Як заморозити щавель на зиму?
Багато господинь намагаються йти в ногу з часом і воліють сьогодні не консервувати продукти сіллю або цукром, а використовувати для заощадження морозильні камери. Дослідження вчених в цій області показують, що швидкозаморожені продукти краще зберігають вітаміни, смак і навіть запах, ніж якщо б використовували будь-який інший спосіб консервації. І не так важливо - зберігається первісна форма.
Заморожування - самий нескладний спосіб заготівлі. Морозити можна практично всі продукти, особливо ті, яких взимку бракує. До них відносять і щавель рання овочева культура. У ньому багато щавлевої кислоти та органічних речовин. Містить вітаміни: залізо, каротин, калій і вітамін C . У медицині він характеризується загальнозміцнюючими властивостями, покращує травлення.
Технологія заморозки щавлю
Як заморозити щавель на зиму? Це нікого особливо не утруднить. Свіжий щавель потрібно уважно перебрати, щоб не було квіткових стрілок і травинок. Далі необхідно його промити, (рослина часто стикається з поверхнею землі). Щоб всілякий бруд осіла на дно (після заморозки це зробити вже не вдасться). Якщо листя великі, їх можна подрібнити впоперек на невеликі частини (3-4 см). Потім, щавель потрібно занурити в киплячу воду на 1 хвилину. Яскраво-зелений колір щавлю став темно-оливковою. Не треба надавати цьому більшого значення - зміна кольору не вплинуло на якість продукту.
З гарячої води його витягують шумівкою і дають їй стекти в підставлену знизу каструлю. Деякий час щавелю потрібно дати охолонути (протягом 1-2 годин), позбавитися від зайвої води, трохи обсохнути (щоб не вийшов при заморожуванні неапетитний грудочку), а потім вже розкласти невеликими порціями по пластиковим пакетам. До того, як заморозити щавель, випустіть зайве повітря з упаковки. Порції повинні бути розраховані на обсяг каструлі. Ще одна порада: розморожувати щавель до приготування страви не потрібно. По мірі того як знадобиться продукт, вміст пакета виймають в замороженому стані і опускають в киплячий борщ. Інші овочі вже доведені до готовності. При цьому, зверніть увагу, по виду заморожений продукт за зовнішнім виглядом, запахом нічим не поступається річному, свіжого. Тепер ароматне блюдо можна подавати до столу.
Можна запропонувати ще трійку злегка відрізняються способів заморожування щавлю. Спочатку все як завжди: перебрати, звільнити від черешків, промити, обсушити на рушнику. А далі, в одному випадку можна блендером перетворити щавель в пюре, останнім розкласти по контейнерах і поставити в морозильник. В іншому випадку - дрібно порубаним продуктом щільно набивається ємність або пакет (до речі, в цілях економії місця при завантаженні в пакет закладають шаром не більше 1 см). Ставлять в морозильник. У третьому, дрібно порізаний щавель розкладають по контейнерах і заливають охолодженою кип'яченою водою. Тільки потім - в морозильник.
Буває, господині сумніваються у виборі способу заморожування, а іноді і питання «як правильно заморожувати щавель» не дає їм спокою. Кожен із запропонованих варіантів підходить для збереження продукту, але вибір залишається за людиною.
Можна заморожувати щавель разом з іншими видами зелені порційно: петрушкою, кропом. Любителям пирогів зі щавлем радять при збереженні продукту в морозильній камері не відкривайте його, а заморожувати.
При всій його корисності щавель не рекомендують вживати більше двох разів на тиждень. У ньому присутня щавельная кислота, яка надає погане дію на сечовивідні шляхи. Краще поєднувати вживання цієї культури з іншими овочами.
Заморожування - самий нескладний спосіб заготівлі. Морозити можна практично всі продукти, особливо ті, яких взимку бракує. До них відносять і щавель рання овочева культура. У ньому багато щавлевої кислоти та органічних речовин. Містить вітаміни: залізо, каротин, калій і вітамін C . У медицині він характеризується загальнозміцнюючими властивостями, покращує травлення.
Технологія заморозки щавлю
Як заморозити щавель на зиму? Це нікого особливо не утруднить. Свіжий щавель потрібно уважно перебрати, щоб не було квіткових стрілок і травинок. Далі необхідно його промити, (рослина часто стикається з поверхнею землі). Щоб всілякий бруд осіла на дно (після заморозки це зробити вже не вдасться). Якщо листя великі, їх можна подрібнити впоперек на невеликі частини (3-4 см). Потім, щавель потрібно занурити в киплячу воду на 1 хвилину. Яскраво-зелений колір щавлю став темно-оливковою. Не треба надавати цьому більшого значення - зміна кольору не вплинуло на якість продукту.
З гарячої води його витягують шумівкою і дають їй стекти в підставлену знизу каструлю. Деякий час щавелю потрібно дати охолонути (протягом 1-2 годин), позбавитися від зайвої води, трохи обсохнути (щоб не вийшов при заморожуванні неапетитний грудочку), а потім вже розкласти невеликими порціями по пластиковим пакетам. До того, як заморозити щавель, випустіть зайве повітря з упаковки. Порції повинні бути розраховані на обсяг каструлі. Ще одна порада: розморожувати щавель до приготування страви не потрібно. По мірі того як знадобиться продукт, вміст пакета виймають в замороженому стані і опускають в киплячий борщ. Інші овочі вже доведені до готовності. При цьому, зверніть увагу, по виду заморожений продукт за зовнішнім виглядом, запахом нічим не поступається річному, свіжого. Тепер ароматне блюдо можна подавати до столу.
Інші способи заморозки щавлю
Можна запропонувати ще трійку злегка відрізняються способів заморожування щавлю. Спочатку все як завжди: перебрати, звільнити від черешків, промити, обсушити на рушнику. А далі, в одному випадку можна блендером перетворити щавель в пюре, останнім розкласти по контейнерах і поставити в морозильник. В іншому випадку - дрібно порубаним продуктом щільно набивається ємність або пакет (до речі, в цілях економії місця при завантаженні в пакет закладають шаром не більше 1 см). Ставлять в морозильник. У третьому, дрібно порізаний щавель розкладають по контейнерах і заливають охолодженою кип'яченою водою. Тільки потім - в морозильник.
Буває, господині сумніваються у виборі способу заморожування, а іноді і питання «як правильно заморожувати щавель» не дає їм спокою. Кожен із запропонованих варіантів підходить для збереження продукту, але вибір залишається за людиною.
Можна заморожувати щавель разом з іншими видами зелені порційно: петрушкою, кропом. Любителям пирогів зі щавлем радять при збереженні продукту в морозильній камері не відкривайте його, а заморожувати.
При всій його корисності щавель не рекомендують вживати більше двох разів на тиждень. У ньому присутня щавельная кислота, яка надає погане дію на сечовивідні шляхи. Краще поєднувати вживання цієї культури з іншими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як заморозити гриби?
Якщо у вашій родині дуже люблять гриби, а ви вмієте готувати їх, варто запастися грибним урожаєм на рік вперед. "Але як це зробити? запитаєте ви. -
Заморожене м'ясо
Як правильно заморозити м'ясо? Скільки можна зберігати такий продукт? Можна заморозити повторно? Цими питаннями задаються багато господинь, а тому ми
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,
Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних