Вернуться назад Распечатать

В'ялені помідори в домашніх умовах

В'ялені помідори в домашніх умовах
Спробуйте урізноманітнити свої заготовки в'яленими помідорами , які елементарно готуються в домашніх умовах.

Як приготувати в'ялені помідори в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • стиглі томати-вершки - 750 г;

  • оливкова олія - 115 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • морська сіль - за смаком.


  • Приготування
    Поставте духовку розігріватися до мінімальної температури (у різних виробників і моделей вона відрізняється). В ступу покладіть пару часникових зубков і розітріть їх з щедрою щіпка морської солі в пасту. Отриману пасту розведіть оливковою олією.
    Деко покрийте силіконовим килимком або пергаментом, а вже поверх нього викладайте половинки томатів-вершків. Покрийте томати часниковим маслом, перемішайте і поставте сушитися на 6-8 годин. Після повного охолодження плоди можна перекласти в герметичний контейнер і зберігати в сухості.

    В'ялені помідори c травами на зиму


    Інгредієнти:

  • томати черрі - 640 г;

  • рослинне масло - 280 мл;

  • сушений базилік , орегано, розмарин, чебрець - за смаком;

  • морська сіль - за смаком.


  • Приготування
    Невеликі томати черрі розрізати навпіл і викладіть на деко. Посипте плоди сушеними травами і сіллю, а потім полийте 30 мл олії. Деко з томатами додайте в розігрітій до мінімальної температури духовці на 7 годин, але якщо захочете висушити плоди з використанням натурального спека, то залиште їх під марлею на сонці на 3-4 дні (в залежності від температури в атмосфері). Якщо ви сушили томати на відкритому повітрі, то тримайте їх у щільному пакеті, в іншому випадку, ще гарячими перемістіть їх у стерильні банки і залийте олією. Пробувати в'ялені помідори в олії слід лише через мінімум двоє діб, в іншому випадку вони будуть погано жеваться і навряд чи зможуть знайти практичне застосування у ваших стравах.

    В'ялені помідори в мікрохвильовці


    Якщо у вас немає можливості приготувати в'ялені помідори в духовці, то спробуйте цей рецепт для мікрохвильової печі. Приготування в мікрохвильовці займає набагато менше часу і анітрохи не позначається на результаті.
    В'ялені помідори в домашніх умовах

    Інгредієнти:

  • помідори - 12 шт.;

  • сушені трави, гранульований часник - за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Нарізані кружечками помідори приправте і поставте сушитися на максимальній потужності 15 хвилин. Шматочки переверніть і готуйте ще 15 хвилин, після чого підсушіть на відкритому повітрі півгодини, перекладіть в банку і залийте олією.