Квасоля в томаті
Квасоля, як звичайна, так і стручкова, чудово поєднується з томатом. Її можна просто приготувати на гарнір до обіду або вечері або заготовити на зиму. Другий варіант ми розглянемо більш докладно в наших рецептах і розповімо, як зробити самостійно таку заготовку.
Інгредієнти:
квасоля стручкова – 1 кг;
свіжі помідори – 820 г;
цукровий пісок – 30 г;
сіль кам'яна велика не йодована – 20 р.
Приготування
Для консервування в томаті з стручків квасолі зрізаємо кінчики, самі стручки нарізаємо на фрагменти довжиною три сантиметри. Опускаємо їх на три хвилини в киплячу воду, а потім зливаємо на друшляк, окатываем відразу ж крижаною водою і даємо стекти. Розкладаємо тепер квасоля по чистим баночках, трохи притрамбовывая. Помідори миємо, витираємо насухо, розрізаємо після цього на частини і пюрируем блендером або за допомогою м'ясорубки. Поміщаємо томатну масу на конфорки плити, додаємо сіль та цукровий пісок, даємо закипіти, проварюємо п'ять хвилин і розливаємо по банках з квасолею.
Прикриваємо баночки з заготівлею металевими кришками і маємо ємності в посудині з киплячою водою. Стерилізуємо стручкову квасолю у томаті протягом сорока п'яти хвилин, після чого укупориваем кришки, перевертаємо судини дном догори, закутуємо і залишаємо для повільного остигання і самостерилизации.
Інгредієнти:
квасоля стручкова – 24 кг;
перець болгарський солодкий – 24 кг;
свіжі помідори – 3 кг;
головки часнику – 4 шт.;
олія соняшникова без аромату – 240 мл;
цукровий пісок – 210 г;
оцет (9%) – 210 г;
сіль кам'яна велика не йодована – 95 р.
Приготування
Для приготування салату з томатом і квасолею на зиму спочатку з промитих помідорів знімаємо шкірку, опустивши плоди на кілька секунд в крутий окріп, а потім у крижану воду. Помідори розрізаємо на кілька частин, після чого проворачиваем їх через м'ясорубку і поміщаємо в каструлю або сотейник. Додаємо в томатну масу сіль, цукровий пісок, олія рослинна без аромату і оцет, видавлюємо розібраний на зубки і очищений часник, даємо масі закипіти при періодичному помішуванні і проварюємо хвилин двадцять.
За цей час моєму квасолю стручкову і болгарські перці солодкі. Останні позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками і нарізаємо соломкою або брусочками. З квасолі також обрізаємо все непотрібне, а стручки розрізаємо на кілька частин. Викладаємо підготовлений перець і квасолю в проварений томат і після повторного закипання варимо заготівлю хвилин тридцять.
Гарячим розкладаємо салат по завчасно простерилизованным баночках , укупориваем прокип'яченими кришками і залишаємо для повільного остигання під теплим пледом або ковдрою.
Інгредієнти:
квасоля – 1 кг;
свіжі помідори – 3 кг;
стручок перцю чилі (за бажанням) – 05 шт.;
горошини чорного і запашного перцю – по 10 р;
листя лавра середнього розміру – 4 шт.;
цукровий пісок – 55 г;
сіль кам'яна велика не йодована – 30 р.
Приготування
Плануючи заготівлю квасолі на зиму, необхідно боби замочити на ніч у холодній воді. На наступний день промиваємо їх чистою водою і відварюємо до м'якості, трохи посоливши за смаком воду.
Поки боби варяться, готуємо томатну основу. Свіжі помідори, занурюємо в крутий окріп на кілька секунд, а потім в крижану воду, після чого легко знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Додаємо в томат за бажанням стручок перцю чилі, цукор, сіль кам'яну, горошини двох видів перців і лаврові листи, варимо хвилин двадцять, а потім закладаємо відварену квасолю і продовжуємо приготування ще хвилин десять.
