Маринована квасоля
Щоб трохи урізноманітнити ваш повсякденний раціон і внести в нього якусь пікантність, пропонуємо вам приготувати незвичайну і дуже смачну закуску – мариновану квасоля.
Інгредієнти:
спаржева квасоля – 400 г;
вода – 1 л;
цукор – 100 г;
оцет – 50 мл;
сіль – 1 ст. ложка;
свіжа зелень – за бажанням;
спеції, лавровий лист.
Приготування
Отже, для приготування маринованої зеленої квасолі, стручки гарненько миємо, обрізаємо кінці, нарізаємо шматочками і відварюємо протягом 10 хвилин в підсоленій воді. Банки заздалегідь стерилізуємо, укладаємо в них зелень і прянощі. Далі заповнюємо банки квасолею, заливаємо киплячою водою і накриваємо зверху чистими поліетиленовими кришками. Рівно через 30 хвилин, воду зливаємо в каструлю і знову доводимо до кипіння. Потім всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет, перемішуємо і отриманим маринадом знову заливаємо квасоля. Після цього банки закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою.
Інгредієнти:
стручкова квасоля – 500 г;
вода – 1 л;
цукор – 100 г;
винний оцет – 50 мл;
часник – 4 зубчики;
сіль – 15 ст. ложки.
Приготування
Квасоля моєму, обрізаємо кінчики і бланшируем стручки в киплячій воді приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і охолоджуємо під струменем холодної води. Після цього укладаємо стручки в банки, зверху кладемо очищені зубчики часнику. У ковшичек наливаємо воду з оцтом, кладемо цукор, сіль, доводимо до кипіння і заливаємо стручки гарячим маринадом. Банки герметично закриваємо, охолоджуємо і зберігаємо стручкову мариновану квасоля в темному місці.
Інгредієнти:
біла квасоля – 200 г;
овочевий бульйон;
цибулина – 05 шт.;
часник – 2 зубчики;
гвоздика, лавровий листочок.
Для маринаду:
цибулина – 2 шт.;
гірчиця – 1 ч. ложка;
оцет бальзамічний – 4 ст. ложки;
часник – 3 зубчики;
олія оливкова – 5 ст. ложок;
свіжа зелень, суміш прованських трав, спеції – за бажанням.
Приготування
Квасолю попередньо замочуємо і залишаємо на ніч. Потім, зливши воду, відварюємо боби в овочевому бульйоні близько 15 годин з додаванням спецій. З готової квасолі обережно зливаємо рідину і залишаємо остигати. А цим часом, поки приготуємо заправку. Для цього цибулю чистимо, розрізаємо кубиками, складаємо в миску і посипаємо сіллю. Залишаємо його на 10 хвилин, щоб цибулька дав сік. Потім дрібно рубаємо свіжу зелень і часник. Змішуємо всі компоненти, необхідні для маринаду в тарілці, додаємо відварену квасолю і добре перемішуємо. Тепер перекладаємо боби в банку і прибираємо в холодильник.
Цікавлять ще оригінальні рецепти приготування квасолі, тоді зробіть її в томатному соусі – вийде вишукано і смачно.
Маринована спаржева квасоля
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування маринованої зеленої квасолі, стручки гарненько миємо, обрізаємо кінці, нарізаємо шматочками і відварюємо протягом 10 хвилин в підсоленій воді. Банки заздалегідь стерилізуємо, укладаємо в них зелень і прянощі. Далі заповнюємо банки квасолею, заливаємо киплячою водою і накриваємо зверху чистими поліетиленовими кришками. Рівно через 30 хвилин, воду зливаємо в каструлю і знову доводимо до кипіння. Потім всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет, перемішуємо і отриманим маринадом знову заливаємо квасоля. Після цього банки закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою.
Маринована квасолю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля моєму, обрізаємо кінчики і бланшируем стручки в киплячій воді приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і охолоджуємо під струменем холодної води. Після цього укладаємо стручки в банки, зверху кладемо очищені зубчики часнику. У ковшичек наливаємо воду з оцтом, кладемо цукор, сіль, доводимо до кипіння і заливаємо стручки гарячим маринадом. Банки герметично закриваємо, охолоджуємо і зберігаємо стручкову мариновану квасоля в темному місці.
Рецепт маринованої бобової квасолі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Квасолю попередньо замочуємо і залишаємо на ніч. Потім, зливши воду, відварюємо боби в овочевому бульйоні близько 15 годин з додаванням спецій. З готової квасолі обережно зливаємо рідину і залишаємо остигати. А цим часом, поки приготуємо заправку. Для цього цибулю чистимо, розрізаємо кубиками, складаємо в миску і посипаємо сіллю. Залишаємо його на 10 хвилин, щоб цибулька дав сік. Потім дрібно рубаємо свіжу зелень і часник. Змішуємо всі компоненти, необхідні для маринаду в тарілці, додаємо відварену квасолю і добре перемішуємо. Тепер перекладаємо боби в банку і прибираємо в холодильник.
Цікавлять ще оригінальні рецепти приготування квасолі, тоді зробіть її в томатному соусі – вийде вишукано і смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Квасоля в томатному соусі
Квасоля дуже поживний і корисний продукт, в якому міститься білок, залізо, кальцій і магній. Її використовують у приготуванні багатьох страв, і
Спаржева квасоля – рецепти
Складно переоцінити всі корисний властивості спаржевої квасолі, яку ще називають стручкової. Готують її в будь-який час року, в літній період свіжу,
Квасоля у власному соку
Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і