Вернуться назад Распечатать

Борщ в банках на зиму - рецепти

Борщ в банках на зиму - рецепти
Сучасні господині оцінять запропоновані нижче рецепти і борщів зелених в банках на зиму. Ця заготовка заощадить масу часу для приготування борщу або і борщів зелених в міжсезоння і наповнить блюдо річним свіжим смаком.

Як приготувати заправку для і борщів зелених в банках на зиму?


Інгредієнти:

  • буряк столовий – 2 кг;

  • помідори – 950 г;

  • морква – 950 г;

  • ріпчаста цибуля – 11 кг;

  • часник – 4-5 головок або по смаку;

  • солодкий болгарський перець – 450 г;

  • рослинна рафінована олія – 350 мл;

  • свіжа зелень – 280 м;

  • оцет 9% – 175 мл;

  • сіль – 140 г;

  • цукровий пісок – 320 р.


  • Приготування
    Помідори миємо, видаляємо плодоніжки розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Вимитий буряк і моркву чистимо і пропускаємо через крупну тертку. Також очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, а солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжки і насіннєвий коробки і подрібнюємо соломкою. Вимиту і обсушену свіжу зелень дрібненько розрізаємо гострим ножем.
    Змішуємо всі підготовлені компоненти в глибокій емальованої ємності, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинне масло без запаху, оцет і залишаємо для відділення соку приблизно на півтори години.
    Після закінчення часу розкладаємо холодник по попередньо вимитим сухим баночках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з водою, щоб вона покривала банки по плічка. Розміщуємо конструкцію на плиті, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові тридцяти хвилин. Потім укупориваем банки з борщем кришками, даємо охолонути у перевернутому вигляді, а потім визначаємо на зберігання до інших заготовок.

    Заготівля і борщів зелених на зиму в банках без стерилізації - рецепт


    Інгредієнти:

  • буряк столовий – 15 кг;

  • помідори – 15 кг;

  • морква – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 1 кг;

  • гіркий перець невеликого розміру – 2 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 1 кг;

  • рослинна рафінована олія – 500 мл;

  • свіжа зелень – 250 г або по смаку;

  • оцет 9% – 125 мл;

  • сіль – 120 г;

  • цукровий пісок – 50-75 р.


  • Приготування
    Для приготування заготовки по цьому рецепту спочатку підготуємо належним чином всі овочі. Буряк і моркву очищаємо і пропускаємо через тертку. Солодкий болгарський і гіркий перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою, а очищений цибулю ріжемо кубиками або півкільцями. Томати моєму, і віджимаємо сік або перекручуємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
    У глибоку емальовану ємність наливаємо рослинне масло, закладаємо спочатку ріпчасту цибулю, протушиваем його трохи, додаємо моркву і через п'ять хвилин кидаємо буряк, болгарський і гіркий перець і виливаємо томат. Також приправляємо масу сіллю, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо попередньо дрібно посічену свіжу зелень і витримуємо на помірному вогні протягом п'ятдесяти хвилин.
    По готовності розливаємо гарячу заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо ємності до повного охолодження, перевернувши їх перш дном догори.
    Заготівля з наступного рецепта чудово підійде для приготування і борщів зелених або стане відмінним закусочним салатом.

    Як закатати салат «Борщ» на зиму?


    Інгредієнти:

  • буряк столовий – 17 кг;

  • помідори – 07 кг;

  • морква – 07 кг;

  • ріпчаста цибуля – 07 кг;

  • яблука антонівські – 07 кг;

  • солодкий болгарський перець – 07 кг;

  • рослинна рафінована олія – 250 мл;

  • свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;

  • оцет 9% – 100 мл;

  • сіль – 100 г;

  • цукровий пісок – 280 р.


  • Приготування
    Борщ в банках на зиму - рецепти

    Попередньо вимиті і очищені моркву, буряк і яблучка перетираємо на крупній тертці і кладемо у місткій емальовану ємність. Додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і болгарський перець, а також очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Визначаємо ємність з салатом на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок і проварюємо після закипання на малому вогні протягом двадцяти хвилин. Потім вливаємо оцет, додаємо дрібно посічену свіжу зелень (за бажанням), витримуємо на вогні ще п'ять хвилин і тут же розкладаємо по чистим і сухим баночках. Ставимо їх в ємність з гарячою водою і стерилізуємо півлітрові ємності двадцять, а літрові тридцять хвилин.