По готовності розкладаємо киплячу квасоля з томатом за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем їх кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо на добу для повільного остигання і самостерилизации.
Консервована квасоля в томаті – рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Для консервування в томаті з стручків квасолі зрізаємо кінчики, самі стручки нарізаємо на фрагменти довжиною три сантиметри. Опускаємо їх на три хвилини в киплячу воду, а потім зливаємо на друшляк, окатываем відразу ж крижаною водою і даємо стекти. Розкладаємо тепер квасоля по чистим баночках, трохи притрамбовывая. Помідори миємо, витираємо насухо, розрізаємо після цього на частини і пюрируем блендером або за допомогою м'ясорубки. Поміщаємо томатну масу на конфорки плити, додаємо сіль та цукровий пісок, даємо закипіти, проварюємо п'ять хвилин і розливаємо по банках з квасолею.
Прикриваємо баночки з заготівлею металевими кришками і маємо ємності в посудині з киплячою водою. Стерилізуємо стручкову квасолю у томаті протягом сорока п'яти хвилин, після чого укупориваем кришки, перевертаємо судини дном догори, закутуємо і залишаємо для повільного остигання і самостерилизации.
Як приготувати квасоля в томаті з овочами на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування салату з томатом і квасолею на зиму спочатку з промитих помідорів знімаємо шкірку, опустивши плоди на кілька секунд в крутий окріп, а потім у крижану воду. Помідори розрізаємо на кілька частин, після чого проворачиваем їх через м'ясорубку і поміщаємо в каструлю або сотейник. Додаємо в томатну масу сіль, цукровий пісок, олія рослинна без аромату і оцет, видавлюємо розібраний на зубки і очищений часник, даємо масі закипіти при періодичному помішуванні і проварюємо хвилин двадцять.
За цей час моєму квасолю стручкову і болгарські перці солодкі. Останні позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками і нарізаємо соломкою або брусочками. З квасолі також обрізаємо все непотрібне, а стручки розрізаємо на кілька частин. Викладаємо підготовлений перець і квасолю в проварений томат і після повторного закипання варимо заготівлю хвилин тридцять.
Гарячим розкладаємо салат по завчасно простерилизованным баночках , укупориваем прокип'яченими кришками і залишаємо для повільного остигання під теплим пледом або ковдрою.
Квасоля в томаті - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Плануючи заготівлю квасолі на зиму, необхідно боби замочити на ніч у холодній воді. На наступний день промиваємо їх чистою водою і відварюємо до м'якості, трохи посоливши за смаком воду.
Поки боби варяться, готуємо томатну основу. Свіжі помідори, занурюємо в крутий окріп на кілька секунд, а потім в крижану воду, після чого легко знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Додаємо в томат за бажанням стручок перцю чилі, цукор, сіль кам'яну, горошини двох видів перців і лаврові листи, варимо хвилин двадцять, а потім закладаємо відварену квасолю і продовжуємо приготування ще хвилин десять.
По готовності розкладаємо киплячу квасоля з томатом за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем їх кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо на добу для повільного остигання і самостерилизации.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани в томаті на зиму
Поповніть запас своїх заготовок баночкою дивно смачної закуски. Баклажани в томаті виходять дуже смачними і поживними, а готувати їх зовсім не
Перець в томаті на зиму
Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
Квасоля в томаті на зиму
Ці прості і приголомшливо смачні консерви стануть ідеальними не тільки для подачі до основних страв, але і як варіант сніданку в компанії тосту і
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Як варити томат?
Томат є незамінним компонентом багатьох страв. І від того наскільки він буде якісним і правильно приготованим повністю залежить їх смак. Тому кращим
Консервована квасоля в томаті
Щоб уникнути розчарування в купленому продукті, краще зробити його будинку, особливо це стосується консервації. Далі підкажемо, як заготовити чудову