Патисони - родичі кабачків, тому їх можна точно також маринувати, тушкувати, робити ікру і т. д. А ось, щоб під час приготування зберегти їх оригінальний і красивий зовнішній вигляд, були придумані рецепти фаршированих патисонів.
Патисони, фаршировані м'ясом і грибами
Інгредієнти: м'ясний фарш - 400 г; патисони - 4 шт.; свіжі гриби - 150 г; сир - 100 г; цибулина - 1 шт.; чебрець - 3 гілочки; сметана - 3 шт.; масло вершкове; спеції; рослинне масло. Приготування Патисони добре промиваємо, обсушуємо, акуратно зрізаємо верхівки і вирізаємо ложкою м'якоть. Потім змащуємо овочі зовні і всередині маслом і перекладаємо на деко. Після цього відправляємо патисони в розігріту патисони до 220 градусів духовку і запікаємо 10-15 хвилин.
А цим часом м'якоть патисонів шаткуємо кубиками. Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Гриби промиваємо, обробляємо і кришимо кубиками. У сковороді розігріваємо вершкове масло, пасеруємо в ньому до м'якості цибулю, солимо, перчимо і додаємо гриби. Смажимо овочі на середньому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Далі викладаємо в сковороду м'якоть патисонів і готуємо обжарку ще 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Тепер обережно знімаємо з вогню і додаємо фарш. Чебрець промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Приправляємо начинку спеції, перемішуємо, наповнюємо фаршем патисони, змащуємо зверху сметанкою і запікаємо 25 хвилин. Сир натираємо на терочке, присипаємо їм фаршировані патисони і готуємо до утворення золотистої скоринки. Готову страву поливають сметаною і прикрашаємо свіжою зеленню.
Патисони, фаршировані курячим фаршем
Інгредієнти: курка - 600 г; патисони - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування У патисонів зрізаємо «кришечку» і акуратно виймаємо м'якоть, залишивши біля стінок невеликий шар. Приготовлені горщики відкладаємо в сторону, а м'якоть нарізаємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з розігрітим маслом до золотистого кольору. Очищений цибулька дрібно шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці і пасеруємо з цибулею на рослинному маслечко до м'якості.
Куряче м'ясо знімаємо з кісток і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо подрібнений часничок, м'якоть патисонів, цибулю і моркву. Солимо, перчимо масу за смаком і наповнюємо фаршем підготовлені раніше горщики. Накриваємо верхівками, відправляємо фаршировані патисони в розігріту духовку і запікаємо 40 хвилин при 200 градусах до готовності фаршу. Подаємо патисони в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням, свіжою зеленню.
Сподобалися наші рецепти, тоді радимо зробити до свята фаршировану буряк - вийде оригінально і смачно.