Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заморожене м'ясо

Заморожене м'ясо

16-03-2015, 13:58
2 186
Заморожене м'ясо
Морозилка - це чудовий пристрій, який дозволяє нам надовго запасти і зберегти будь-які продукти: ягоди, фрукти, овочі, м'ясо та інше. Але чи всі знають, як заморозити м'ясо? Саме про це ми вам зараз і розповімо!
Будь-свіже м'ясо має 3 основних стани: охолоджене, свіже та заморожене. Давайте розберемося, як правильно заморозити м'ясо?

Як правильно заморозити м'ясо?


Звичайно, самий кращий і ефективний спосіб заморожування - промисловий. Моментальна заморозка у промислових умовах не дає з'являтися кристалликам льоду, які здатні зруйнувати клітку м'яса.
Другий спосіб - домашній, який практикують більшість домогосподарок країни. Звичайно, домашній холодильник зовсім не зрівняється з промисловими холодильними установками. Але при правильній домашньої заморожуванню теж можливо досягти оптимального збереження корисних поживних речовин в продукті. Багато часто задають питання, а чи можна повторно заморожувати м'ясо? Найголовніше, пам'ятайте, що повторно заморожувати м'ясо не можна! У ньому не залишається майже нічого корисного - одні харчові волокна.
Ще один маленький секрет полягає в тому, щоб не заморожувати м'ясо великим шматком. Чому? Та тому що при домашньої заморожуванню великого шматка спочатку заморожуються його краю, потім середній шар, а тільки потім центр. Таким чином, руйнується його клітинна структура. Правильніше за все буде розрізати м'ясо на невеликі шматочки, кожен покласти в окремий поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер.
Для того, щоб м'ясо у вас зберігалося правильно, намагайтеся поставити його ближче до центру морозилки.

Скільки можна зберігати м'ясо в морозилці?


Кожен вид м'яса зберігається по-різному. Наприклад, яловичина, свинина і телятина при правильному заморожуванні можуть лежати в морозилці близько півроку, м'ясний фарш - до 3 місяців, птах - 2 місяці.
Тепер давайте підведемо підсумок всьому вищесказаному:
Заморожене м'ясо

  • краще всього купувати охолоджене м'ясо в невеликій кількості, необхідній для приготування однієї страви;

  • купувати бажано тільки те м'ясо, яке заморожене промисловим способом і упаковано порційно;

  • завертайте м'ясо в пакет або кладіть в контейнер, слідкуйте, щоб в упаковці залишилося якомога менше повітря;

  • якщо м'ясо все ж необхідно заморозити будинку, то спочатку розділіть його на невеликі порції.


  • І не забудьте - повторне заморожування м'яса заборонено навіть самим виробником, а про продукт, замороженому домашнім способом, навіть і сказати нічого.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зберігати в'ялену рибу?
    Як зберігати в'ялену рибу?
    Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
    Як заморозити гриби?
    Як заморозити гриби?
    Якщо у вашій родині дуже люблять гриби, а ви вмієте готувати їх, варто запастися грибним урожаєм на рік вперед. "Але як це зробити? запитаєте ви. -
    Заморожування овочів в домашніх умовах
    Заморожування овочів в домашніх умовах
    Заморожені овочі і фрукти - це дуже зручно, можна просто дістати потрібні інгредієнти з морозильної камери і приготувати практично будь-яку страву.
    Заморожений шпинат
    Заморожений шпинат
    Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
    Як заморозити щавель на зиму?
    Як заморозити щавель на зиму?
    Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
    Як правильно заморозити цвітну капусту?
    Як правильно заморозити цвітну капусту?
    Цвітна капуста багата білком, також в ній міститься багато мінеральних солей, необхідних нашому організму. З неї можна зробити безліч цікавих і