Морозилка - це чудовий пристрій, який дозволяє нам надовго запасти і зберегти будь-які продукти: ягоди, фрукти, овочі, м'ясо та інше. Але чи всі знають, як заморозити м'ясо? Саме про це ми вам зараз і розповімо!
Будь-свіже м'ясо має 3 основних стани: охолоджене, свіже та заморожене. Давайте розберемося, як правильно заморозити м'ясо?
Як правильно заморозити м'ясо?
Звичайно, самий кращий і ефективний спосіб заморожування - промисловий. Моментальна заморозка у промислових умовах не дає з'являтися кристалликам льоду, які здатні зруйнувати клітку м'яса.
Другий спосіб - домашній, який практикують більшість домогосподарок країни. Звичайно, домашній холодильник зовсім не зрівняється з промисловими холодильними установками. Але при правильній домашньої заморожуванню теж можливо досягти оптимального збереження корисних поживних речовин в продукті. Багато часто задають питання, а чи можна повторно заморожувати м'ясо? Найголовніше, пам'ятайте, що повторно заморожувати м'ясо не можна! У ньому не залишається майже нічого корисного - одні харчові волокна.
Ще один маленький секрет полягає в тому, щоб не заморожувати м'ясо великим шматком. Чому? Та тому що при домашньої заморожуванню великого шматка спочатку заморожуються його краю, потім середній шар, а тільки потім центр. Таким чином, руйнується його клітинна структура. Правильніше за все буде розрізати м'ясо на невеликі шматочки, кожен покласти в окремий поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер.
Для того, щоб м'ясо у вас зберігалося правильно, намагайтеся поставити його ближче до центру морозилки.
Скільки можна зберігати м'ясо в морозилці?
Кожен вид м'яса зберігається по-різному. Наприклад, яловичина, свинина і телятина при правильному заморожуванні можуть лежати в морозилці близько півроку, м'ясний фарш - до 3 місяців, птах - 2 місяці.
Тепер давайте підведемо підсумок всьому вищесказаному:
краще всього купувати охолоджене м'ясо в невеликій кількості, необхідній для приготування однієї страви; купувати бажано тільки те м'ясо, яке заморожене промисловим способом і упаковано порційно; завертайте м'ясо в пакет або кладіть в контейнер, слідкуйте, щоб в упаковці залишилося якомога менше повітря; якщо м'ясо все ж необхідно заморозити будинку, то спочатку розділіть його на невеликі порції. І не забудьте - повторне заморожування м'яса заборонено навіть самим виробником, а про продукт, замороженому домашнім способом, навіть і сказати нічого.