Солоні або мариновані огірочки – один з найбільш популярних варіантів консервованих овочів. Якщо банальна засолювання набридло і хочеться чого-небудь незвичайного, але не дуже складного – рекомендуємо спробувати салат з огірків з корицею: можна на зиму закатати, а можна і просто побалувати близьких цікавою стравою.
Салат з огірків Інгредієнти: цукор вітчизняного виробництва білий – 250-270 г; огірочки невеликі, грунтові – 42 кг; олія рафінована рослинна – 200 г; йодована сіль – 3-4 ст. ложки; часник – 1 велика головка (5-7 зубчиків); петрушка – 1 великий пучок; перець чорний, білий і запашний горошком – 1 ст. ложка; кориця мелена – 35-50 г; 6% оцет – 200 мл Приготування Описувати приготування цього салату довше, ніж готувати його. Огірочки замочуємо в холодній воді на півтори години приблизно, потім добре миємо, зрізаємо кінці і шаткуємо тонкими кружечками або половинками гуртків – залежить від розміру огірків. Петрушку моєму і дрібно ріжемо, часник товчемо з сіллю і цукром, щоб вийшла однорідна кашка, перець розмелюємо. Змішуємо огірки з цією кашкою, перчимо, заправляємо олією і оцтом, додаємо петрушку. Заважаємо як слід, накриваємо й ставимо на 10-12 годин у холодне місце. Банки стерилізуємо, ставимо в бак, наповнюємо салатом, накриваємо кришками. У ємність заливаємо гарячу воду і доводимо до кипіння. Стерилізуємо банки з салатом близько чверті години і закатуємо. Це дуже простий рецепт, але огірки з корицею на зиму виходять дуже смачними.
Маринуємо огірки Можна закатати огірки з корицею на зиму і іншим способом. Приготуємо пряний маринад і заллємо їм цілі огірочки – вийде теж дуже смачно, пікантно і незвично.
Інгредієнти: грунтові невеликі огірочки – 5 кг; перець-горошок різний (за бажанням – запашний, чорний, суміш перців) – по 12-15 шт. на банку; гвоздика – по 2-3 суцвіття; часник – 2-3 головки; цибуля ріпчаста білий – 2-4 головки; кориця – по 5 г на банку; сіль – 2 /3 склянки; лавровий лист – 7-8 шт.; цукор виробництва країн СНД – 03-05 кг; 6% оцет – 1 стакан. Приготування Принадність цього рецепту в тому, що можна багато інгредієнти класти в більшій чи меншій кількості – залежить від вашого смаку. Наприклад, ріпчастої цибулі можна покласти побільше (якщо ви любите мариновані
овочі).
Отже, готуємо мариновані огірки з корицею на зиму. Банки ретельно вимиваємо і стерилізуємо. Огірочки моєму під проточною водою, використовуючи м'яку щіточку, кінці зрізаємо. Цибулю і часник чистимо, ріжемо цибульку кільцями. На дно банки кладемо цибулю, перець, гвоздичку, часник – цілими зубчиками. Розкладаємо огірки і відміряє потрібну кількість води. У воду кладемо сіль, цукор, корицю і лавровий лист і варимо маринад. Коли він покипить хвилини 4 проціджуємо і розливаємо в банки. Стерилізуємо їх по чверті години і закатуємо.
Засолювання огірків на зиму з корицею – теж справа нехитра, просто додаємо корицю в розсіл.