Борщ – популярний слов'янський суп. Він являє собою холодну річну юшку з червоного буряка, свіжих овочів, зелені, і сметани. У ролі бульйону виступає буряковий відвар, мінеральна вода або квас . Давайте разом дізнаємося, як приготувати смачний холодний борщ.
Рецепт холодного класичного і борщів зелених
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; буряк – 3 шт.; свіжий огірок – 2 шт.; селера – 50 г; кріп свіжий – 30 г; цибуля зелена – 20 г; сіль – щіпка; цукор – 1 ч. ложка; лимон – 05 шт. Приготування Буряк промиваємо, зрізаємо шкірку, кладемо в каструлю з водою і ставимо на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь, вичавлюємо трохи лимонного соку, накриваємо каструлю кришкою і варимо близько години до готовності овочів. Курячі яйця відварюємо окремо, круто. Селера і огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Кріп і зелену цибулю подрібнюємо. Варені яйця чистимо, шаткуємо, а буряк натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатницю, приправляємо сіллю, цукром, перемішуємо і перекладаємо салат в каструлю з буряковим відваром. Прибираємо борщ в холодильник і при подачі додаємо сметану за смаком.
Рецепт приготування холодного і борщів зелених на кефірі
Інгредієнти: буряк – 500 г; яйце – 4 шт.; огірок – 4 шт.; сметана – 250 мл; кефір – 15 л; кріп – за смаком; оцет – за смаком; спеції. Приготування Буряк промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості. Після цього подрібнюємо її разом з огірками на крупній тертці. Кефір збиваємо зі сметаною і підсолюємо за смаком. Яйця відварюємо круто, а потім чистимо і розрізаємо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаємо кефіром сумішшю, додаємо за смаком оцет і охолоджуємо борщ. Перед подачею посипаємо суп рубаною зеленню кропу і прикрашаємо яєчними скибочками.
Рецепт приготування холодного і борщів зелених
Інгредієнти: хлібний квас – 800 мл; буряковий відвар – 500 мл; буряк – 3 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; огірок – 2 шт.; морква – 2 шт.; яйце – 2 шт.; цукор – 1 ч. ложка; сметана – 05 склянки; лимонна кислота – за смаком; спеції; оцет – 1 ст. ложка; свіжа зелень. Приготування Пропонуємо вам ще один рецепт приготування холодного і борщів зелених з оцтом. Всі овочі ретельно промиваємо. Буряк і моркву відварюємо до готовності в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою. Зі свіжих огірків зрізаємо шкірку і тонко рубаємо їх. Зелений цибулю шаткуємо і змішуємо з сіллю. Всі овочі заливаємо процідженим овочевим відваром, охолодженим квасом і кидаємо за смаком спеції, лимонку і рубану зелень. При подачі на стіл заправляємо кожну тарілку сметаною і прикрашаємо розрізаними навпіл вареними яйцями.
Рецепт холодного і борщів зелених з м'ясом
Інгредієнти: буряк – 2 шт.; м'ясо варене – 200 г; свіжий огірок – 2 шт.; яйце – 3 шт.; сметана; лимонний сік – за смаком; спеції; свіжа зелень. Приготування Рецепт холодного і борщів зелених досить простий.
Буряк промиваємо, обробляємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім охолоджуємо, натираємо овоч на крупній тертці і опускаємо назад в буряковий відвар. Підливаємо в бульйон трохи лимонного соку, кладемо цукор і підсолюємо. Рідина на смак повинна нагадувати квас. Знімаємо каструлю в холодильник. Зелень рубаємо, викладаємо в миску і розминаємо руками. Відварені круто яйця, свіжі огірки і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками і змішати з зеленню. Накриваємо отриманий салат кришкою і ставимо на півгодини в холодильник. Після цього викладаємо овочеву суміш у каструлю з буряком і ретельно перемішуємо. Холодний суп розливаємо по тарілках і кожну порцію заправляємо сметаною.