Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Борщ - рецепт

2-11-2015, 19:58
685
Борщ - рецепт
Різноманітність супів просто вражає. Які тільки інгредієнти не використовуються для їх приготування! Окремою групою в цій категорії коштують бурякові перші страви. Вони улюблені багатьма вже не одну сотню років. Особливо виділяється серед них борщ.
В зимовий час його, як правило, подають гарячим, а влітку — холодним. Сьогодні ви дізнаєтеся, як варити борщ — рецепти тут представлені на будь-який смак. Вибирайте, виходячи зі своїх уподобань, і готуйте із задоволенням!

Рецепт холодного і борщів зелених


Інгредієнти:

  • картопля — 230-250 г;

  • цибуля — 55-60 г;

  • буряк — 230-250 г;

  • сік лимона — 5 ст. ложок;

  • цибуля зелена — 10-14 пір'я;

  • сметана — 120-150 г;

  • морська сіль;

  • цукор — 20-25 г;

  • кріп, петрушка — 7 гілочок;

  • яйця — 3 шт.


  • Приготування
    Картоплю і буряк відварюємо, очищаємо. Буряк натираємо на тертці. З одного картоплиною також чинимо, а решта нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і подрібнюємо до кубиків.
    Всю зелень подрібнюємо. З'єднуємо в каструлі 5 склянок холодної води, сметану, зелень, сіль, цукор. Перемішуємо.
    Опускаємо туди овочі і яйця. Освіжаючий суп готовий.

    Рецепт і борщів зелених, як у дитячому садку


    Інгредієнти:

  • буряк — 120-140 г;

  • картопля — 90-100 г;

  • морква — 50-60 г;

  • сіль;

  • цибуля — 50-60 г;

  • олія рослинна;

  • сметана;

  • курка — 180-200 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Буряк відварюємо, очищаємо, нарізаємо соломкою. Курку ставимо варитися. Через 20 хвилин витягуємо, відокремлюємо кістки, а м'ясо кладемо в каструлю. Додаємо картоплю, порізану соломкою. Моркву, цибулю припускаємо на олії і також висипаємо в каструлю. За 5 хвилин до вимкнення вогню кладемо бурякову соломку. Розкладаючи по тарілках, присмачую сметаною і посипаємо петрушкою.

    Суп борщ - рецепт


    Інгредієнти:

  • вода — 15 л;

  • огірки — 130-140 г;

  • яйця варені — 2-3 шт.;

  • базилік, цибуля, петрушка — 1 пучок;

  • буряк маринована — 600-630 г;

  • сіль;

  • сметана — 180-200 мл


  • Приготування
    Огірки і яйця ріжемо кубиком. Буряк натираємо на тертці. Більше підходять у даному випадку великі отвори, але це не принципово. У зелені видаляємо всі грубі частини і дрібно рубаємо.
    Розводимо в холодній воді сметану. Додаємо зелень, сіль, огірки, яйця, буряк. Можна поліпшити смак за допомогою розсолу від маринованої буряків.

    Звичайний рецепт і борщів зелених


    Інгредієнти:

  • картопля — 230-240 г;

  • зелена цибуля, кріп — 1 пучок;

  • морська сіль;

  • буряк — 340-350 г;

  • яйця — 3 шт.;

  • кефір — 38-400 мл.


  • Приготування
    Буряк очищаємо, натираємо на тертці. Заливаємо 3 склянками води і відварюємо 30 хвилин. Остуджуємо цей відвар з буряком. Вводимо кефір.
    Картопля, яйця варимо в одній каструлі до готовності, чистимо й ріжемо брусочками. Зелень дрібно рубаємо, не забувши видалити всі зіпсовані і грубі місця.
    Відправляємо підготовлені продукти у відвар на буряках. Перемішуємо дерев'яною ложкою і пригощаємо домочадців.

    Борщ в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • картопля — 140-150 г;

  • морква — 60-70 г;

  • буряк — 200-220 г;

  • рослинне масло — 35-40 мл;

  • майоран, паприка, сушені;

  • сіль;

  • часник — 7 часточок;

  • квасоля консервована — 05 банки;

  • томатна паста — 2 ст. ложки;
  • Борщ - рецепт

  • цукор — 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Моркву і буряк тремо на тертці. Опускаємо ці продукти в чашу мультиварки, де вже є масло. Встановлюємо режим «Смаження» і обробляємо продукти 10 хвилин. Додаємо томатну пасту, цукор. Дожариваємо ще 5 хвилин.
    Картоплю нарізаємо брусочками. Додаємо в чашу. Туди ж йдуть майоран, паприка, сіль. Заливаємо продукти 1 літром води, готуємо 50 хвилин на режимі «Гасіння». Коли до закінчення приготування залишиться лише 5-7 хвилин, додаємо товчений часник і консервовану квасолю. Цей суп добре йде зі сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
    Гарячий борщ - рецепт
    Гарячий борщ - рецепт
    Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
    Борщ на квасі
    Борщ на квасі
    Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.
    Борщ в мультиварці
    Борщ в мультиварці
    Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному