Сучасні господині оцінять запропоновані нижче рецепти і борщів зелених в банках на зиму. Ця заготовка заощадить масу часу для приготування борщу або і борщів зелених в міжсезоння і наповнить блюдо річним свіжим смаком.
Як приготувати заправку для і борщів зелених в банках на зиму?
Інгредієнти: буряк столовий – 2 кг; помідори – 950 г; морква – 950 г; ріпчаста цибуля – 11 кг; часник – 4-5 головок або по смаку; солодкий болгарський перець – 450 г; рослинна рафінована олія – 350 мл; свіжа зелень – 280 м; оцет 9% – 175 мл; сіль – 140 г; цукровий пісок – 320 р. Приготування Помідори миємо, видаляємо плодоніжки розрізаємо на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Вимитий буряк і моркву чистимо і пропускаємо через крупну тертку. Також очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю і часник, а солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжки і насіннєвий коробки і подрібнюємо соломкою. Вимиту і обсушену свіжу зелень дрібненько розрізаємо гострим ножем.
Змішуємо всі підготовлені компоненти в глибокій емальованої ємності, додаємо сіль, цукровий пісок, рослинне масло без запаху, оцет і залишаємо для відділення соку приблизно на півтори години.
Після закінчення часу розкладаємо холодник по попередньо вимитим сухим баночках, прикривають кришками і визначаємо в ємність з водою, щоб вона покривала банки по плічка. Розміщуємо конструкцію на плиті, прогріваємо до кипіння і витримуємо півлітрові ємності протягом двадцяти, а літрові тридцяти хвилин. Потім укупориваем банки з борщем кришками, даємо охолонути у перевернутому вигляді, а потім визначаємо на зберігання до інших заготовок.
Заготівля і борщів зелених на зиму в банках без стерилізації - рецепт
Інгредієнти: буряк столовий – 15 кг; помідори – 15 кг; морква – 1 кг; ріпчаста цибуля – 1 кг; гіркий перець невеликого розміру – 2 шт.; солодкий болгарський перець – 1 кг; рослинна рафінована олія – 500 мл; свіжа зелень – 250 г або по смаку; оцет 9% – 125 мл; сіль – 120 г; цукровий пісок – 50-75 р. Приготування Для приготування заготовки по цьому рецепту спочатку підготуємо належним чином всі овочі. Буряк і моркву очищаємо і пропускаємо через тертку. Солодкий болгарський і гіркий перець позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою, а очищений цибулю ріжемо кубиками або півкільцями. Томати моєму, і віджимаємо сік або перекручуємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
У глибоку емальовану ємність наливаємо рослинне масло, закладаємо спочатку ріпчасту цибулю, протушиваем його трохи, додаємо моркву і через п'ять хвилин кидаємо буряк, болгарський і гіркий перець і виливаємо томат. Також приправляємо масу сіллю, цукровим піском, вливаємо оцет, кидаємо попередньо дрібно посічену свіжу зелень і витримуємо на помірному вогні протягом п'ятдесяти хвилин.
По готовності розливаємо гарячу заготовку по попередньо простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришками і грунтовно закутуємо ємності до повного охолодження, перевернувши їх перш дном догори.
Заготівля з наступного рецепта чудово підійде для приготування і борщів зелених або стане відмінним закусочним салатом.
Як закатати салат «Борщ» на зиму?
Інгредієнти: буряк столовий – 17 кг; помідори – 07 кг; морква – 07 кг; ріпчаста цибуля – 07 кг; яблука антонівські – 07 кг; солодкий болгарський перець – 07 кг; рослинна рафінована олія – 250 мл; свіжа зелень (за бажанням) – за смаком; оцет 9% – 100 мл; сіль – 100 г; цукровий пісок – 280 р. Приготування Попередньо вимиті і очищені моркву, буряк і яблучка перетираємо на крупній тертці і кладемо у місткій емальовану ємність. Додаємо очищену і нашатковану ріпчасту цибулю і болгарський перець, а також очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори. Визначаємо ємність з салатом на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок і проварюємо після закипання на малому вогні протягом двадцяти хвилин. Потім вливаємо оцет, додаємо дрібно посічену свіжу зелень (за бажанням), витримуємо на вогні ще п'ять хвилин і тут же розкладаємо по чистим і сухим баночках. Ставимо їх в ємність з гарячою водою і стерилізуємо півлітрові ємності двадцять, а літрові тридцять хвилин.