Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервована квасоля в томаті

Консервована квасоля в томаті

23-09-2016, 09:06
1 681
Консервована квасоля в томаті
Часто трапляється так, що, купивши в магазині баночку консервованої квасолі в томаті, ми залишаємося розчарованими за її розвареної консистенції або, ще гірше, неприємного, стороннього запаху. Тому, щоб уникнути таких неприємних інцидентів, ми пропонуємо вам зробити цю прекрасну закуску самостійно.

Салат з консервованої квасолі в томаті з овочами – рецепт, як магазинний


Інгредієнти:

  • біла квасоля – 800 г;

  • цибуля – 800 г;

  • червоний болгарський перець – 700 г;

  • морква – 600 г;

  • томати – 1 кг;

  • соняшникова олія – 280 мл;

  • столовий оцет – 120 мл;

  • цукровий пісок – 2 десертні ложки;

  • кухонна сіль – 1 десертна ложка.


  • Приготування
    Не сильно велику квасолю, ми годин 12 замочуємо в чистої, холодної воді. Далі цю воду зливаємо, квасоля переміщаємо в каструлю і заливаємо її холодною водою на три пальці вище бобових. Протягом 35 хвилин, відварюємо її на середньому вогні. Після відкидаємо квасолю на друшляк, щоб стекла залишилася в ній вода.
    Томати ретельно вимиваємо, обдаємо їх тільки що закипевшим окропом, відразу знімаємо з них тонку шкірку і акуратно вирізаємо місця від плодоніжок. Очищені томати покласти в чашу блендера і збиваємо до стану пюре. Чистимо цибулю від шкірки, а перець від плодоніжок і насіння. Поділяємо овочі на 4 частини і подрібнюємо кожну з них в тонку соломку. Очищену моркву протираємо через саму крупну тертку. У сотейнику з киплячим маслом обсмажуємо до м'якості моркву з цибулею і болгарським перцем. Потім вводимо томатне пюре, додаємо цукровий пісок, кухонну сіль і даємо всьому покипіти 10-12 хвилин. Тепер викладаємо в сотейник білу квасолю і, змішавши її з загальною масою, тушкуємо салатик 40 хвилин. За 5-8 хвилин до приготування вводимо столовий оцет. Готову закуску розподіляємо по стерильним скляним банкам і закатуємо до упору кришками.

    Консервована спаржева квасоля в томаті – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • стручки спаржевої квасолі – 15 кг;

  • томатний сік – 1 л;

  • ріпчаста цибуля – 500 г;

  • соняшникова олія – 80 мл;

  • цукор – 3 ч. ложки;

  • дрібна сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Очищаємо весь цибулю і подрібнюємо його подібно дрібних кубиків. У великій сковороді раскалим до серпанок масло і викладаємо в нього ріпчасту цибулю. Коли він стане прозорим, вливаємо сюди підготовлений свіжий томатний сік. Додаємо томату солодощі цукровим піском, для балансу вводимо сіль і тушкуємо наш соус 7-8 хвилин.
    Стручки свіжої спаржевої квасолі ретельно вимиваємо і нарізаємо приблизно однаковою довжиною, що не перевищує 5 сантиметрів. Переміщаємо квасоля в каструлю з вже киплячою водою і таким чином бланшируем її 4 хвилини. Після відкидаємо у великій друшляк і промиваємо під струменем води. Розкладаємо квасоля з прожареним в духовці банкам, а після заливаємо її томатно-цибульним соусом. Стерилізуємо дивовижно смачну спаржеву квасолю близько 15 хвилин, а далі закатуємо всі ємності кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервування помідорів на зиму – рецепти
    Консервування помідорів на зиму – рецепти
    Традиційна закрутка з овочів, яку заготовляють практично всі господині - консервовані томати. Варіацій такої заготовки неймовірне безліч, і далі
    Квасоля в томаті на зиму
    Квасоля в томаті на зиму
    Ці прості і приголомшливо смачні консерви стануть ідеальними не тільки для подачі до основних страв, але і як варіант сніданку в компанії тосту і
    Квасоля в томаті
    Квасоля в томаті
    По-справжньому смачна квасоля в томаті та, що приготовлена на домашній кухні. Пропонуємо кілька цікавих варіацій заготовки з різних сортів бобових.
    Маринована квасоля
    Маринована квасоля
    Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
    Спаржева квасоля – рецепти
    Спаржева квасоля – рецепти
    Складно переоцінити всі корисний властивості спаржевої квасолі, яку ще називають стручкової. Готують її в будь-який час року, в літній період свіжу,