Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фаршировані патисони

Фаршировані патисони

17-03-2015, 18:38
2 325
Фаршировані патисони
Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. А ось, щоб під час приготування зберегти їх оригінальний і красивий зовнішній вигляд, були придумані рецепти фаршированих патисонів.

Патисони, фаршировані м'ясом і грибами


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 400 г;

  • патисони - 4 шт.;

  • свіжі гриби - 150 г;

  • сир - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • сметана - 3 шт.;

  • масло вершкове;

  • спеції;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Патисони добре промиваємо, обсушуємо, акуратно зрізаємо верхівки і вирізаємо ложкою м'якоть. Потім змащуємо овочі зовні і всередині маслом і перекладаємо на деко. Після цього відправляємо патисони в розігріту патисони до 220 градусів духовку і запікаємо 10-15 хвилин.
    А цим часом м'якоть патисонів шаткуємо кубиками. Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Гриби промиваємо, обробляємо і кришимо кубиками. У сковороді розігріваємо вершкове масло, пасеруємо в ньому до м'якості цибулю, солимо, перчимо і додаємо гриби. Смажимо овочі на середньому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.
    Далі викладаємо в сковороду м'якоть патисонів і готуємо обжарку ще 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Тепер обережно знімаємо з вогню і додаємо фарш. Чебрець промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Приправляємо начинку спеції, перемішуємо, наповнюємо фаршем патисони, змащуємо зверху сметанкою і запікаємо 25 хвилин. Сир натираємо на терочке, присипаємо їм фаршировані патисони і готуємо до утворення золотистої скоринки. Готову страву поливають сметаною і прикрашаємо свіжою зеленню.

    Патисони, фаршировані курячим фаршем


    Інгредієнти:

  • курка - 600 г;

  • патисони - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • часник - 2 зубчики;

  • Фаршировані патисони

  • спеції.


  • Приготування
    У патисонів зрізаємо «кришечку» і акуратно виймаємо м'якоть, залишивши біля стінок невеликий шар. Приготовлені горщики відкладаємо в сторону, а м'якоть нарізаємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з розігрітим маслом до золотистого кольору. Очищений цибулька дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо з цибулею на рослинному маслечко до м'якості.
    Куряче м'ясо знімаємо з кісток і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо подрібнений часничок, м'якоть патисонів, цибулю і моркву. Солимо, перчимо масу за смаком і наповнюємо фаршем підготовлені раніше горщики. Накриваємо верхівками, відправляємо фаршировані патисони в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до готовності фаршу. Подаємо патисони в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню.
    Сподобалися наші рецепти, тоді радимо зробити до свята фаршировану буряк - вийде оригінально і смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з патисонів
    Страви з патисонів
    Патисон - різновид звичайного гарбуза, правда невеликого розміру і чудернацької форми. Милі маленькі патисони відмінно виглядають на столі і легко
    Помідори, фаршировані грибами
    Помідори, фаршировані грибами
    Помідори, фаршировані грибами - яскравий і соковитий закуска, яка відмінно прикрасить фуршетний або святковий стіл. А гості неодмінно прийдуть в
    Пишний омлет в духовці
    Пишний омлет в духовці
    Омлет, приготовлений в духовці, заслуговує особливої уваги кожної господині. До того ж таку страву подарує всім необхідний заряд бадьорості на цілий
    Помідори, фаршировані сиром
    Помідори, фаршировані сиром
    Фаршировані помідори - чудове прикраса святкового столу. Нафарширувати їх можна будь-якою начинкою і сьогодні поговоримо про помідори, фаршировані
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти
    Патисони на зиму
    Патисони на зиму
    Сезон патисонів означає низку прекрасних страв на столі. Вони годяться для запікання, варіння, або смаження, а залишки овоча можна заморозити, або