В'ялені помідори в домашніх умовах
Спробуйте урізноманітнити свої заготовки в'яленими помідорами , які елементарно готуються в домашніх умовах.
Інгредієнти:
стиглі томати-вершки - 750 г;
оливкова олія - 115 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
морська сіль - за смаком.
Приготування
Поставте духовку розігріватися до мінімальної температури (у різних виробників і моделей вона відрізняється). В ступу покладіть пару часникових зубков і розітріть їх з щедрою щіпка морської солі в пасту. Отриману пасту розведіть оливковою олією.
Деко покрийте силіконовим килимком або пергаментом, а вже поверх нього викладайте половинки томатів-вершків. Покрийте томати часниковим маслом, перемішайте і поставте сушитися на 6-8 годин. Після повного охолодження плоди можна перекласти в герметичний контейнер і зберігати в сухості.
Інгредієнти:
томати черрі - 640 г;
рослинне масло - 280 мл;
сушений базилік , орегано, розмарин, чебрець - за смаком;
морська сіль - за смаком.
Приготування
Невеликі томати черрі розрізати навпіл і викладіть на деко. Посипте плоди сушеними травами і сіллю, а потім полийте 30 мл олії. Деко з томатами додайте в розігрітій до мінімальної температури духовці на 7 годин, але якщо захочете висушити плоди з використанням натурального спека, то залиште їх під марлею на сонці на 3-4 дні (в залежності від температури в атмосфері). Якщо ви сушили томати на відкритому повітрі, то тримайте їх у щільному пакеті, в іншому випадку, ще гарячими перемістіть їх у стерильні банки і залийте олією. Пробувати в'ялені помідори в олії слід лише через мінімум двоє діб, в іншому випадку вони будуть погано жеваться і навряд чи зможуть знайти практичне застосування у ваших стравах.
Якщо у вас немає можливості приготувати в'ялені помідори в духовці, то спробуйте цей рецепт для мікрохвильової печі. Приготування в мікрохвильовці займає набагато менше часу і анітрохи не позначається на результаті.
Інгредієнти:
помідори - 12 шт.;
сушені трави, гранульований часник - за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Нарізані кружечками помідори приправте і поставте сушитися на максимальній потужності 15 хвилин. Шматочки переверніть і готуйте ще 15 хвилин, після чого підсушіть на відкритому повітрі півгодини, перекладіть в банку і залийте олією.
Як приготувати в'ялені помідори в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Поставте духовку розігріватися до мінімальної температури (у різних виробників і моделей вона відрізняється). В ступу покладіть пару часникових зубков і розітріть їх з щедрою щіпка морської солі в пасту. Отриману пасту розведіть оливковою олією.
Деко покрийте силіконовим килимком або пергаментом, а вже поверх нього викладайте половинки томатів-вершків. Покрийте томати часниковим маслом, перемішайте і поставте сушитися на 6-8 годин. Після повного охолодження плоди можна перекласти в герметичний контейнер і зберігати в сухості.
В'ялені помідори c травами на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Невеликі томати черрі розрізати навпіл і викладіть на деко. Посипте плоди сушеними травами і сіллю, а потім полийте 30 мл олії. Деко з томатами додайте в розігрітій до мінімальної температури духовці на 7 годин, але якщо захочете висушити плоди з використанням натурального спека, то залиште їх під марлею на сонці на 3-4 дні (в залежності від температури в атмосфері). Якщо ви сушили томати на відкритому повітрі, то тримайте їх у щільному пакеті, в іншому випадку, ще гарячими перемістіть їх у стерильні банки і залийте олією. Пробувати в'ялені помідори в олії слід лише через мінімум двоє діб, в іншому випадку вони будуть погано жеваться і навряд чи зможуть знайти практичне застосування у ваших стравах.
В'ялені помідори в мікрохвильовці
Якщо у вас немає можливості приготувати в'ялені помідори в духовці, то спробуйте цей рецепт для мікрохвильової печі. Приготування в мікрохвильовці займає набагато менше часу і анітрохи не позначається на результаті.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані кружечками помідори приправте і поставте сушитися на максимальній потужності 15 хвилин. Шматочки переверніть і готуйте ще 15 хвилин, після чого підсушіть на відкритому повітрі півгодини, перекладіть в банку і залийте олією.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити кабачки з часником на сковороді?
Експрес-рецепт овочевої закуски, популярною під час сезону молодих кабачків! З часником обсмажені кабачки набувають пікантну гостроту і насичений
Як солити помідори?
Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком
В'ялені помідори - рецепт
Помідори вже давно зайняли своє місце на наших столах. Ми вживаємо їх свіжими, додаємо в салати, супи, закуски, другі страви, солимо на зиму.
Сушені помідори
Сушені або в'ялені помідори найчастіше використовують в кулінарних рецептах Середземномор'я. Їх застосовують для створення різних м'ясних і овочевих
Як заморозити помідори на зиму?
Томати - незамінний компонент для готування багатьох блюд. Добре, коли свіжі помідори завжди під рукою. Але найчастіше взимку нам доводиться
Рецепт в'ялених помідорів на зиму
В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і