Те, що найпопулярнішими видами зимових заготовок є солоні томати і огірки напевно, не є секретом. Впевнені, що у вас давно є свій перевірений рецепт і технологія, але все ж насмілимося урізноманітнити ваш арсенал такими способами, як солити помідори.
Зелені помідори солоні – рецепт
Інгредієнти: зелені томати - 12 кг; оцет - 480 мл; вода - 480 мл; цукор - 35 г; насіння кропу, запашний перець, сіль - по 4 ч. ложки; листя лавра - 8 шт.; часникові зубки - 4 шт. Приготування Ретельно промивши зелені томати, розріжте їх навпіл або залиште цілими, виходячи з розмірів. У сотейнику змішати оцет і воду, поставте основу для розсолу на вогонь і доведіть до кипіння. У киплячому розсолі розчиніть цукор з сіллю.
На дно стерилізованих банок викладіть спеції, часник і лавр. Поверх ароматною подушки утрамбуйте томати і залийте їх гарячим розсолом. Загорніть горлечка банок ошпареними кришками.
Помідори солоні холодним способом по-азійськи
Якщо ви готові експериментувати, то виходьте за межі знайомого вам набору спецій для засолу в цьому рецепті.
Інгредієнти: томати черрі - 30 шт; рибний соус - 45 мл; рисовий оцет - 95 мл; цукор - 5 г; гострий перець чилі. Приготування Перед тим, як солити помідори, кожен з них проколіть зубочисткою, щоб маринад швидше проникав під шкірку. Помістіть плоди в банку і залийте сумішшю з рибного соусу, оцту, з розчиненим у них цукром. Разом з томатами в банку відправте та чилі. Знімати пробу можна буде через добу, проте краще потерпіти дня 3-4. До речі, якщо ви не знаєте, як солити помідори в бочці, то спробуйте цей рецепт, перерахувавши кількість інгредієнтів виходячи з обсягу наявної бочки.
Солоні помідори швидкого приготування
Секрет швидкого засолювання зберігається в технології: більше прянощів і солі, і менше шкірки на томаті, яка заважала б проникати розсолу або маринаду в м'якоть.
Інгредієнти: томати - 900 г; зелень кропу - 1 ст.; часник - 6 зубчиків; вода - 480 мл; цукор , сіль - по 5 г; кетчуп - 210 мл Приготування Томати бланшируйте і зніміть з них шкірку. Роздушіть часникові зубки і подрібніть їх разом з кропом. У воді розчиніть цукор і сіль, додайте кетчуп і ароматний мікс з часнику з зеленню. Залийте розчином плоди і залиште мінімум на 4-6 годин, але врахуйте, що найбільш смачні помідори вийдуть через добу.