Заморожене м'ясо
Морозилка - це чудовий пристрій, який дозволяє нам надовго запасти і зберегти будь-які продукти: ягоди, фрукти, овочі, м'ясо та інше. Але чи всі знають, як заморозити м'ясо? Саме про це ми вам зараз і розповімо!
Будь-свіже м'ясо має 3 основних стани: охолоджене, свіже та заморожене. Давайте розберемося, як правильно заморозити м'ясо?
Звичайно, самий кращий і ефективний спосіб заморожування - промисловий. Моментальна заморозка у промислових умовах не дає з'являтися кристалликам льоду, які здатні зруйнувати клітку м'яса.
Другий спосіб - домашній, який практикують більшість домогосподарок країни. Звичайно, домашній холодильник зовсім не зрівняється з промисловими холодильними установками. Але при правильній домашньої заморожуванню теж можливо досягти оптимального збереження корисних поживних речовин в продукті. Багато часто задають питання, а чи можна повторно заморожувати м'ясо? Найголовніше, пам'ятайте, що повторно заморожувати м'ясо не можна! У ньому не залишається майже нічого корисного - одні харчові волокна.
Ще один маленький секрет полягає в тому, щоб не заморожувати м'ясо великим шматком. Чому? Та тому що при домашньої заморожуванню великого шматка спочатку заморожуються його краю, потім середній шар, а тільки потім центр. Таким чином, руйнується його клітинна структура. Правильніше за все буде розрізати м'ясо на невеликі шматочки, кожен покласти в окремий поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер.
Для того, щоб м'ясо у вас зберігалося правильно, намагайтеся поставити його ближче до центру морозилки.
Кожен вид м'яса зберігається по-різному. Наприклад, яловичина, свинина і телятина при правильному заморожуванні можуть лежати в морозилці близько півроку, м'ясний фарш - до 3 місяців, птах - 2 місяці.
Тепер давайте підведемо підсумок всьому вищесказаному:
краще всього купувати охолоджене м'ясо в невеликій кількості, необхідній для приготування однієї страви;
купувати бажано тільки те м'ясо, яке заморожене промисловим способом і упаковано порційно;
завертайте м'ясо в пакет або кладіть в контейнер, слідкуйте, щоб в упаковці залишилося якомога менше повітря;
якщо м'ясо все ж необхідно заморозити будинку, то спочатку розділіть його на невеликі порції.
І не забудьте - повторне заморожування м'яса заборонено навіть самим виробником, а про продукт, замороженому домашнім способом, навіть і сказати нічого.
Будь-свіже м'ясо має 3 основних стани: охолоджене, свіже та заморожене. Давайте розберемося, як правильно заморозити м'ясо?
Як правильно заморозити м'ясо?
Звичайно, самий кращий і ефективний спосіб заморожування - промисловий. Моментальна заморозка у промислових умовах не дає з'являтися кристалликам льоду, які здатні зруйнувати клітку м'яса.
Другий спосіб - домашній, який практикують більшість домогосподарок країни. Звичайно, домашній холодильник зовсім не зрівняється з промисловими холодильними установками. Але при правильній домашньої заморожуванню теж можливо досягти оптимального збереження корисних поживних речовин в продукті. Багато часто задають питання, а чи можна повторно заморожувати м'ясо? Найголовніше, пам'ятайте, що повторно заморожувати м'ясо не можна! У ньому не залишається майже нічого корисного - одні харчові волокна.
Ще один маленький секрет полягає в тому, щоб не заморожувати м'ясо великим шматком. Чому? Та тому що при домашньої заморожуванню великого шматка спочатку заморожуються його краю, потім середній шар, а тільки потім центр. Таким чином, руйнується його клітинна структура. Правильніше за все буде розрізати м'ясо на невеликі шматочки, кожен покласти в окремий поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер.
Для того, щоб м'ясо у вас зберігалося правильно, намагайтеся поставити його ближче до центру морозилки.
Скільки можна зберігати м'ясо в морозилці?
Кожен вид м'яса зберігається по-різному. Наприклад, яловичина, свинина і телятина при правильному заморожуванні можуть лежати в морозилці близько півроку, м'ясний фарш - до 3 місяців, птах - 2 місяці.
Тепер давайте підведемо підсумок всьому вищесказаному:
І не забудьте - повторне заморожування м'яса заборонено навіть самим виробником, а про продукт, замороженому домашнім способом, навіть і сказати нічого.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
Як заморозити гриби?
Якщо у вашій родині дуже люблять гриби, а ви вмієте готувати їх, варто запастися грибним урожаєм на рік вперед. "Але як це зробити? запитаєте ви. -
Заморожування овочів в домашніх умовах
Заморожені овочі і фрукти - це дуже зручно, можна просто дістати потрібні інгредієнти з морозильної камери і приготувати практично будь-яку страву.
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
Як правильно заморозити цвітну капусту?
Цвітна капуста багата білком, також в ній міститься багато мінеральних солей, необхідних нашому організму. З неї можна зробити безліч цікавих і