Вернуться назад Распечатать

Квасоля в томаті

Квасоля в томаті
Квасоля, як звичайна, так і стручкова, чудово поєднується з томатом. Її можна просто приготувати на гарнір до обіду або вечері або заготовити на зиму. Другий варіант ми розглянемо більш докладно в наших рецептах і розповімо, як зробити самостійно таку заготовку.

Консервована квасоля в томаті – рецепт приготування


Інгредієнти:

  • квасоля стручкова – 1 кг;

  • свіжі помідори – 820 г;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • сіль кам'яна велика не йодована – 20 р.


  • Приготування
    Для консервування в томаті з стручків квасолі зрізаємо кінчики, самі стручки нарізаємо на фрагменти довжиною три сантиметри. Опускаємо їх на три хвилини в киплячу воду, а потім зливаємо на друшляк, окатываем відразу ж крижаною водою і даємо стекти. Розкладаємо тепер квасоля по чистим баночках, трохи притрамбовывая. Помідори миємо, витираємо насухо, розрізаємо після цього на частини і пюрируем блендером або за допомогою м'ясорубки. Поміщаємо томатну масу на конфорки плити, додаємо сіль та цукровий пісок, даємо закипіти, проварюємо п'ять хвилин і розливаємо по банках з квасолею.
    Прикриваємо баночки з заготівлею металевими кришками і маємо ємності в посудині з киплячою водою. Стерилізуємо стручкову квасолю у томаті протягом сорока п'яти хвилин, після чого укупориваем кришки, перевертаємо судини дном догори, закутуємо і залишаємо для повільного остигання і самостерилизации.

    Як приготувати квасоля в томаті з овочами на зиму?


    Інгредієнти:

  • квасоля стручкова – 24 кг;

  • перець болгарський солодкий – 24 кг;

  • свіжі помідори – 3 кг;

  • головки часнику – 4 шт.;

  • олія соняшникова без аромату – 240 мл;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • оцет (9%) – 210 г;

  • сіль кам'яна велика не йодована – 95 р.


  • Приготування
    Для приготування салату з томатом і квасолею на зиму спочатку з промитих помідорів знімаємо шкірку, опустивши плоди на кілька секунд в крутий окріп, а потім у крижану воду. Помідори розрізаємо на кілька частин, після чого проворачиваем їх через м'ясорубку і поміщаємо в каструлю або сотейник. Додаємо в томатну масу сіль, цукровий пісок, олія рослинна без аромату і оцет, видавлюємо розібраний на зубки і очищений часник, даємо масі закипіти при періодичному помішуванні і проварюємо хвилин двадцять.
    За цей час моєму квасолю стручкову і болгарські перці солодкі. Останні позбавляємо від плодоніжок разом з насіннєвими коробками і нарізаємо соломкою або брусочками. З квасолі також обрізаємо все непотрібне, а стручки розрізаємо на кілька частин. Викладаємо підготовлений перець і квасолю в проварений томат і після повторного закипання варимо заготівлю хвилин тридцять.
    Гарячим розкладаємо салат по завчасно простерилизованным баночках , укупориваем прокип'яченими кришками і залишаємо для повільного остигання під теплим пледом або ковдрою.

    Квасоля в томаті - рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • квасоля – 1 кг;

  • свіжі помідори – 3 кг;

  • стручок перцю чилі (за бажанням) – 05 шт.;

  • горошини чорного і запашного перцю – по 10 р;

  • листя лавра середнього розміру – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • сіль кам'яна велика не йодована – 30 р.


  • Приготування
    Плануючи заготівлю квасолі на зиму, необхідно боби замочити на ніч у холодній воді. На наступний день промиваємо їх чистою водою і відварюємо до м'якості, трохи посоливши за смаком воду.
    Поки боби варяться, готуємо томатну основу. Свіжі помідори, занурюємо в крутий окріп на кілька секунд, а потім в крижану воду, після чого легко знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері або на м'ясорубці. Додаємо в томат за бажанням стручок перцю чилі, цукор, сіль кам'яну, горошини двох видів перців і лаврові листи, варимо хвилин двадцять, а потім закладаємо відварену квасолю і продовжуємо приготування ще хвилин десять.
    По готовності розкладаємо киплячу квасоля з томатом за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, укупориваем їх кришками, перевертаємо догори дном і гарненько закутуємо на добу для повільного остигання і самостерилизации.