Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринована алича

Маринована алича

10-08-2015, 19:58
3 677
Маринована алича
Алича є попередницею сливи, володіє безліччю корисних речовин і вітамінів. Нижче ми розповімо вам про приготування маринованої аличі і сподіваємося, що це блюдо вам сподобається і займе гідне місце в списку заготовок.
У багатьох рецептах класичної кулінарії маринована алича є давнім партнером м'яса. Її гостра і пряна м'якоть надає м'ясним блюдам незвичайний смак. Але можна її вживати також з пловом, картоплею або використовувати в приготуванні холодних салатів.

Рецепт маринованої жовтою або червоною аличі


Інгредієнти:
Розрахунок на одну півлітрову банку:

  • жовта або червона алича – 500 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • оцет столовий 9% – 1 ч. ложка;

  • листя базиліка – 2 шт.;

  • листя селери – 2 шт.;

  • горошки чорного перцю – 5 шт.;

  • горошини запашного перцю – 2 шт.;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    Банки промиваємо гарячою водою з харчовою содою і стерилізуємо над парою за п'ять хвилин кожну. На дно укладаємо чисті листки базиліку та селери, очищений часник, горошини чорного і запашного перцю.
    Аличу моєму проточною водою, бланшируем за три-п'ять секунд у киплячій воді, і складаємо в банку доверху. Додаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Підігріваємо очищену воду до кипіння і заливаємо в банку з аличею. Тут же закриваємо герметично кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо для самостерилизации і до повного охолодження.
    Приблизно через місяць алича буде готова до вживання.

    Маринована жовта алича, як оливки - рецепт


    Інгредієнти:

  • жовта алича – 1000 м;


  • Для маринаду:

  • сіль – 4 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • оцет 3 % – 1 склянка;

  • гвоздика – 7 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • сушені листя базиліка – 1 ст. ложка;

  • естрагон – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Аличу промиваємо проточною холодною водою, складаємо в миску або каструлю і заливаємо окропом. Коли повністю охолоне, зливаємо рідину, доводимо до кипіння і знову заливаємо плоди.
    Маринована алича

    Банки промиваємо содовим розчином і гарячою водою і просушуємо. З остиглої аличі виливаємо рідина, а плоди розкладаємо по банках, заповнюючи їх «по плечики».
    Змішуємо всі інгредієнти маринаду, підігріваємо до кипіння і заливаємо їм аличу в банках. Прикриваємо кришкою і залишаємо на двадцять чотири години. Потім поміщаємо банки в ємність з водою, підігріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом десяти хвилин. Тут же укупориваем кришки і ставимо на зберігання.
    Оливки будуть повністю готові для вживання через п'ятдесят-шістдесят днів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з аличі
    Варення з аличі
    Якщо ви зібрали великий урожай аличі і вже не знаєте, куди її подіти, приготуйте джем. Процес, звичайно трудомісткий, зате взимку це ласощі можна
    Компот з аличі з кісточками на зиму
    Компот з аличі з кісточками на зиму
    Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
    Компот з аличі на зиму
    Компот з аличі на зиму
    Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
    Компот з кабачків і аличі
    Компот з кабачків і аличі
    Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Варення з аличі - рецепт
    Варення з аличі - рецепт
    Алича - корисний і смачний фрукт. Вона багата магнієм, калієм, залізом, фосфором, натрієм. І зараз ми розповімо, як з неї зробити чудове варення.