Омлет , приготований в духовці, заслуговує особливої уваги кожної господині. Чому? Та тому, що, по-перше, його можна приготувати в різноманітних формах і варіаціях, що прекрасно видозмінює ваш повсякденний стіл. По-друге, це досить дешеве, доступне всім і швидке блюдо, не вимагає багато часу і сил, яке дуже зручно готувати на сніданок або полуденок.
До того ж таку страву подарує всім необхідний заряд бадьорості на цілий день і створить відчуття ситості надовго. Виходить такий омлет дуже пишним і повітряним, а головне, абсолютно не втрачає своєї форми і не осідає, навіть в холодному вигляді.
Рецепт пишного омлету в духовці
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; масло вершкове - 20 г; молоко - 200 мл; спеції. Приготування Зараз розповімо, як зробити омлет в духовці. Перед приготуванням страви яйця добре промиваємо і насухо протираємо серветкою. Після цього по черзі розбиваємо їх, а вміст виливаємо в миску. Злегка збиваємо виделкою, після чого вливаємо свіже молоко. Солимо, перчимо суміш за смаком і добре збиваємо яйця міксером до однорідного стану.
Блюдо можете приготувати як у великій сковороді, так і в маленьких формочках - порційно. Отже, обрану форму для запікання, ретельно змащуємо вершковим маслом, виливаємо яєчну суміш і відправляємо в гарячу духовку, попередньо прогрітий до температури 180 градусів, приблизно на 30 хвилин.
Омлет в духовці з ковбасою
Інгредієнти: яйце - 4 шт.; спеції (орегано, коріандр, розмарин, сіль - за смаком; сира ковбаса - 200 г; свіжа петрушка - за бажанням. Приготування Курячі яйця розбиваємо в мисочку, додаємо сметану будь-якої жирності, підсолюємо за смаком і присипаємо улюбленими спеціями. Наприклад, чудово підійде розмарин, орегано або коріандр на ваш вибір.
Тепер з допомогою віночка гарненько збиваємо яєчну масу до пишноти. Сиру ковбасу відварюємо в підсоленій воді приблизно 10 хвилин, а потім і нарізаємо кільцями або кубиками. Викладаємо ковбасу в миску з яйцями і розмішуємо.
Готуємо невеликі жароміцні формочки, поділяємо приготовану масу на дві частини і наповнюємо їх наполовину. Свіжу петрушку промиваємо і викладаємо трохи зверху в кожну формочку. Ставимо страву в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів близько 25 хвилин. Готовий повітряний омлет обережно виймаємо з духовки і відразу ж подаємо до столу. Остиглий омлетик вже не так смачний і ніжний як свіжоприготований.
Омлет з брокколі в духовці
Інгредієнти: молоко - 40 мл; сир - 150 г; брокколі - 200 г; спеції; свіжа зелень; часник - 1 зубчик. Приготування Для приготування омлету в духовці, часник чистимо, розрізаємо навпіл і натираємо ними форму для запікання. Брокколі відварюємо до напівготовності у киплячій воді, поділяємо кожне суцвіття на кілька шматочків і викладаємо у форму. Білки відділяємо від жовтків і збиваємо, додавши дрібку солі в міцну піну.
Жовтки ж розмішуємо віночком і вливаємо потихеньку молоко. Потім обережно з'єднайте обидві суміші і гарненько все перемішуємо. Сир натираємо на тертці з великими отворами і більшу його частину висипаємо до яєчної суміші, залишивши трохи для верхівки.
Тепер додаємо рубану зелень, заливаємо отриманою масою брокколі і посипаємо сирної стружкою. Форму закриваємо фольгою і відправляємо омлет з сиром в духовку, виставивши температуру 170 градусів, на 30 хвилин. Коли страв пропечеться і покриється красивою скоринкою, акуратно виймаємо його, нарізаємо на шматочки, присипаємо зеленню і подаємо на стіл гарячим зі свіжої помідори.