Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заморозити помідори на зиму?

Як заморозити помідори на зиму?

16-03-2015, 13:57
5 849
Як заморозити помідори на зиму?
Поки сезон свіжих томатів не підійшов до кінця, і на прилавках ще можна знайти м'які і солодкі плоди, рекомендуємо запастися ними на зиму. Для салату розморожені томатні шматочки не підійдуть, але от для приготування рагу, піци, запіканок і соусів - цілком. Заморожені з літа томати збережуть не тільки свій неповторний сезонний смак, але і запас всіх вітамінів, які були у них, чого не можна забезпечити консервацією.
Про те, як заморозити помідори на зиму свіжими і зберігати їх в холоди ми розповімо в радах далі.

Як заморозити помідори на зиму в морозилці?


Першим і найпростішим способом заготівлі томатів на зиму є їх заморожування. Для такого роду заморозки підходять дрібні сорти, тому, якщо ви не знали, як заморозити помідори черрі на зиму, то цей спосіб стане ідеальним. Також для повної заморозки підійдуть невеликі товстошкірі помідори "вершки". В даному випадку процес практично не вимагає від вас ніяких зусиль. Все, що потрібно зробити, це промити і обсушити плоди, викласти їх на деко одним шаром, накрити харчовою плівкою і залишити в морозильній камері до повного замерзання (зазвичай це займає дві доби, щоб напевно).
Після розморожування томати легко відокремлюються від шкірки, а тому підходять для приготування соусів, томатних супів , паст, соте і заправок.

Як заморозити помідори шматочками на зиму?


Другий спосіб заморожування томатів передбачає їх попередню нарізку. Так, можна відразу нарізати промиті плоди кубиками, видаливши насіння, а потім заморозити шматочки, розклавши їх на блюді одним шаром. На заморозку невеликих шматочків піде не більше 10-12 годин, а на виході ви отримаєте вже готові до обсмажуванню або гасіння плоди.
Перед тим, як заморозити помідори на зиму для піци, наприклад, плоди також слід попередньо нарізати, але на цей раз не кубиками, а кільцями. Кільця томатів повинні бути товщиною близько половини сантиметра, щоб після запікання вони добре тримали форму і радували вас не тільки смаком, але і зовнішнім виглядом. Процес такого роду заморозки також елементарно простий. Промиті і обсушені плоди просто нарізами кільцями впоперек, а потім розкладаємо на деко або підносі. Можна класти томатні шматочки у кілька шарів один на одного, але перед цим кожен наступний шар слід прокласти шаром харчової плівки або целофану, щоб шматочки не злипалися між собою в єдину брилу. Після 36 годин, проведених в морозильній камері, томатні скибочки можна акуратно відокремити один від одного, пересипати в пластиковий пакет із замком або герметичний пластиковий контейнер і знову повернути в морозилку на подальше зберігання. Томати кільцями стануть в нагоді не тільки для приготування піци, але і для листкових овочевих запіканок.

Як заморозити помідори на зиму в "таблетках"?


Томатні "таблетки" представляють собою щось на кшталт морозива з помідор. Для подібного типу зберігання свіжі, промиті і обсушені плоди збивають з допомогою блендера або пропускають через м'ясорубку.
Як заморозити помідори на зиму?
Отримане пюре можна доповнити свіжими або сушеними травами, але солити його немає необхідності. Далі томатне пюре розливають по формах, наприклад силіконових форм для кексів, льоду або невеликим пластикових контейнерів. Після 24-годинної заморозки томатні "таблетки" можна діставати з форм і пересипати на зберігання в пластиковий пакет або контейнер. Таким же чином можна заморозити і свіжий томатний сік , щоб він зберіг максимальна кількість своїх корисних властивостей на якомога більш тривалий термін. Коли справа дійде до приготування супів або соусів з томатами в складі, можна буде просто кинути пару таких томатних таблеток до решти інгредієнтів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заморожений шпинат
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Як заморозити щавель на зиму?
Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
Як правильно заморозити цвітну капусту?
Як правильно заморозити цвітну капусту?
Цвітна капуста багата білком, також в ній міститься багато мінеральних солей, необхідних нашому організму. З неї можна зробити безліч цікавих і
Як заморозити перець на зиму?
Як заморозити перець на зиму?
Якщо ви хочете довгою зимою їсти свіжі та корисні овочі, то їх необхідно заморозити. І сьогодні ми детально розповімо, як заморозити болгарський
Як заморозити кабачки?
Як заморозити кабачки?
Кабачки - чудовий овоч, який можна готувати і вживати як самостійне блюдо, а можна додавати в овочеві або м'ясні. І в зимову пору іноді так не
Як заморозити яблука на зиму?
Як заморозити яблука на зиму?
Яблуко - самий популярний і корисний фрукт в нашій країні. Тому яблука використовуються в кулінарії у багатьох рецептах і потрібні нам цілий рік.