Вернуться назад Распечатать

Холодний борщ - рецепт приготування

Холодний борщ - рецепт приготування
Борщ – популярний слов'янський суп. Він являє собою холодну річну юшку з червоного буряка, свіжих овочів, зелені, і сметани. У ролі бульйону виступає буряковий відвар, мінеральна вода або квас . Давайте разом дізнаємося, як приготувати смачний холодний борщ.

Рецепт холодного класичного і борщів зелених


Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;

  • буряк – 3 шт.;

  • свіжий огірок – 2 шт.;

  • селера – 50 г;

  • кріп свіжий – 30 г;

  • цибуля зелена – 20 г;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • лимон – 05 шт.


  • Приготування
    Буряк промиваємо, зрізаємо шкірку, кладемо в каструлю з водою і ставимо на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь, вичавлюємо трохи лимонного соку, накриваємо каструлю кришкою і варимо близько години до готовності овочів. Курячі яйця відварюємо окремо, круто. Селера і огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Кріп і зелену цибулю подрібнюємо. Варені яйця чистимо, шаткуємо, а буряк натираємо на крупній тертці. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в салатницю, приправляємо сіллю, цукром, перемішуємо і перекладаємо салат в каструлю з буряковим відваром. Прибираємо борщ в холодильник і при подачі додаємо сметану за смаком.

    Рецепт приготування холодного і борщів зелених на кефірі


    Інгредієнти:

  • буряк – 500 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • огірок – 4 шт.;

  • сметана – 250 мл;

  • кефір – 15 л;

  • кріп – за смаком;

  • оцет – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Буряк промиваємо, очищаємо і відварюємо до м'якості. Після цього подрібнюємо її разом з огірками на крупній тертці. Кефір збиваємо зі сметаною і підсолюємо за смаком. Яйця відварюємо круто, а потім чистимо і розрізаємо навпіл. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю, заливаємо кефіром сумішшю, додаємо за смаком оцет і охолоджуємо борщ. Перед подачею посипаємо суп рубаною зеленню кропу і прикрашаємо яєчними скибочками.

    Рецепт приготування холодного і борщів зелених


    Інгредієнти:

  • хлібний квас – 800 мл;

  • буряковий відвар – 500 мл;

  • буряк – 3 шт.;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • огірок – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сметана – 05 склянки;

  • лимонна кислота – за смаком;

  • спеції;

  • оцет – 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один рецепт приготування холодного і борщів зелених з оцтом. Всі овочі ретельно промиваємо. Буряк і моркву відварюємо до готовності в мундирі, а потім остуджуємо, чистимо і шаткуємо соломкою. Зі свіжих огірків зрізаємо шкірку і тонко рубаємо їх. Зелений цибулю шаткуємо і змішуємо з сіллю. Всі овочі заливаємо процідженим овочевим відваром, охолодженим квасом і кидаємо за смаком спеції, лимонку і рубану зелень. При подачі на стіл заправляємо кожну тарілку сметаною і прикрашаємо розрізаними навпіл вареними яйцями.

    Рецепт холодного і борщів зелених з м'ясом


    Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;

  • м'ясо варене – 200 г;

  • свіжий огірок – 2 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • сметана;

  • лимонний сік – за смаком;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Рецепт холодного і борщів зелених досить простий.
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Буряк промиваємо, обробляємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім охолоджуємо, натираємо овоч на крупній тертці і опускаємо назад в буряковий відвар. Підливаємо в бульйон трохи лимонного соку, кладемо цукор і підсолюємо. Рідина на смак повинна нагадувати квас. Знімаємо каструлю в холодильник. Зелень рубаємо, викладаємо в миску і розминаємо руками. Відварені круто яйця, свіжі огірки і м'ясо нарізаємо невеликими кубиками і змішати з зеленню. Накриваємо отриманий салат кришкою і ставимо на півгодини в холодильник. Після цього викладаємо овочеву суміш у каструлю з буряком і ретельно перемішуємо. Холодний суп розливаємо по тарілках і кожну порцію заправляємо сметаною.