Алича є попередницею сливи, володіє безліччю корисних речовин і вітамінів. Нижче ми розповімо вам про приготування маринованої аличі і сподіваємося, що це блюдо вам сподобається і займе гідне місце в списку заготовок.
У багатьох рецептах класичної кулінарії маринована алича є давнім партнером м'яса. Її гостра і пряна м'якоть надає м'ясним блюдам незвичайний смак. Але можна її вживати також з пловом, картоплею або використовувати в приготуванні холодних салатів.
Рецепт маринованої жовтою або червоною аличі
Інгредієнти: Розрахунок на одну півлітрову банку:
жовта або червона алича – 500 г; сіль – 1 ч. ложка; цукровий пісок – 1 ст. ложка; оцет столовий 9% – 1 ч. ложка; листя базиліка – 2 шт.; листя селери – 2 шт.; горошки чорного перцю – 5 шт.; горошини запашного перцю – 2 шт.; часник – 4 зубчики. Приготування Банки промиваємо гарячою водою з харчовою содою і стерилізуємо над парою за п'ять хвилин кожну. На дно укладаємо чисті листки базиліку та селери, очищений часник, горошини чорного і запашного перцю.
Аличу моєму проточною водою, бланшируем за три-п'ять секунд у киплячій воді, і складаємо в банку доверху. Додаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо оцет. Підігріваємо очищену воду до кипіння і заливаємо в банку з аличею. Тут же закриваємо герметично кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо для самостерилизации і до повного охолодження.
Приблизно через місяць алича буде готова до вживання.
Маринована жовта алича, як оливки - рецепт
Інгредієнти: жовта алича – 1000 м; Для маринаду:
сіль – 4 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; оцет 3 % – 1 склянка; гвоздика – 7 шт.; лаврове листя – 2-3 шт.; сушені листя базиліка – 1 ст. ложка; естрагон – 1 ст. ложка. Приготування Аличу промиваємо проточною холодною водою, складаємо в миску або каструлю і заливаємо окропом. Коли повністю охолоне, зливаємо рідину, доводимо до кипіння і знову заливаємо плоди.
Банки промиваємо содовим розчином і гарячою водою і просушуємо. З остиглої аличі виливаємо рідина, а плоди розкладаємо по банках, заповнюючи їх «по плечики».
Змішуємо всі інгредієнти маринаду, підігріваємо до кипіння і заливаємо їм аличу в банках. Прикриваємо кришкою і залишаємо на двадцять чотири години. Потім поміщаємо банки в ємність з водою, підігріваємо до кипіння і стерилізуємо протягом десяти хвилин. Тут же укупориваем кришки і ставимо на зберігання.
Оливки будуть повністю готові для вживання через п'ятдесят-шістдесят днів.