Пропонуємо вам рецепти неймовірно смачною заготовки на зиму з молдавської кухні. Мариновані гогошари з медом чудово підійдуть до будь-якого столу і стануть однією з ваших улюблених закусок у міжсезоння.
Мариновані гогошари по-молдавськи з медом - рецепт на зиму
Інгредієнти: гогошари – 3 кг; вода – 500 мл; мед – 500 г; сіль – 60 г; яблучний оцет 6% – 375 мл; рослинне масло – 250 мл; часник; лаврове листя; горошки чорного перцю; гвоздика . Приготування Безпосередньо перед приготуванням маринованих гогошаров вимиємо і простерилизуем баночки, высушим їх і на дно кожної укладемо по два-три лаврових листки, десять горошин чорного перцю, два-три бутона гвоздики і два-три попередньо очищених зубчиків часнику. Ця норма прянощів ідеальна баночку об'ємом 750 мл
Гогошари моєму, очищаємо від плодоніжок і насіннєвих коробок і ще раз промиваємо плоди, щоб позбутися від насіння. Перці розрізаємо на дві або чотири частини, в залежності від розміру плоду.
У велику емальовану ємність вливаємо воду, рослинне масло і оцет, додаємо сіль і мед, визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. Малими порціями завантажуємо гогошари в маринад, даємо їм закипіти гарненько, тут же виймаємо шумівкою і заповнюємо ними підготовлені баночки зі спеціями. Повторюємо так з усіма перцями, даємо маринаду добре закипіти, і заливаємо їм перці в банках. Закатуємо ємності стерильними кришками і ставимо дном догори на самостерилизацию під теплу ковдру до повного охолодження.
Зберігаємо заготівлю обов'язково в темному і бажано в прохолодному місці.
Мариновані гогошари по-молдавськи з медом і корицею
Інгредієнти: гогошари – 5 кг; мед – 325 г; сіль – 30-50 г; рослинне масло – 500 мл; часник; лаврове листя – 10 шт.; яблучний оцет 6% – 1 л; горошини запашного перцю – 10 шт.; горошки чорного перцю – 10 шт.; кориця – 10 г; гвоздика – 5 шт. Приготування Для приготування маринаду змішуємо олію, оцет, мед і сіль, кидаємо лаврове листя, горошини чорного і духмяного перцю, корицю і гвоздику і ставимо на вогонь. Прогріваємо суміш до кипіння,
проварюємо п'ять хвилин, і бланшируем в ній попередньо вимиті, очищені й розрізані на кілька частин перці по три-п'ять хвилин. Виймаємо їх за допомогою шумівки і складаємо в окрему ємність. На дно кожної чистої баночки укладаємо приблизно за два-три зубчики часнику, заповнюємо їх по плечики часточками гогошаров і заливаємо гарячим маринадом, в якому вони бланшувалися. Визначаємо ємності на стерилізацію в гарячу воду і витримуємо півлітрові банки сім хвилин, а літрові - дванадцять.
Закатуємо ємності стерильними кришками, закутуємо грунтовно і даємо охолонути. Приблизно через місяць заготівля настоїться і буде готова до вживання.