Огірки з корицею на зиму
Солоні або мариновані огірочки – один з найбільш популярних варіантів консервованих овочів. Якщо банальна засолювання набридло і хочеться чого-небудь незвичайного, але не дуже складного – рекомендуємо спробувати салат з огірків з корицею: можна на зиму закатати, а можна і просто побалувати близьких цікавою стравою.
Салат з огірків
Інгредієнти:
цукор вітчизняного виробництва білий – 250-270 г;
огірочки невеликі, грунтові – 42 кг;
олія рафінована рослинна – 200 г;
йодована сіль – 3-4 ст. ложки;
часник – 1 велика головка (5-7 зубчиків);
петрушка – 1 великий пучок;
перець чорний, білий і запашний горошком – 1 ст. ложка;
кориця мелена – 35-50 г;
6% оцет – 200 мл
Приготування
Описувати приготування цього салату довше, ніж готувати його. Огірочки замочуємо в холодній воді на півтори години приблизно, потім добре миємо, зрізаємо кінці і шаткуємо тонкими кружечками або половинками гуртків – залежить від розміру огірків. Петрушку моєму і дрібно ріжемо, часник товчемо з сіллю і цукром, щоб вийшла однорідна кашка, перець розмелюємо. Змішуємо огірки з цією кашкою, перчимо, заправляємо олією і оцтом, додаємо петрушку. Заважаємо як слід, накриваємо й ставимо на 10-12 годин у холодне місце. Банки стерилізуємо, ставимо в бак, наповнюємо салатом, накриваємо кришками. У ємність заливаємо гарячу воду і доводимо до кипіння. Стерилізуємо банки з салатом близько чверті години і закатуємо. Це дуже простий рецепт, але огірки з корицею на зиму виходять дуже смачними.
Маринуємо огірки
Можна закатати огірки з корицею на зиму і іншим способом. Приготуємо пряний маринад і заллємо їм цілі огірочки – вийде теж дуже смачно, пікантно і незвично.
Інгредієнти:
грунтові невеликі огірочки – 5 кг;
перець-горошок різний (за бажанням – запашний, чорний, суміш перців) – по 12-15 шт. на банку;
гвоздика – по 2-3 суцвіття;
часник – 2-3 головки;
цибуля ріпчаста білий – 2-4 головки;
кориця – по 5 г на банку;
сіль – 2 /3 склянки;
лавровий лист – 7-8 шт.;
цукор виробництва країн СНД – 03-05 кг;
6% оцет – 1 стакан.
Приготування
Принадність цього рецепту в тому, що можна багато інгредієнти класти в більшій чи меншій кількості – залежить від вашого смаку. Наприклад, ріпчастої цибулі можна покласти побільше (якщо ви любите мариновані овочі).
Отже, готуємо мариновані огірки з корицею на зиму. Банки ретельно вимиваємо і стерилізуємо. Огірочки моєму під проточною водою, використовуючи м'яку щіточку, кінці зрізаємо. Цибулю і часник чистимо, ріжемо цибульку кільцями. На дно банки кладемо цибулю, перець, гвоздичку, часник – цілими зубчиками. Розкладаємо огірки і відміряє потрібну кількість води. У воду кладемо сіль, цукор, корицю і лавровий лист і варимо маринад. Коли він покипить хвилини 4 проціджуємо і розливаємо в банки. Стерилізуємо їх по чверті години і закатуємо.
Засолювання огірків на зиму з корицею – теж справа нехитра, просто додаємо корицю в розсіл.
Салат з огірків
Інгредієнти:
Приготування
Описувати приготування цього салату довше, ніж готувати його. Огірочки замочуємо в холодній воді на півтори години приблизно, потім добре миємо, зрізаємо кінці і шаткуємо тонкими кружечками або половинками гуртків – залежить від розміру огірків. Петрушку моєму і дрібно ріжемо, часник товчемо з сіллю і цукром, щоб вийшла однорідна кашка, перець розмелюємо. Змішуємо огірки з цією кашкою, перчимо, заправляємо олією і оцтом, додаємо петрушку. Заважаємо як слід, накриваємо й ставимо на 10-12 годин у холодне місце. Банки стерилізуємо, ставимо в бак, наповнюємо салатом, накриваємо кришками. У ємність заливаємо гарячу воду і доводимо до кипіння. Стерилізуємо банки з салатом близько чверті години і закатуємо. Це дуже простий рецепт, але огірки з корицею на зиму виходять дуже смачними.
Маринуємо огірки
Можна закатати огірки з корицею на зиму і іншим способом. Приготуємо пряний маринад і заллємо їм цілі огірочки – вийде теж дуже смачно, пікантно і незвично.
Інгредієнти:
Приготування
Принадність цього рецепту в тому, що можна багато інгредієнти класти в більшій чи меншій кількості – залежить від вашого смаку. Наприклад, ріпчастої цибулі можна покласти побільше (якщо ви любите мариновані овочі).
Отже, готуємо мариновані огірки з корицею на зиму. Банки ретельно вимиваємо і стерилізуємо. Огірочки моєму під проточною водою, використовуючи м'яку щіточку, кінці зрізаємо. Цибулю і часник чистимо, ріжемо цибульку кільцями. На дно банки кладемо цибулю, перець, гвоздичку, часник – цілими зубчиками. Розкладаємо огірки і відміряє потрібну кількість води. У воду кладемо сіль, цукор, корицю і лавровий лист і варимо маринад. Коли він покипить хвилини 4 проціджуємо і розливаємо в банки. Стерилізуємо їх по чверті години і закатуємо.
Засолювання огірків на зиму з корицею – теж справа нехитра, просто додаємо корицю в розсіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Засолювання огірків з гірчицею
Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Заготовки на зиму з огірків
Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків