Маринована алича
Алича є попередницею сливи, володіє безліччю корисних речовин і вітамінів. Нижче ми розповімо вам про приготування маринованої аличі і сподіваємося, що це блюдо вам сподобається і займе гідне місце в списку заготовок.
У багатьох рецептах класичної кулінарії маринована алича є давнім партнером м'яса. Її гостра і пряна м'якоть надає м'ясним блюдам незвичайний смак. Але можна її вживати також з пловом, картоплею або використовувати в приготуванні холодних салатів.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну півлітрову банку:
жовта або червона алича – 500 г;
сіль – 1 ч. ложка;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
оцет столовий 9% – 1 ч. ложка;
листя базиліка – 2 шт.;
листя селери – 2 шт.;
горошки чорного перцю – 5 шт.;
горошини запашного перцю – 2 шт.;
часник – 4 зубчики.
Приготування
Банки промиваємо гарячою водою з харчовою содою і стерилізуємо над парою за п'ять хвилин кожну. На дно укладаємо чисті листки базиліку та селери, очищений часник, горошини чорного і запашного перцю.
Аличу моєму проточною водою, бланшируем за три-п'ять секунд у киплячій воді, і складаємо в банку доверху. Додаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Підігріваємо очищену воду до кипіння і заливаємо в банку з аличею. Тут же закриваємо герметично кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо для самостерилизации і до повного охолодження.
Приблизно через місяць алича буде готова до вживання.
Інгредієнти:
жовта алича – 1000 м;
Для маринаду:
сіль – 4 ст. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
оцет 3 % – 1 склянка;
гвоздика – 7 шт.;
лаврове листя – 2-3 шт.;
сушені листя базиліка – 1 ст. ложка;
естрагон – 1 ст. ложка.
Приготування
Аличу промиваємо проточною холодною водою, складаємо в миску або каструлю і заливаємо окропом. Коли повністю охолоне, зливаємо рідину, доводимо до кипіння і знову заливаємо плоди.
Банки промиваємо содовим розчином і гарячою водою і просушуємо. З остиглої аличі виливаємо рідина, а плоди розкладаємо по банках, заповнюючи їх «по плечики».
Змішуємо всі інгредієнти маринаду, підігріваємо до кипіння і заливаємо їм аличу в банках. Прикриваємо кришкою і залишаємо на двадцять чотири години. Потім поміщаємо банки в ємність з водою, підігріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом десяти хвилин. Тут же укупориваем кришки і ставимо на зберігання.
Оливки будуть повністю готові для вживання через п'ятдесят-шістдесят днів.
У багатьох рецептах класичної кулінарії маринована алича є давнім партнером м'яса. Її гостра і пряна м'якоть надає м'ясним блюдам незвичайний смак. Але можна її вживати також з пловом, картоплею або використовувати в приготуванні холодних салатів.
Рецепт маринованої жовтою або червоною аличі
Інгредієнти:
Розрахунок на одну півлітрову банку:
Приготування
Банки промиваємо гарячою водою з харчовою содою і стерилізуємо над парою за п'ять хвилин кожну. На дно укладаємо чисті листки базиліку та селери, очищений часник, горошини чорного і запашного перцю.
Аличу моєму проточною водою, бланшируем за три-п'ять секунд у киплячій воді, і складаємо в банку доверху. Додаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Підігріваємо очищену воду до кипіння і заливаємо в банку з аличею. Тут же закриваємо герметично кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо для самостерилизации і до повного охолодження.
Приблизно через місяць алича буде готова до вживання.
Маринована жовта алича, як оливки - рецепт
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Аличу промиваємо проточною холодною водою, складаємо в миску або каструлю і заливаємо окропом. Коли повністю охолоне, зливаємо рідину, доводимо до кипіння і знову заливаємо плоди.
Банки промиваємо содовим розчином і гарячою водою і просушуємо. З остиглої аличі виливаємо рідина, а плоди розкладаємо по банках, заповнюючи їх «по плечики».
Змішуємо всі інгредієнти маринаду, підігріваємо до кипіння і заливаємо їм аличу в банках. Прикриваємо кришкою і залишаємо на двадцять чотири години. Потім поміщаємо банки в ємність з водою, підігріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом десяти хвилин. Тут же укупориваем кришки і ставимо на зберігання.
Оливки будуть повністю готові для вживання через п'ятдесят-шістдесят днів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з аличі
Якщо ви зібрали великий урожай аличі і вже не знаєте, куди її подіти, приготуйте джем. Процес, звичайно трудомісткий, зате взимку це ласощі можна
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
Варення з аличі - рецепт
Алича - корисний і смачний фрукт. Вона багата магнієм, калієм, залізом, фосфором, натрієм. І зараз ми розповімо, як з неї зробити чудове варення.