Спробуйте урізноманітнити свої заготовки в'яленими помідорами , які елементарно готуються в домашніх умовах.
Як приготувати в'ялені помідори в домашніх умовах?
Інгредієнти: стиглі томати-вершки - 750 г; оливкова олія - 115 мл; часникові зубки - 2 шт.; морська сіль - за смаком. Приготування Поставте духовку розігріватися до мінімальної температури (у різних виробників і моделей вона відрізняється). В ступу покладіть пару часникових зубков і розітріть їх з щедрою щіпка морської солі в пасту. Отриману пасту розведіть оливковою олією.
Деко покрийте силіконовим килимком або пергаментом, а вже поверх нього викладайте половинки томатів-вершків. Покрийте томати часниковим маслом, перемішайте і поставте сушитися на 6-8 годин. Після повного охолодження плоди можна перекласти в герметичний контейнер і зберігати в сухості.
В'ялені помідори c травами на зиму
Інгредієнти: томати черрі - 640 г; рослинне масло - 280 мл; сушений базилік , орегано, розмарин, чебрець - за смаком; морська сіль - за смаком. Приготування Невеликі томати черрі розрізати навпіл і викладіть на деко. Посипте плоди сушеними травами і сіллю, а потім полийте 30 мл олії. Деко з томатами додайте в розігрітій до мінімальної температури духовці на 7 годин, але якщо захочете висушити плоди з використанням натурального спека, то залиште їх під марлею на сонці на 3-4 дні (в залежності від температури в атмосфері). Якщо ви сушили томати на відкритому повітрі, то тримайте їх у щільному пакеті, в іншому випадку, ще гарячими перемістіть їх у стерильні банки і залийте олією. Пробувати в'ялені помідори в олії слід лише через мінімум двоє діб, в іншому випадку вони будуть погано жеваться і навряд чи зможуть знайти практичне застосування у ваших стравах.
В'ялені помідори в мікрохвильовці
Якщо у вас немає можливості приготувати в'ялені помідори в духовці, то спробуйте цей рецепт для мікрохвильової печі. Приготування в мікрохвильовці займає набагато менше часу і анітрохи не позначається на результаті.
Інгредієнти: помідори - 12 шт.; сушені трави, гранульований часник - за смаком; оливкова олія. Приготування Нарізані кружечками помідори приправте і поставте сушитися на максимальній потужності 15 хвилин. Шматочки переверніть і готуйте ще 15 хвилин, після чого підсушіть на відкритому повітрі півгодини, перекладіть в банку і залийте олією.