Як заморозити перець на зиму?
Заморожений перець - ідеальна заготівля для будь-якої господині, на зиму. Її дуже зручно додавати в різні страви. Заморожування перчика на зиму - заняття зовсім неважка і з ним може впоратися будь-яка людина. Якщо все ж ви все-таки трохи сумніваєтеся, то ми з задоволенням розповімо вам, як правильно заморозити солодкий перець і отримувати вітаміни всю зиму.
Для заморозки краще всього використовувати великі стиглі плоди з товстими стінками. Саме такий перчик має яскравий смак і набагато довше зберігає всі свої смакові якості. Отже, вирішивши заморозити цей овоч на зиму, стручки перцю спочатку добре промиваємо під холодною водою, обсушуємо на рушник, акуратно зрізаємо ніжку і обережно вичищаємо все насіння.
Існує кілька способів заморожування солодкого болгарського перцю . Наприклад, для фарширування нам необхідно залишити підготовлені овочі цільними і вкласти акуратненько один в одного. В результаті у вас повинна вийти «башточка», яку одразу ж прибираємо в морозильну камеру. Що ж стосується другого способу, то тут, приготований вимитий і очищений перчик рубаємо невеликими шматочками і укладаємо в спеціальні пакетики для заморозки.
Якщо в морозилці є середній піддон, то він чудово підійде для такої заготовки. А от якщо в камері тільки стандартні полиці, то потрібно заздалегідь приготувати пластиковий піднос, який не буде примерзати до стеночкам морозильника. Підготовлений піднос попередньо вистилаємо бавовняної чистою тканиною, потім викладаємо «башточки» або висипаємо шматочки перцю. Зверху накриваємо овочеву заготівлю чистою тканиною, щоб не було щілин, і відправляємо овочі в морозилку. Зазвичай термін заморозки залежить безпосередньо від кількості перчиком і не перевищує 2 доби. Після повної заморозки, овочі розкладаємо по пакетах і щільно зав'язуємо. Якщо у пакетиках будуть дірочки, то перець швидко засохне і втратить свої корисні властивості. А ось правильно упакований перчик, пролежить у вас всю зиму, аж до нового врожаю.
Використовувати заморожений овоч потрібно наступним чином: висипаємо його в каструльку, заливаємо прохолодною водою і витримуємо так кілька секунд. Коли перець трохи підтане, додаємо його в будь-які страви.
Як підготувати болгарський перець для заморозки?
Для заморозки краще всього використовувати великі стиглі плоди з товстими стінками. Саме такий перчик має яскравий смак і набагато довше зберігає всі свої смакові якості. Отже, вирішивши заморозити цей овоч на зиму, стручки перцю спочатку добре промиваємо під холодною водою, обсушуємо на рушник, акуратно зрізаємо ніжку і обережно вичищаємо все насіння.
Як заморозити болгарський перець?
Існує кілька способів заморожування солодкого болгарського перцю . Наприклад, для фарширування нам необхідно залишити підготовлені овочі цільними і вкласти акуратненько один в одного. В результаті у вас повинна вийти «башточка», яку одразу ж прибираємо в морозильну камеру. Що ж стосується другого способу, то тут, приготований вимитий і очищений перчик рубаємо невеликими шматочками і укладаємо в спеціальні пакетики для заморозки.
Посуд для заморозки болгарського перцю
Якщо в морозилці є середній піддон, то він чудово підійде для такої заготовки. А от якщо в камері тільки стандартні полиці, то потрібно заздалегідь приготувати пластиковий піднос, який не буде примерзати до стеночкам морозильника. Підготовлений піднос попередньо вистилаємо бавовняної чистою тканиною, потім викладаємо «башточки» або висипаємо шматочки перцю. Зверху накриваємо овочеву заготівлю чистою тканиною, щоб не було щілин, і відправляємо овочі в морозилку. Зазвичай термін заморозки залежить безпосередньо від кількості перчиком і не перевищує 2 доби. Після повної заморозки, овочі розкладаємо по пакетах і щільно зав'язуємо. Якщо у пакетиках будуть дірочки, то перець швидко засохне і втратить свої корисні властивості. А ось правильно упакований перчик, пролежить у вас всю зиму, аж до нового врожаю.
Як використовувати заморожений солодкий перець?
Використовувати заморожений овоч потрібно наступним чином: висипаємо його в каструльку, заливаємо прохолодною водою і витримуємо так кілька секунд. Коли перець трохи підтане, додаємо його в будь-які страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заморожування овочів в домашніх умовах
Заморожені овочі і фрукти - це дуже зручно, можна просто дістати потрібні інгредієнти з морозильної камери і приготувати практично будь-яку страву.
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Як заморозити щавель на зиму?
Вже давно доведено, що при правильній заморожуванні і зберіганні, овочі, фрукти і зелень зберігають максимальну кількість корисних речовин і
Як заморозити помідори на зиму?
Томати - незамінний компонент для готування багатьох блюд. Добре, коли свіжі помідори завжди під рукою. Але найчастіше взимку нам доводиться
Як заморозити стручкову квасолю?
Щоб взимку можна було насолоджуватися овочевими стравами, необхідно заздалегідь продумати, як зберегти ці самі овочі до зими. Найкращий спосіб
Як заморозити яблука на зиму?
Яблуко - самий популярний і корисний фрукт в нашій країні. Тому яблука використовуються в кулінарії у багатьох рецептах і потрібні нам цілий рік.