Мариновані овочі – неймовірно популярна закуска в наших краях, а тому рецептів їх приготування дуже багато. У випадку якщо ви все ще томітесь пошуком технології приготування ідеальних маринованих помідорів на зиму, то, можливо, рецепти з нашої статті припадуть вам до смаку.
Мариновані помідори з часником на зиму – рецепт
Почнемо з самого «безпечного», класичного і зрозумілого для середньостатистичного споживача в наших краях рецепта маринаду для томатів, в його основі: часник, оцет, перець горошком і листя лавра.
Інгредієнти: свіжі томати - 2 8 кг; цукор - 130 г; сіль - 90 г; головка часнику; горошини перцю - 15 шт.; листя лавра - 8 шт.; оцет - 45 мл Приготування Перед тим, як маринувати помідори на зиму в банках, самі банки ретельно споліскують і обсушують. Між банками ділять прянощі: горошини перцю, лаврові листочки і часникові зубки. Поверх ароматного шару утрамбовують стиглі і цілі томати.
У півтора літрах киплячої води розчиняємо сіль з цукром і вливаємо оцет. Заливаємо маринадом томати в банках і накриваємо їх кришками. Ставимо консервацію на водяну баню і стерилізуємо 8-9 хвилин (для банок об'ємом 1 літр). Залишається лише закрутити кришки і можна залишати томати на зберігання до холодної пори.
Мариновані помідори швидкого приготування
Інгредієнти: томати - 16 кг; листя лавра - 2 шт.; гілочка майорану ; сіль - 15 г; цукор - 5 г; горошини чорного перцю - 5 шт. Приготування Експрес-рецепт маринування томатів здійснимо лише на плодах без шкірки, а тому перед тим, як маринувати помідори, бланшируйте їх і очистіть. Залийте листя лавра, майорану, горошини перцю, а також кристали цукру і солі киплячою водою. Поваріть маринад пару хвилин, щоб він став пахучіше, а потім залийте їм бланшовані помідори в стерильних банках. Додатково стерилізуйте банки-яким зручним способом перед закатыванием.
Мариновані зелені помідори на зиму
Інгредієнти: зелені томати - 650 г; мед - 10 г; часникові зубки - 2 шт.; лист лавра; насіння коріандру - 1 ст. ложка; яблучний оцет - 125 мл; паличка кориці; гвоздика - 6 бутонів; вода - 120 мл Приготування Томати утрамбуйте в чисті банки, а з решти інгредієнтів зваріть пряний маринад. Залийте помідори в банках маринадом, накрийте кришками і стерилізують на бані або в духовці разом з кришками. Загорніть кришки і залишайте банки на зберігання.