 хвилин. Сир натираємо на терочке, присипаємо їм фаршировані патисони і готуємо до утворення золотистої скоринки. Готову страву поливають сметаною і прикрашаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
курка - 600 г;
патисони - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
рослинна олія;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
У патисонів зрізаємо «кришечку» і акуратно виймаємо м'якоть, залишивши біля стінок невеликий шар. Приготовлені горщики відкладаємо в сторону, а м'якоть нарізаємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з розігрітим маслом до золотистого кольору. Очищений цибулька дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо з цибулею на рослинному маслечко до м'якості.
Куряче м'ясо знімаємо з кісток і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо подрібнений часничок, м'якоть патисонів, цибулю і моркву. Солимо, перчимо масу за смаком і наповнюємо фаршем підготовлені раніше горщики. Накриваємо верхівками, відправляємо фаршировані патисони в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до готовності фаршу. Подаємо патисони в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню.
Сподобалися наші рецепти, тоді радимо зробити до свята фаршировану буряк - вийде оригінально і смачно.
Патисони, фаршировані м'ясом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Патисони добре промиваємо, обсушуємо, акуратно зрізаємо верхівки і вирізаємо ложкою м'якоть. Потім змащуємо овочі зовні і всередині маслом і перекладаємо на деко. Після цього відправляємо патисони в розігріту патисони до 220 градусів духовку і запікаємо 10-15 хвилин.
А цим часом м'якоть патисонів шаткуємо кубиками. Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Гриби промиваємо, обробляємо і кришимо кубиками. У сковороді розігріваємо вершкове масло, пасеруємо в ньому до м'якості цибулю, солимо, перчимо і додаємо гриби. Смажимо овочі на середньому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Далі викладаємо в сковороду м'якоть патисонів і готуємо обжарку ще 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Тепер обережно знімаємо з вогню і додаємо фарш. Чебрець промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Приправляємо начинку спеції, перемішуємо, наповнюємо фаршем патисони, змащуємо зверху сметанкою і запікаємо 25 хвилин. Сир натираємо на терочке, присипаємо їм фаршировані патисони і готуємо до утворення золотистої скоринки. Готову страву поливають сметаною і прикрашаємо свіжою зеленню.
Патисони, фаршировані курячим фаршем
Інгредієнти:
Приготування
У патисонів зрізаємо «кришечку» і акуратно виймаємо м'якоть, залишивши біля стінок невеликий шар. Приготовлені горщики відкладаємо в сторону, а м'якоть нарізаємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з розігрітим маслом до золотистого кольору. Очищений цибулька дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо з цибулею на рослинному маслечко до м'якості.
Куряче м'ясо знімаємо з кісток і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо подрібнений часничок, м'якоть патисонів, цибулю і моркву. Солимо, перчимо масу за смаком і наповнюємо фаршем підготовлені раніше горщики. Накриваємо верхівками, відправляємо фаршировані патисони в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до готовності фаршу. Подаємо патисони в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню.
Сподобалися наші рецепти, тоді радимо зробити до свята фаршировану буряк - вийде оригінально і смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з патисонів
Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
Помідори, фаршировані грибами
Помідори, фаршировані грибами - яскравий і соковитий закуска, яка відмінно прикрасить фуршетний або святковий стіл. А гості неодмінно прийдуть в
Пишний омлет в духовці
Омлет, приготовлений в духовці, заслуговує особливої уваги кожної господині. До того ж таку страву подарує всім необхідний заряд бадьорості на цілий
Помідори, фаршировані сиром
Фаршировані помідори - чудове прикраса святкового столу. Нафарширувати їх можна будь-якою начинкою і сьогодні поговоримо про помідори, фаршировані
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
Патисони на зиму
Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або