Холодний борщ - рецепт приготування
Борщ – популярний слов'янський суп. Він являє собою холодну річну юшку з червоного буряка, свіжих овочів, зелені, і сметани. У ролі бульйону виступає буряковий відвар, мінеральна вода або квас . Давайте разом дізнаємося, як приготувати смачний холодний борщ.
Інгредієнти:
яйце – 3 шт.;
буряк – 3 шт.;
свіжий огірок – 2 шт.;
селера – 50 г;
кріп свіжий – 30 г;
цибуля зелена – 20 г;
сіль – щіпка;
цукор – 1 ч. ложка;
лимон – 05 шт.
Приготування
Буряк промиваємо, зрізаємо шкірку, кладемо в каструлю з водою і ставимо на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь, вичавлюємо трохи лимонного соку, накриваємо каструлю кришкою і варимо близько години до готовності овочів. Курячі яйця відварюємо окремо, круто. Селера і огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Кріп і зелену цибулю подрібнюємо. Варені яйця чистимо, шаткуємо, а буряк натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатницю, приправляємо сіллю, цукром, перемішуємо і перекладаємо салат в каструлю з буряковим відваром. Прибираємо борщ в холодильник і при подачі додаємо сметану за смаком.
Інгредієнти:
буряк – 500 г;
яйце – 4 шт.;
огірок – 4 шт.;
сметана – 250 мл;
кефір – 15 л;
кріп – за смаком;
оцет – за смаком;
спеції.
Приготування
Буряк промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості. Після цього подрібнюємо її разом з огірками на крупній тертці. Кефір збиваємо зі сметаною і підсолюємо за смаком. Яйця відварюємо круто, а потім чистимо і розрізаємо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаємо кефіром сумішшю, додаємо за смаком оцет і охолоджуємо борщ. Перед подачею посипаємо суп рубаною зеленню кропу і прикрашаємо яєчними скибочками.
Інгредієнти:
хлібний квас – 800 мл;
буряковий відвар – 500 мл;
буряк – 3 шт.;
зелена цибуля – 1 пучок;
огірок – 2 шт.;
морква – 2 шт.;
яйце – 2 шт.;
цукор – 1 ч. ложка;
сметана – 05 склянки;
лимонна кислота – за смаком;
спеції;
оцет – 1 ст. ложка;
свіжа зелень.
Приготування
Пропонуємо вам ще один рецепт приготування холодного і борщів зелених з оцтом. Всі овочі ретельно промиваємо. Буряк і моркву відварюємо до готовності в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою. Зі свіжих огірків зрізаємо шкірку і тонко рубаємо їх. Зелений цибулю шаткуємо і змішуємо з сіллю. Всі овочі заливаємо процідженим овочевим відваром, охолодженим квасом і кидаємо за смаком спеції, лимонку і рубану зелень. При подачі на стіл заправляємо кожну тарілку сметаною і прикрашаємо розрізаними навпіл вареними яйцями.
Інгредієнти:
буряк – 2 шт.;
м'ясо варене – 200 г;
свіжий огірок – 2 шт.;
яйце – 3 шт.;
сметана;
лимонний сік – за смаком;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Рецепт холодного і борщів зелених досить простий. Буряк промиваємо, обробляємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім охолоджуємо, натираємо овоч на крупній тертці і опускаємо назад в буряковий відвар. Підливаємо в бульйон трохи лимонного соку, кладемо цукор і підсолюємо. Рідина на смак повинна нагадувати квас. Знімаємо каструлю в холодильник. Зелень рубаємо, викладаємо в миску і розминаємо руками. Відварені круто яйця, свіжі огірки і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками і змішати з зеленню. Накриваємо отриманий салат кришкою і ставимо на півгодини в холодильник. Після цього викладаємо овочеву суміш у каструлю з буряком і ретельно перемішуємо. Холодний суп розливаємо по тарілках і кожну порцію заправляємо сметаною.
Рецепт холодного класичного і борщів зелених
Інгредієнти:
Приготування
Буряк промиваємо, зрізаємо шкірку, кладемо в каструлю з водою і ставимо на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь, вичавлюємо трохи лимонного соку, накриваємо каструлю кришкою і варимо близько години до готовності овочів. Курячі яйця відварюємо окремо, круто. Селера і огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Кріп і зелену цибулю подрібнюємо. Варені яйця чистимо, шаткуємо, а буряк натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатницю, приправляємо сіллю, цукром, перемішуємо і перекладаємо салат в каструлю з буряковим відваром. Прибираємо борщ в холодильник і при подачі додаємо сметану за смаком.
Рецепт приготування холодного і борщів зелених на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Буряк промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості. Після цього подрібнюємо її разом з огірками на крупній тертці. Кефір збиваємо зі сметаною і підсолюємо за смаком. Яйця відварюємо круто, а потім чистимо і розрізаємо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаємо кефіром сумішшю, додаємо за смаком оцет і охолоджуємо борщ. Перед подачею посипаємо суп рубаною зеленню кропу і прикрашаємо яєчними скибочками.
Рецепт приготування холодного і борщів зелених
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам ще один рецепт приготування холодного і борщів зелених з оцтом. Всі овочі ретельно промиваємо. Буряк і моркву відварюємо до готовності в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою. Зі свіжих огірків зрізаємо шкірку і тонко рубаємо їх. Зелений цибулю шаткуємо і змішуємо з сіллю. Всі овочі заливаємо процідженим овочевим відваром, охолодженим квасом і кидаємо за смаком спеції, лимонку і рубану зелень. При подачі на стіл заправляємо кожну тарілку сметаною і прикрашаємо розрізаними навпіл вареними яйцями.
Рецепт холодного і борщів зелених з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт холодного і борщів зелених досить простий. Буряк промиваємо, обробляємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім охолоджуємо, натираємо овоч на крупній тертці і опускаємо назад в буряковий відвар. Підливаємо в бульйон трохи лимонного соку, кладемо цукор і підсолюємо. Рідина на смак повинна нагадувати квас. Знімаємо каструлю в холодильник. Зелень рубаємо, викладаємо в миску і розминаємо руками. Відварені круто яйця, свіжі огірки і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками і змішати з зеленню. Накриваємо отриманий салат кришкою і ставимо на півгодини в холодильник. Після цього викладаємо овочеву суміш у каструлю з буряком і ретельно перемішуємо. Холодний суп розливаємо по тарілках і кожну порцію заправляємо сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ - рецепт
Одним з найбільш універсальних ситних перших страв є борщ. Його подають в жарку пору холодним, а можна і взимку приготувати його на обід і подати
Рецепт холодного і борщів зелених
Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
Борщ на кефірі
У спекотні літні дні нам на допомогу приходять холодні супи: гаспачо, ботвиньї, окрошки і борщ. Ось про останніх ми вам зараз розповімо детальніше.
Борщ з м'ясом
Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
Борщ на квасі
Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.