» » Маринована квасоля

Маринована квасоля

Маринована квасоля
Щоб трохи урізноманітнити ваш повсякденний раціон і внести в нього якусь пікантність, пропонуємо вам приготувати незвичайну і дуже смачну закуску – мариновану квасоля.

Маринована спаржева квасоля


Інгредієнти:

  • спаржева квасоля – 400 г;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 100 г;

  • оцет – 50 мл;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень – за бажанням;

  • спеції, лавровий лист.


  • Приготування
    Отже, для приготування маринованої зеленої квасолі, стручки гарненько миємо, обрізаємо кінці, нарізаємо шматочками і відварюємо протягом 10 хвилин в підсоленій воді. Банки заздалегідь стерилізуємо, укладаємо в них зелень і прянощі. Далі заповнюємо банки квасолею, заливаємо киплячою водою і накриваємо зверху чистими поліетиленовими кришками. Рівно через 30 хвилин, воду зливаємо в каструлю і знову доводимо до кипіння. Потім всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет, перемішуємо і отриманим маринадом знову заливаємо квасоля. Після цього банки закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою.

    Маринована квасолю на зиму


    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля – 500 г;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 100 г;

  • винний оцет – 50 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль – 15 ст. ложки.


  • Приготування
    Квасоля моєму, обрізаємо кінчики і бланшируем стручки в киплячій воді приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і охолоджуємо під струменем холодної води. Після цього укладаємо стручки в банки, зверху кладемо очищені зубчики часнику. У ковшичек наливаємо воду з оцтом, кладемо цукор, сіль, доводимо до кипіння і заливаємо стручки гарячим маринадом. Банки герметично закриваємо, охолоджуємо і зберігаємо стручкову мариновану квасоля в темному місці.

    Рецепт маринованої бобової квасолі


    Інгредієнти:

  • біла квасоля – 200 г;

  • овочевий бульйон;

  • цибулина – 05 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • гвоздика, лавровий листочок.


  • Для маринаду:

  • цибулина – 2 шт.;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • оцет бальзамічний – 4 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія оливкова – 5 ст. ложок;

  • свіжа зелень, суміш прованських трав, спеції – за бажанням.


  • Приготування
    Маринована квасоля
    Квасолю попередньо замочуємо і залишаємо на ніч. Потім, зливши воду, відварюємо боби в овочевому бульйоні близько 15 годин з додаванням спецій. З готової квасолі обережно зливаємо рідину і залишаємо остигати. А цим часом, поки приготуємо заправку. Для цього цибулю чистимо, розрізаємо кубиками, складаємо в миску і посипаємо сіллю. Залишаємо його на 10 хвилин, щоб цибулька дав сік. Потім дрібно рубаємо свіжу зелень і часник. Змішуємо всі компоненти, необхідні для маринаду в тарілці, додаємо відварену квасолю і добре перемішуємо. Тепер перекладаємо боби в банку і прибираємо в холодильник.
    Цікавлять ще оригінальні рецепти приготування квасолі, тоді зробіть її в томатному соусі – вийде вишукано і смачно.
    Додав: admin | 5-07-2015, 16:50
    Переглядів: 5803