Заморожене м'ясо

Будь-свіже м'ясо має 3 основних стани: охолоджене, свіже та заморожене. Давайте розберемося, як правильно заморозити м'ясо?
Як правильно заморозити м'ясо?
Звичайно, самий кращий і ефективний спосіб заморожування - промисловий. Моментальна заморозка у промислових умовах не дає з'являтися кристалликам льоду, які здатні зруйнувати клітку м'яса.
Другий спосіб - домашній, який практикують більшість домогосподарок країни. Звичайно, домашній холодильник зовсім не зрівняється з промисловими холодильними установками. Але при правильній домашньої заморожуванню теж можливо досягти оптимального збереження корисних поживних речовин в продукті. Багато часто задають питання, а чи можна повторно заморожувати м'ясо? Найголовніше, пам'ятайте, що повторно заморожувати м'ясо не можна! У ньому не залишається майже нічого корисного - одні харчові волокна.
Ще один маленький секрет полягає в тому, щоб не заморожувати м'ясо великим шматком. Чому? Та тому що при домашньої заморожуванню великого шматка спочатку заморожуються його краю, потім середній шар, а тільки потім центр. Таким чином, руйнується його клітинна структура. Правильніше за все буде розрізати м'ясо на невеликі шматочки, кожен покласти в окремий поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер.
Для того, щоб м'ясо у вас зберігалося правильно, намагайтеся поставити його ближче до центру морозилки.
Скільки можна зберігати м'ясо в морозилці?
Кожен вид м'яса зберігається по-різному. Наприклад, яловичина, свинина і телятина при правильному заморожуванні можуть лежати в морозилці близько півроку, м'ясний фарш - до 3 місяців, птах - 2 місяці.
Тепер давайте підведемо підсумок всьому вищесказаному:

І не забудьте - повторне заморожування м'яса заборонено навіть самим виробником, а про продукт, замороженому домашнім способом, навіть і сказати нічого.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У

Як заморозити гриби?
Якщо у вашій родині дуже люблять гриби, а ви вмієте готувати їх, варто запастися грибним урожаєм на рік вперед. "Але як це зробити? запитаєте ви. -

Заморожування овочів в домашніх умовах
Заморожені овочі і фрукти - це дуже зручно, можна просто дістати потрібні інгредієнти з морозильної камери і приготувати практично будь-яку страву.

Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам

Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і

Як правильно заморозити цвітну капусту?
Цвітна капуста багата білком, також в ній міститься багато мінеральних солей, необхідних нашому організму. З неї можна зробити безліч цікавих і