Борщ - рецепт
Різноманітність супів просто вражає. Які тільки інгредієнти не використовуються для їх приготування! Окремою групою в цій категорії коштують бурякові перші страви. Вони улюблені багатьма вже не одну сотню років. Особливо виділяється серед них борщ.
В зимовий час його, як правило, подають гарячим, а влітку — холодним. Сьогодні ви дізнаєтеся, як варити борщ — рецепти тут представлені на будь-який смак. Вибирайте, виходячи зі своїх уподобань, і готуйте із задоволенням!
Інгредієнти:
картопля — 230-250 г;
цибуля — 55-60 г;
буряк — 230-250 г;
сік лимона — 5 ст. ложок;
цибуля зелена — 10-14 пір'я;
сметана — 120-150 г;
морська сіль;
цукор — 20-25 г;
кріп, петрушка — 7 гілочок;
яйця — 3 шт.
Приготування
Картоплю і буряк відварюємо, очищаємо. Буряк натираємо на тертці. З одного картоплиною також чинимо, а решта нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і подрібнюємо до кубиків.
Всю зелень подрібнюємо. З'єднуємо в каструлі 5 склянок холодної води, сметану, зелень, сіль, цукор. Перемішуємо.
Опускаємо туди овочі і яйця. Освіжаючий суп готовий.
Інгредієнти:
буряк — 120-140 г;
картопля — 90-100 г;
морква — 50-60 г;
сіль;
цибуля — 50-60 г;
олія рослинна;
сметана;
курка — 180-200 г;
петрушка.
Приготування
Буряк відварюємо, очищаємо, нарізаємо соломкою. Курку ставимо варитися. Через 20 хвилин витягуємо, відокремлюємо кістки, а м'ясо кладемо в каструлю. Додаємо картоплю, порізану соломкою. Моркву, цибулю припускаємо на олії і також висипаємо в каструлю. За 5 хвилин до вимкнення вогню кладемо бурякову соломку. Розкладаючи по тарілках, присмачую сметаною і посипаємо петрушкою.
Інгредієнти:
вода — 15 л;
огірки — 130-140 г;
яйця варені — 2-3 шт.;
базилік, цибуля, петрушка — 1 пучок;
буряк маринована — 600-630 г;
сіль;
сметана — 180-200 мл
Приготування
Огірки і яйця ріжемо кубиком. Буряк натираємо на тертці. Більше підходять у даному випадку великі отвори, але це не принципово. У зелені видаляємо всі грубі частини і дрібно рубаємо.
Розводимо в холодній воді сметану. Додаємо зелень, сіль, огірки, яйця, буряк. Можна поліпшити смак за допомогою розсолу від маринованої буряків.
Інгредієнти:
картопля — 230-240 г;
зелена цибуля, кріп — 1 пучок;
морська сіль;
буряк — 340-350 г;
яйця — 3 шт.;
кефір — 38-400 мл.
Приготування
Буряк очищаємо, натираємо на тертці. Заливаємо 3 склянками води і відварюємо 30 хвилин. Остуджуємо цей відвар з буряком. Вводимо кефір.
Картопля, яйця варимо в одній каструлі до готовності, чистимо й ріжемо брусочками. Зелень дрібно рубаємо, не забувши видалити всі зіпсовані і грубі місця.
Відправляємо підготовлені продукти у відвар на буряках. Перемішуємо дерев'яною ложкою і пригощаємо домочадців.
Інгредієнти:
картопля — 140-150 г;
морква — 60-70 г;
буряк — 200-220 г;
рослинне масло — 35-40 мл;
майоран, паприка, сушені;
сіль;
часник — 7 часточок;
квасоля консервована — 05 банки;
томатна паста — 2 ст. ложки;
цукор — 1 ст. ложка.
Приготування
Моркву і буряк тремо на тертці. Опускаємо ці продукти в чашу мультиварки, де вже є масло. Встановлюємо режим «Смаження» і обробляємо продукти 10 хвилин. Додаємо томатну пасту, цукор. Дожариваємо ще 5 хвилин.
Картоплю нарізаємо брусочками. Додаємо в чашу. Туди ж йдуть майоран, паприка, сіль. Заливаємо продукти 1 літром води, готуємо 50 хвилин на режимі «Гасіння». Коли до закінчення приготування залишиться лише 5-7 хвилин, додаємо товчений часник і консервовану квасолю. Цей суп добре йде зі сметаною.
В зимовий час його, як правило, подають гарячим, а влітку — холодним. Сьогодні ви дізнаєтеся, як варити борщ — рецепти тут представлені на будь-який смак. Вибирайте, виходячи зі своїх уподобань, і готуйте із задоволенням!
Рецепт холодного і борщів зелених
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і буряк відварюємо, очищаємо. Буряк натираємо на тертці. З одного картоплиною також чинимо, а решта нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і подрібнюємо до кубиків.
Всю зелень подрібнюємо. З'єднуємо в каструлі 5 склянок холодної води, сметану, зелень, сіль, цукор. Перемішуємо.
Опускаємо туди овочі і яйця. Освіжаючий суп готовий.
Рецепт і борщів зелених, як у дитячому садку
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо, очищаємо, нарізаємо соломкою. Курку ставимо варитися. Через 20 хвилин витягуємо, відокремлюємо кістки, а м'ясо кладемо в каструлю. Додаємо картоплю, порізану соломкою. Моркву, цибулю припускаємо на олії і також висипаємо в каструлю. За 5 хвилин до вимкнення вогню кладемо бурякову соломку. Розкладаючи по тарілках, присмачую сметаною і посипаємо петрушкою.
Суп борщ - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Огірки і яйця ріжемо кубиком. Буряк натираємо на тертці. Більше підходять у даному випадку великі отвори, але це не принципово. У зелені видаляємо всі грубі частини і дрібно рубаємо.
Розводимо в холодній воді сметану. Додаємо зелень, сіль, огірки, яйця, буряк. Можна поліпшити смак за допомогою розсолу від маринованої буряків.
Звичайний рецепт і борщів зелених
Інгредієнти:
Приготування
Буряк очищаємо, натираємо на тертці. Заливаємо 3 склянками води і відварюємо 30 хвилин. Остуджуємо цей відвар з буряком. Вводимо кефір.
Картопля, яйця варимо в одній каструлі до готовності, чистимо й ріжемо брусочками. Зелень дрібно рубаємо, не забувши видалити всі зіпсовані і грубі місця.
Відправляємо підготовлені продукти у відвар на буряках. Перемішуємо дерев'яною ложкою і пригощаємо домочадців.
Борщ в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і буряк тремо на тертці. Опускаємо ці продукти в чашу мультиварки, де вже є масло. Встановлюємо режим «Смаження» і обробляємо продукти 10 хвилин. Додаємо томатну пасту, цукор. Дожариваємо ще 5 хвилин.
Картоплю нарізаємо брусочками. Додаємо в чашу. Туди ж йдуть майоран, паприка, сіль. Заливаємо продукти 1 літром води, готуємо 50 хвилин на режимі «Гасіння». Коли до закінчення приготування залишиться лише 5-7 хвилин, додаємо товчений часник і консервовану квасолю. Цей суп добре йде зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодний борщ - рецепт приготування
Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
Гарячий борщ - рецепт
Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
Борщ на квасі
Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.
Борщ в мультиварці
Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному