Квасоля в томатному соусі
Квасоля по кількості білка є відмінним замінником м'яса. Крім того, в ній міститься багато заліза, кальцію і магнію. Багато смачних страв можна приготувати з цього простого продукту. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати квасоля в томатному соусі .
Інгредієнти:
квасоля – 250 г;
цибуля – 1 шт.;
консервовані помідори у власному соку – 400 г;
часник – 2 зубчики;
рослинна олія для обсмажування;
сіль, перець, зелень – за смаком.
Приготування
Квасолю попередньо заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч. Вранці воду зливаємо, квасоля промиваємо і відварюємо до готовності. Тим часом готуємо соус: на сковорідці з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю. Томати за допомогою блендера перетворюємо на пюре і додаємо до цибулі. Викладаємо подрібнену зелень, солимо і перчимо за смаком. На невеликому вогні уварюємо соус до загусання. Потім кладемо відварену квасолю і пропущений через прес часник, все це перемішуємо. Тушкуємо ще 2-3 хвилини і вимикаємо – квасоля, тушкована в томатному соусі готова!
Інгредієнти:
біла квасоля – 1 кг;
помідори – 3 кг;
цукор – 1 ст. ложка;
сіль – 15 ст. ложки;
лавровий лист – 3 шт.;
запашний перець (горошком) - 10 шт.;
гіркий перець (стручок) – половина.
Приготування
Перед тим як готувати квасоля, її бажано замочити хоча б години на 4 в холодній воді. Після цього воду зливаємо, кладемо квасолю у велику каструлю, вливаємо близько 4 л води, додаємо цукор і сіль (половину норми) і на невеликому вогні варимо 40 хвилин. Після цього воду зливаємо і приступаємо до приготування томатного пюре. Обдаємо помідори окропом, очистити шкірку, а м'якоть протираємо через сито. З'єднуємо квасоля і отримане томатне пюре, додаємо решту сіль, запашний перець горошком і подрібнений гіркий перець. Перемішуємо і варимо на невеликому вогні 30 хвилин, накривши каструлю кришкою і постійно помішуючи. Хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо лавровий лист. Розкладаємо білу квасоля в томатному соусі по стерильним банкам, закатуємо і залишаємо остигати, перевернувши банки догори дном.
Скориставшись цим рецептом, ви також можете приготувати червону квасоля в томатному соусі.
Інгредієнти:
зелена стручкова квасоля – 1 кг;
цибуля – 1 шт.;
помідори – 05 кг;
часник – 4 зубчики;
рослинна олія для смаження – 20 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
У зеленої стручкової квасолі обрізаємо кінчики, потім нарізаємо її на шматочки бажаної величини і відварюємо близько 5 хвилин у великій кількості води. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо подрібнену цибулю, хвилини через 3 додаємо рубаний часник і помідори, з яких попередньо зняли шкірку, а м'якоть подрібнили. Все це добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Після цього викладаємо готову квасолю, підсолюємо за смаком, додаємо улюблені спеції, перемішуємо і вимикаємо – зелена квасоля у томатному соусі готова!
Інгредієнти:
червона квасоля – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
томатна паста 300 г;
часник – 4 зубчики;
сіль – 1 ч. ложка;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
чорний і червоний мелений перець – за смаком;
базилік – за смаком.
Приготування
Квасоля добре промиваємо і замочуємо години на 4 потім цю воду зливаємо, вливаємо 25-3 літри свіжої води, додаємо сіль і на повільному вогні варимо 15-2 години. Цибулю ріжемо як можна дрібніше, часник пропускаємо через прес. На сковороду вливаємо олію, викладаємо цибулю, коли він злегка прирумянился, додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Готову квасолю проціджуємо, змішуємо з томатною пастою, обсмаженою цибулею, часником і подрібненим базиліком, за смаком додаємо сіль і перець. Всі разом тушкуємо ще хвилин 15.
Рецепт квасолі в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Квасолю попередньо заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч. Вранці воду зливаємо, квасоля промиваємо і відварюємо до готовності. Тим часом готуємо соус: на сковорідці з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю. Томати за допомогою блендера перетворюємо на пюре і додаємо до цибулі. Викладаємо подрібнену зелень, солимо і перчимо за смаком. На невеликому вогні уварюємо соус до загусання. Потім кладемо відварену квасолю і пропущений через прес часник, все це перемішуємо. Тушкуємо ще 2-3 хвилини і вимикаємо – квасоля, тушкована в томатному соусі готова!
Квасоля, консервована в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як готувати квасоля, її бажано замочити хоча б години на 4 в холодній воді. Після цього воду зливаємо, кладемо квасолю у велику каструлю, вливаємо близько 4 л води, додаємо цукор і сіль (половину норми) і на невеликому вогні варимо 40 хвилин. Після цього воду зливаємо і приступаємо до приготування томатного пюре. Обдаємо помідори окропом, очистити шкірку, а м'якоть протираємо через сито. З'єднуємо квасоля і отримане томатне пюре, додаємо решту сіль, запашний перець горошком і подрібнений гіркий перець. Перемішуємо і варимо на невеликому вогні 30 хвилин, накривши каструлю кришкою і постійно помішуючи. Хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо лавровий лист. Розкладаємо білу квасоля в томатному соусі по стерильним банкам, закатуємо і залишаємо остигати, перевернувши банки догори дном.
Скориставшись цим рецептом, ви також можете приготувати червону квасоля в томатному соусі.
Стручкова квасоля в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
У зеленої стручкової квасолі обрізаємо кінчики, потім нарізаємо її на шматочки бажаної величини і відварюємо близько 5 хвилин у великій кількості води. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо подрібнену цибулю, хвилини через 3 додаємо рубаний часник і помідори, з яких попередньо зняли шкірку, а м'якоть подрібнили. Все це добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Після цього викладаємо готову квасолю, підсолюємо за смаком, додаємо улюблені спеції, перемішуємо і вимикаємо – зелена квасоля у томатному соусі готова!
Гостра квасоля в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля добре промиваємо і замочуємо години на 4 потім цю воду зливаємо, вливаємо 25-3 літри свіжої води, додаємо сіль і на повільному вогні варимо 15-2 години. Цибулю ріжемо як можна дрібніше, часник пропускаємо через прес. На сковороду вливаємо олію, викладаємо цибулю, коли він злегка прирумянился, додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Готову квасолю проціджуємо, змішуємо з томатною пастою, обсмаженою цибулею, часником і подрібненим базиліком, за смаком додаємо сіль і перець. Всі разом тушкуємо ще хвилин 15.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована квасоля
Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
Суп-пюре з квасолі
Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно