Борщ на зиму
Домашні заготовки дозволяють значно економити час і бюджет. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити борщ на зиму для популярного першого страви.
Інгредієнти:
цибуля — 120-140 г;
морква — 480-500 г;
помідори — 480-500 г;
буряк — 880-900 г;
перець чилі свіжий — 20 г;
цукор — 80-90 г;
масло — 120 мл;
оцтова есенція — 3 ч. ложки;
сіль — 2 ст. ложки;
часник — 50-60 р.
Приготування
Морква з буряком подрібнюємо. Простіше використовувати для цього кухонний комбайн. Вручну натерти або порізати соломкою таку кількість овочів досить складно. Помідори разом з цибулею і часником пюрируем. Укладаємо всі підготовлені компоненти в каструлю, солимо, подслащиваем і варимо 15 години. Вливаємо олію і оцет, доповідаємо останній компонент — перець чилі в подрібненому вигляді і залишаємо на плиті ще 10 хвилин. Весь час теплової обробки потрібно помішувати масу, тому як вона періодично норовить пригоріти. Закорковуємо борщ в стерильних банках і остуджуємо.
Інгредієнти:
буряк — 1450-1500 г;
мед — 5 ст. ложок;
сіль — 2 ч. ложок;
корінь хрону — 75-80 г;
оцет яблучний — 10 ст. ложок.
Приготування
В чистій буряках робимо кілька проколів і ставимо запікатися. Час — 40 хвилин. Можна замінити духовку мікрохвильовою піччю. Тоді на теплову обробку піде 25 хвилин: 10 хвилин — на максимальній потужності, 5 хвилин — перерва 10 хвилин — на середньої потужності. Очищаємо цей овоч, крупно подрібнюємо і відправляємо в комбайн з крупною решіткою. Хрін зачищаємо від шкірки і темних місць і натираємо. Відправляємо до буряках хрін, мед, сіль, яблучний оцет. Після перемішування розподіляємо по банках, які пройшли стерилізацію.
Інгредієнти:
помідори — 14-15 кг;
буряк — 4-45 кг;
цибуля — 430-450 г;
часник — 180-200 г;
сіль — 110-120 г;
цукор — 190-200 г;
перець солодкий — 480-500 г;
олія — 05 склянки;
оцет — 180-200 мл
Приготування
У помідорів знімаємо шкірку після ошпарювання окропом і натираємо їх на тертці разом з перцем. Цибулю подрібнюємо і смажимо. Буряк натираємо крупно. Кладемо всі ці компоненти у велику каструлю. З'єднуємо з товченим часником, сіллю, цукром, оцтом, олією і варимо 30 хвилин. Щоб запобігти пригорання — помішуємо. Готову масу розподіляємо по стерильним банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
цибуля — 450 г;
морква — 450 г;
перець солодкий — 450 г;
буряк — 3 кг;
помідори — 800 г;
оцтова есенція — 6 ч. ложок;
часник — 120 г;
олія соняшникова — 370 мл;
цукор — 35 г;
квасоля червона — 700 г;
сіль — 75 р.
Приготування
Квасоля після нічного замочування варимо і відкидаємо для охолодження і стікання рідини на друшляк. Моркву і буряк натираємо. Перець ріжемо соломкою, цибулю — полуколечками. Помідори пюрируем за допомогою зручної для вас кухонної техніки. Всі овочі з'єднуємо в каструлі і тушкуємо на олії. Через 20 хвилин додаємо квасоля, товчений часник, цукор, сіль, вливаємо есенцію. Через 15 хвилин закочує в банки, що пройшли стерилізацію.
Інгредієнти:
капуста — 1250 г;
цибуля — 180 г;
морква — 150 г;
кислота лимонна — 1 ч. ложка;
гірчиця суха — 1 ч. ложка;
буряк — 750 г;
сіль — 1 ст. ложка;
масло рослинне — 90 мл;
цукор — 2 ч. ложки.
Приготування
Капусту шаткуємо й перетираємо разом з сіллю — повинен з'явитися сік. Буряк ріжемо соломкою. Цибулю шаткуємо до тонких півкілець. Морква подрібнюємо на тертці. Перемішуємо дані компоненти, доповнивши їх сухою гірчицею, цукром, сіллю, маслом і кислотою. Утрамбовуємо борщ у стерильні банки і закрити кришками.
Рецепт і борщів зелених на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Морква з буряком подрібнюємо. Простіше використовувати для цього кухонний комбайн. Вручну натерти або порізати соломкою таку кількість овочів досить складно. Помідори разом з цибулею і часником пюрируем. Укладаємо всі підготовлені компоненти в каструлю, солимо, подслащиваем і варимо 15 години. Вливаємо олію і оцет, доповідаємо останній компонент — перець чилі в подрібненому вигляді і залишаємо на плиті ще 10 хвилин. Весь час теплової обробки потрібно помішувати масу, тому як вона періодично норовить пригоріти. Закорковуємо борщ в стерильних банках і остуджуємо.
Салат «Борщ» на зиму
Інгредієнти:
Приготування
В чистій буряках робимо кілька проколів і ставимо запікатися. Час — 40 хвилин. Можна замінити духовку мікрохвильовою піччю. Тоді на теплову обробку піде 25 хвилин: 10 хвилин — на максимальній потужності, 5 хвилин — перерва 10 хвилин — на середньої потужності. Очищаємо цей овоч, крупно подрібнюємо і відправляємо в комбайн з крупною решіткою. Хрін зачищаємо від шкірки і темних місць і натираємо. Відправляємо до буряках хрін, мед, сіль, яблучний оцет. Після перемішування розподіляємо по банках, які пройшли стерилізацію.
Заготівля і борщів зелених на зиму
Інгредієнти:
Приготування
У помідорів знімаємо шкірку після ошпарювання окропом і натираємо їх на тертці разом з перцем. Цибулю подрібнюємо і смажимо. Буряк натираємо крупно. Кладемо всі ці компоненти у велику каструлю. З'єднуємо з товченим часником, сіллю, цукром, оцтом, олією і варимо 30 хвилин. Щоб запобігти пригорання — помішуємо. Готову масу розподіляємо по стерильним банкам і закатуємо.
Борщ з квасолею - рецепт заготівлі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля після нічного замочування варимо і відкидаємо для охолодження і стікання рідини на друшляк. Моркву і буряк натираємо. Перець ріжемо соломкою, цибулю — полуколечками. Помідори пюрируем за допомогою зручної для вас кухонної техніки. Всі овочі з'єднуємо в каструлі і тушкуємо на олії. Через 20 хвилин додаємо квасоля, товчений часник, цукор, сіль, вливаємо есенцію. Через 15 хвилин закочує в банки, що пройшли стерилізацію.
Приготування і борщів зелених з капустою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо й перетираємо разом з сіллю — повинен з'явитися сік. Буряк ріжемо соломкою. Цибулю шаткуємо до тонких півкілець. Морква подрібнюємо на тертці. Перемішуємо дані компоненти, доповнивши їх сухою гірчицею, цукром, сіллю, маслом і кислотою. Утрамбовуємо борщ у стерильні банки і закрити кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ в банках на зиму - рецепти
Запасливі господині знають, що приготування різного роду консервації взимку значно економить бюджет і час на приготування різних страв. Пропонуємо
Борщ - рецепт
Одним з найбільш універсальних ситних перших страв є борщ. Його подають в жарку пору холодним, а можна і взимку приготувати його на обід і подати
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент
Зимовий салат з буряка
Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при