» » Борщ на зиму

Борщ на зиму

Борщ на зиму
Домашні заготовки дозволяють значно економити час і бюджет. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити борщ на зиму для популярного першого страви.

Рецепт і борщів зелених на зиму


Інгредієнти:

  • цибуля — 120-140 г;

  • морква — 480-500 г;

  • помідори — 480-500 г;

  • буряк — 880-900 г;

  • перець чилі свіжий — 20 г;

  • цукор — 80-90 г;

  • масло — 120 мл;

  • оцтова есенція — 3 ч. ложки;

  • сіль — 2 ст. ложки;

  • часник — 50-60 р.


  • Приготування
    Морква з буряком подрібнюємо. Простіше використовувати для цього кухонний комбайн. Вручну натерти або порізати соломкою таку кількість овочів досить складно. Помідори разом з цибулею і часником пюрируем. Укладаємо всі підготовлені компоненти в каструлю, солимо, подслащиваем і варимо 15 години. Вливаємо олію і оцет, доповідаємо останній компонент — перець чилі в подрібненому вигляді і залишаємо на плиті ще 10 хвилин. Весь час теплової обробки потрібно помішувати масу, тому як вона періодично норовить пригоріти. Закорковуємо борщ в стерильних банках і остуджуємо.

    Салат «Борщ» на зиму


    Інгредієнти:

  • буряк — 1450-1500 г;

  • мед — 5 ст. ложок;

  • сіль — 2 ч. ложок;

  • корінь хрону — 75-80 г;

  • оцет яблучний — 10 ст. ложок.


  • Приготування
    В чистій буряках робимо кілька проколів і ставимо запікатися. Час — 40 хвилин. Можна замінити духовку мікрохвильовою піччю. Тоді на теплову обробку піде 25 хвилин: 10 хвилин — на максимальній потужності, 5 хвилин — перерва 10 хвилин — на середньої потужності. Очищаємо цей овоч, крупно подрібнюємо і відправляємо в комбайн з крупною решіткою. Хрін зачищаємо від шкірки і темних місць і натираємо. Відправляємо до буряках хрін, мед, сіль, яблучний оцет. Після перемішування розподіляємо по банках, які пройшли стерилізацію.

    Заготівля і борщів зелених на зиму


    Інгредієнти:

  • помідори — 14-15 кг;

  • буряк — 4-45 кг;

  • цибуля — 430-450 г;

  • часник — 180-200 г;

  • сіль — 110-120 г;

  • цукор — 190-200 г;

  • перець солодкий — 480-500 г;

  • олія — 05 склянки;

  • оцет — 180-200 мл


  • Приготування
    У помідорів знімаємо шкірку після ошпарювання окропом і натираємо їх на тертці разом з перцем. Цибулю подрібнюємо і смажимо. Буряк натираємо крупно. Кладемо всі ці компоненти у велику каструлю. З'єднуємо з товченим часником, сіллю, цукром, оцтом, олією і варимо 30 хвилин. Щоб запобігти пригорання — помішуємо. Готову масу розподіляємо по стерильним банкам і закатуємо.

    Борщ з квасолею - рецепт заготівлі на зиму


    Інгредієнти:

  • цибуля — 450 г;

  • морква — 450 г;

  • перець солодкий — 450 г;

  • буряк — 3 кг;

  • помідори — 800 г;

  • оцтова есенція — 6 ч. ложок;

  • часник — 120 г;

  • олія соняшникова — 370 мл;

  • цукор — 35 г;

  • квасоля червона — 700 г;

  • сіль — 75 р.


  • Приготування
    Квасоля після нічного замочування варимо і відкидаємо для охолодження і стікання рідини на друшляк. Моркву і буряк натираємо. Перець ріжемо соломкою, цибулю — полуколечками. Помідори пюрируем за допомогою зручної для вас кухонної техніки. Всі овочі з'єднуємо в каструлі і тушкуємо на олії. Через 20 хвилин додаємо квасоля, товчений часник, цукор, сіль, вливаємо есенцію. Через 15 хвилин закочує в банки, що пройшли стерилізацію.

    Приготування і борщів зелених з капустою на зиму


    Інгредієнти:

  • капуста — 1250 г;

  • цибуля — 180 г;

  • морква — 150 г;

  • кислота лимонна — 1 ч. ложка;

  • гірчиця суха — 1 ч. ложка;

  • буряк — 750 г;
  • Борщ на зиму

  • сіль — 1 ст. ложка;

  • масло рослинне — 90 мл;

  • цукор — 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо й перетираємо разом з сіллю — повинен з'явитися сік. Буряк ріжемо соломкою. Цибулю шаткуємо до тонких півкілець. Морква подрібнюємо на тертці. Перемішуємо дані компоненти, доповнивши їх сухою гірчицею, цукром, сіллю, маслом і кислотою. Утрамбовуємо борщ у стерильні банки і закрити кришками.
    Додав: admin | 26-11-2015, 18:57
    Переглядів: 866