Заморожений перець - ідеальна заготівля для будь-якої господині, на зиму. Її дуже зручно додавати в різні страви. Заморожування перчика на зиму - заняття зовсім неважка і з ним може впоратися будь-яка людина. Якщо все ж ви все-таки трохи сумніваєтеся, то ми з задоволенням розповімо вам, як правильно заморозити солодкий перець і отримувати вітаміни всю зиму.
Як підготувати болгарський перець для заморозки?
Для заморозки краще всього використовувати великі стиглі плоди з товстими стінками. Саме такий перчик має яскравий смак і набагато довше зберігає всі свої смакові якості. Отже, вирішивши заморозити цей овоч на зиму, стручки перцю спочатку добре промиваємо під холодною водою, обсушуємо на рушник, акуратно зрізаємо ніжку і обережно вичищаємо все насіння.
Як заморозити болгарський перець?
Існує кілька способів заморожування солодкого болгарського перцю . Наприклад, для фарширування нам необхідно залишити підготовлені овочі цільними і вкласти акуратненько один в одного. В результаті у вас повинна вийти «башточка», яку одразу ж прибираємо в морозильну камеру. Що ж стосується другого способу, то тут, приготований вимитий і очищений перчик рубаємо невеликими шматочками і укладаємо в спеціальні пакетики для заморозки.
Посуд для заморозки болгарського перцю
Якщо в морозилці є середній піддон, то він чудово підійде для такої заготовки. А от якщо в камері тільки стандартні полиці, то потрібно заздалегідь приготувати пластиковий піднос, який не буде примерзати до стеночкам морозильника. Підготовлений піднос попередньо вистилаємо бавовняної чистою тканиною, потім викладаємо «башточки» або висипаємо шматочки перцю. Зверху накриваємо овочеву заготівлю чистою тканиною, щоб не було щілин, і відправляємо овочі в морозилку. Зазвичай термін заморозки
залежить безпосередньо від кількості перчиком і не перевищує 2 доби. Після повної заморозки, овочі розкладаємо по пакетах і щільно зав'язуємо. Якщо у пакетиках будуть дірочки, то перець швидко засохне і втратить свої корисні властивості. А ось правильно упакований перчик, пролежить у вас всю зиму, аж до нового врожаю.
Як використовувати заморожений солодкий перець?
Використовувати заморожений овоч потрібно наступним чином: висипаємо його в каструльку, заливаємо прохолодною водою і витримуємо так кілька секунд. Коли перець трохи підтане, додаємо його в будь-які страви.