Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пишний омлет в духовці

Пишний омлет в духовці

17-03-2015, 18:38
857
Пишний омлет в духовці
Омлет , приготований в духовці, заслуговує особливої уваги кожної господині. Чому? Та тому, що, по-перше, його можна приготувати в різноманітних формах і варіаціях, що прекрасно видозмінює ваш повсякденний стіл. По-друге, це досить дешеве, доступне всім і швидке блюдо, не вимагає багато часу і сил, яке дуже зручно готувати на сніданок або полуденок.
До того ж таку страву подарує всім необхідний заряд бадьорості на цілий день і створить відчуття ситості надовго. Виходить такий омлет дуже пишним і повітряним, а головне, абсолютно не втрачає своєї форми і не осідає, навіть в холодному вигляді.

Рецепт пишного омлету в духовці


Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • молоко - 200 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як зробити омлет в духовці. Перед приготуванням страви яйця добре промиваємо і насухо протираємо серветкою. Після цього по черзі розбиваємо їх, а вміст виливаємо в миску. Злегка збиваємо виделкою, після чого вливаємо свіже молоко. Солимо, перчимо суміш за смаком і добре збиваємо яйця міксером до однорідного стану.
    Блюдо можете приготувати як у великій сковороді, так і в маленьких формочках - порційно. Отже, обрану форму для запікання, ретельно змащуємо вершковим маслом, виливаємо яєчну суміш і відправляємо в гарячу духовку, попередньо прогрітий до температури 180 градусів, приблизно на 30 хвилин.

    Омлет в духовці з ковбасою


    Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • спеції (орегано, коріандр, розмарин, сіль - за смаком;

  • сира ковбаса - 200 г;

  • свіжа петрушка - за бажанням.


  • Приготування
    Курячі яйця розбиваємо в мисочку, додаємо сметану будь-якої жирності, підсолюємо за смаком і присипаємо улюбленими спеціями. Наприклад, чудово підійде розмарин, орегано або коріандр на ваш вибір.
    Тепер з допомогою віночка гарненько збиваємо яєчну масу до пишноти. Сиру ковбасу відварюємо в підсоленій воді приблизно 10 хвилин, а потім і нарізаємо кільцями або кубиками. Викладаємо ковбасу в миску з яйцями і розмішуємо.
    Готуємо невеликі жароміцні формочки, поділяємо приготовану масу на дві частини і наповнюємо їх наполовину. Свіжу петрушку промиваємо і викладаємо трохи зверху в кожну формочку. Ставимо страву в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів близько 25 хвилин. Готовий повітряний омлет обережно виймаємо з духовки і відразу ж подаємо до столу. Остиглий омлетик вже не так смачний і ніжний як свіжоприготований.

    Омлет з брокколі в духовці


    Інгредієнти:

  • молоко - 40 мл;

  • сир - 150 г;

  • брокколі - 200 г;

  • спеції;

  • свіжа зелень;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Для приготування омлету в духовці, часник чистимо, розрізаємо навпіл і натираємо ними форму для запікання. Брокколі відварюємо до напівготовності у киплячій воді, поділяємо кожне суцвіття на кілька шматочків і викладаємо у форму. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо, додавши дрібку солі в міцну піну.
    Пишний омлет в духовці
    Жовтки ж розмішуємо віночком і вливаємо потихеньку молоко. Потім обережно з'єднайте обидві суміші і гарненько все перемішуємо. Сир натираємо на тертці з великими отворами і більшу його частину висипаємо до яєчної суміші, залишивши трохи для верхівки.
    Тепер додаємо рубану зелень, заливаємо отриманою масою брокколі і посипаємо сирної стружкою. Форму закриваємо фольгою і відправляємо омлет з сиром в духовку, виставивши температуру 170 градусів, на 30 хвилин. Коли страв пропечеться і покриється красивою скоринкою, акуратно виймаємо його, нарізаємо на шматочки, присипаємо зеленню і подаємо на стіл гарячим зі свіжої помідори.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня ковбаса в духовці
    Домашня ковбаса в духовці
    Не знаєте, що приготувати на обід? Тоді пропонуємо вам кілька цікавих страв з домашньою ковбасою в духовці. Зробити їх досить легко, а вийде ситно,
    Омлет з ковбасою
    Омлет з ковбасою
    Омлет завжди був ідеальним стравою до сніданку, тому, пропонуємо вам різноманітити ранкову трапезу, приготувавши омлет з ковбасою - просте і
    Омлет з куркою
    Омлет з куркою
    Ніжний і дуже смачний омлет з куркою чудово підійде не тільки для сніданку, але і для розвантажувального легкого вечері. Тут можна використовувати
    Омлет з овочами
    Омлет з овочами
    Омлет - це чудовий варіант сніданку для всієї родини. Способів його приготування досить багато, все залежить від ваших уподобань. І сьогодні ми
    Дитячий омлет
    Дитячий омлет
    Омлет - це смачне і корисне блюдо на сніданок, яке обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і корисно приготувати його для дітей.
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет - це швидкий сніданок, зручний і корисний обід вечеря. Універсальність цієї страви зробила його главою серед усіх страв з яєць на наших столах.