Як солити помідори?
Те, що найпопулярнішими видами зимових заготовок є солоні томати і огірки напевно, не є секретом. Впевнені, що у вас давно є свій перевірений рецепт і технологія, але все ж насмілимося урізноманітнити ваш арсенал такими способами, як солити помідори.
Інгредієнти:
зелені томати - 12 кг;
оцет - 480 мл;
вода - 480 мл;
цукор - 35 г;
насіння кропу, запашний перець, сіль - по 4 ч. ложки;
листя лавра - 8 шт.;
часникові зубки - 4 шт.
Приготування
Ретельно промивши зелені томати, розріжте їх навпіл або залиште цілими, виходячи з розмірів. У сотейнику змішати оцет і воду, поставте основу для розсолу на вогонь і доведіть до кипіння. У киплячому розсолі розчиніть цукор з сіллю.
На дно стерилізованих банок викладіть спеції, часник і лавр. Поверх ароматною подушки утрамбуйте томати і залийте їх гарячим розсолом. Загорніть горлечка банок ошпареними кришками.
Якщо ви готові експериментувати, то виходьте за межі знайомого вам набору спецій для засолу в цьому рецепті.
Інгредієнти:
томати черрі - 30 шт;
рибний соус - 45 мл;
рисовий оцет - 95 мл;
цукор - 5 г;
гострий перець чилі.
Приготування
Перед тим, як солити помідори, кожен з них проколіть зубочисткою, щоб маринад швидше проникав під шкірку. Помістіть плоди в банку і залийте сумішшю з рибного соусу, оцту, з розчиненим у них цукром. Разом з томатами в банку відправте та чилі. Знімати пробу можна буде через добу, проте краще потерпіти дня 3-4. До речі, якщо ви не знаєте, як солити помідори в бочці, то спробуйте цей рецепт, перерахувавши кількість інгредієнтів виходячи з обсягу наявної бочки.
Секрет швидкого засолювання зберігається в технології: більше прянощів і солі, і менше шкірки на томаті, яка заважала б проникати розсолу або маринаду в м'якоть.
Інгредієнти:
томати - 900 г;
зелень кропу - 1 ст.;
часник - 6 зубчиків;
вода - 480 мл;
цукор , сіль - по 5 г;
кетчуп - 210 мл
Приготування
Томати бланшируйте і зніміть з них шкірку. Роздушіть часникові зубки і подрібніть їх разом з кропом. У воді розчиніть цукор і сіль, додайте кетчуп і ароматний мікс з часнику з зеленню. Залийте розчином плоди і залиште мінімум на 4-6 годин, але врахуйте, що найбільш смачні помідори вийдуть через добу.
Зелені помідори солоні – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промивши зелені томати, розріжте їх навпіл або залиште цілими, виходячи з розмірів. У сотейнику змішати оцет і воду, поставте основу для розсолу на вогонь і доведіть до кипіння. У киплячому розсолі розчиніть цукор з сіллю.
На дно стерилізованих банок викладіть спеції, часник і лавр. Поверх ароматною подушки утрамбуйте томати і залийте їх гарячим розсолом. Загорніть горлечка банок ошпареними кришками.
Помідори солоні холодним способом по-азійськи
Якщо ви готові експериментувати, то виходьте за межі знайомого вам набору спецій для засолу в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як солити помідори, кожен з них проколіть зубочисткою, щоб маринад швидше проникав під шкірку. Помістіть плоди в банку і залийте сумішшю з рибного соусу, оцту, з розчиненим у них цукром. Разом з томатами в банку відправте та чилі. Знімати пробу можна буде через добу, проте краще потерпіти дня 3-4. До речі, якщо ви не знаєте, як солити помідори в бочці, то спробуйте цей рецепт, перерахувавши кількість інгредієнтів виходячи з обсягу наявної бочки.
Солоні помідори швидкого приготування
Секрет швидкого засолювання зберігається в технології: більше прянощів і солі, і менше шкірки на томаті, яка заважала б проникати розсолу або маринаду в м'якоть.
Інгредієнти:
Приготування
Томати бланшируйте і зніміть з них шкірку. Роздушіть часникові зубки і подрібніть їх разом з кропом. У воді розчиніть цукор і сіль, додайте кетчуп і ароматний мікс з часнику з зеленню. Залийте розчином плоди і залиште мінімум на 4-6 годин, але врахуйте, що найбільш смачні помідори вийдуть через добу.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялені помідори в домашніх умовах
Не обов'язково вирушати в магазин і купувати за величезну ціну заповітну баночку в'ялених томатів. Набагато простіше самому приготувати такі помідори
Помідори на зиму з гірчицею
Помідори можна заготовлювати на зиму різними способами: солити, маринувати, закручувати у власному соку. А сьогодні мова піде про прості і цікаві
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Солоні помідори
Поряд з хрусткими маринованими огірочками великою популярністю у любителів гострих закусок користуються домашні солоні помідори, які прийнято
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків