Різноманітність супів просто вражає. Які тільки інгредієнти не використовуються для їх приготування! Окремою групою в цій категорії коштують бурякові перші страви. Вони улюблені багатьма вже не одну сотню років. Особливо виділяється серед них борщ.
В зимовий час його, як правило, подають гарячим, а влітку — холодним. Сьогодні ви дізнаєтеся, як варити борщ — рецепти тут представлені на будь-який смак. Вибирайте, виходячи зі своїх уподобань, і готуйте із задоволенням!
Рецепт холодного і борщів зелених
Інгредієнти: картопля — 230-250 г; цибуля — 55-60 г; буряк — 230-250 г; сік лимона — 5 ст. ложок; цибуля зелена — 10-14 пір'я; сметана — 120-150 г; морська сіль; цукор — 20-25 г; кріп, петрушка — 7 гілочок; яйця — 3 шт. Приготування Картоплю і буряк відварюємо, очищаємо. Буряк натираємо на тертці. З одного картоплиною також чинимо, а решта нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто і подрібнюємо до кубиків.
Всю зелень подрібнюємо. З'єднуємо в каструлі 5 склянок холодної води, сметану, зелень, сіль, цукор. Перемішуємо.
Опускаємо туди овочі і яйця. Освіжаючий суп готовий.
Рецепт і борщів зелених, як у дитячому садку
Інгредієнти: буряк — 120-140 г; картопля — 90-100 г; морква — 50-60 г; сіль; цибуля — 50-60 г; олія рослинна; сметана; курка — 180-200 г; петрушка. Приготування Буряк відварюємо, очищаємо, нарізаємо соломкою. Курку ставимо варитися. Через 20 хвилин витягуємо, відокремлюємо кістки, а м'ясо кладемо в каструлю. Додаємо картоплю, порізану соломкою. Моркву, цибулю припускаємо на олії і також висипаємо в каструлю. За 5 хвилин до вимкнення вогню кладемо бурякову соломку. Розкладаючи по тарілках, присмачую сметаною і посипаємо петрушкою.
Суп борщ - рецепт
Інгредієнти: вода — 15 л; огірки — 130-140 г; яйця варені — 2-3 шт.; базилік, цибуля, петрушка — 1 пучок; буряк маринована — 600-630 г; сіль; сметана — 180-200 мл Приготування Огірки і яйця ріжемо кубиком. Буряк натираємо на тертці. Більше підходять у даному випадку великі отвори, але це не принципово. У зелені видаляємо всі грубі частини і дрібно рубаємо.
Розводимо в холодній воді сметану. Додаємо зелень, сіль, огірки, яйця, буряк. Можна поліпшити смак за допомогою розсолу від маринованої буряків.
Звичайний рецепт і борщів зелених
Інгредієнти: картопля — 230-240 г; зелена цибуля, кріп — 1 пучок; морська сіль; буряк — 340-350 г; яйця — 3 шт.; кефір — 38-400 мл. Приготування Буряк очищаємо, натираємо на тертці. Заливаємо 3 склянками води і відварюємо 30 хвилин. Остуджуємо цей відвар з буряком. Вводимо кефір.
Картопля, яйця варимо в одній каструлі до готовності, чистимо й ріжемо брусочками. Зелень дрібно рубаємо, не забувши видалити всі зіпсовані і грубі місця.
Відправляємо підготовлені продукти у відвар на буряках. Перемішуємо дерев'яною ложкою і пригощаємо домочадців.
Борщ в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: картопля — 140-150 г; морква — 60-70 г; буряк — 200-220 г; рослинне масло — 35-40 мл; майоран, паприка, сушені; сіль; часник — 7 часточок; квасоля консервована — 05 банки; томатна паста — 2 ст. ложки; цукор — 1 ст. ложка. Приготування Моркву і буряк тремо на тертці. Опускаємо ці продукти в чашу мультиварки, де вже є масло. Встановлюємо режим «Смаження» і обробляємо продукти 10 хвилин. Додаємо томатну пасту, цукор. Дожариваємо ще 5 хвилин.
Картоплю нарізаємо брусочками. Додаємо в чашу. Туди ж йдуть майоран, паприка, сіль. Заливаємо продукти 1 літром води, готуємо 50 хвилин на режимі «Гасіння». Коли до закінчення приготування залишиться лише 5-7 хвилин, додаємо товчений часник і консервовану квасолю. Цей суп добре йде зі сметаною.