Квасоля по кількості білка є відмінним замінником м'яса. Крім того, в ній міститься багато заліза, кальцію і магнію. Багато смачних страв можна приготувати з цього простого продукту. Ми ж вам зараз розповімо, як приготувати квасоля в томатному соусі .
Рецепт квасолі в томатному соусі
Інгредієнти: квасоля – 250 г; цибуля – 1 шт.; консервовані помідори у власному соку – 400 г; часник – 2 зубчики; рослинна олія для обсмажування; сіль, перець, зелень – за смаком. Приготування Квасолю попередньо заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч. Вранці воду зливаємо, квасоля промиваємо і відварюємо до готовності. Тим часом готуємо соус: на сковорідці з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю. Томати за допомогою блендера перетворюємо на пюре і додаємо до цибулі. Викладаємо подрібнену зелень, солимо і перчимо за смаком. На невеликому вогні уварюємо соус до загусання. Потім кладемо відварену квасолю і пропущений через прес часник, все це перемішуємо. Тушкуємо ще 2-3 хвилини і вимикаємо – квасоля, тушкована в томатному соусі готова!
Квасоля, консервована в томатному соусі
Інгредієнти: біла квасоля – 1 кг; помідори – 3 кг; цукор – 1 ст. ложка; сіль – 15 ст. ложки; лавровий лист – 3 шт.; запашний перець (горошком) - 10 шт.; гіркий перець (стручок) – половина. Приготування Перед тим як готувати квасоля, її бажано замочити хоча б години на 4 в холодній воді. Після цього воду зливаємо, кладемо квасолю у велику каструлю, вливаємо близько 4 л води, додаємо цукор і сіль (половину норми) і на невеликому вогні варимо 40 хвилин. Після цього воду зливаємо і приступаємо до приготування томатного пюре. Обдаємо помідори окропом, очистити шкірку, а м'якоть протираємо через сито. З'єднуємо квасоля і отримане томатне пюре, додаємо решту сіль, запашний перець горошком і подрібнений гіркий перець. Перемішуємо і варимо на невеликому вогні 30 хвилин, накривши каструлю кришкою і постійно помішуючи. Хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо лавровий лист. Розкладаємо білу квасоля в томатному соусі по стерильним банкам, закатуємо і залишаємо остигати, перевернувши банки догори дном.
Скориставшись цим рецептом, ви також можете приготувати червону квасоля в томатному соусі.
Стручкова квасоля в томатному соусі
Інгредієнти: зелена стручкова квасоля – 1 кг; цибуля – 1 шт.; помідори – 05 кг; часник – 4 зубчики; рослинна олія для смаження – 20 мл; сіль – за смаком. Приготування У зеленої стручкової квасолі обрізаємо кінчики, потім нарізаємо її на шматочки бажаної величини і відварюємо близько 5 хвилин у великій кількості води. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо подрібнену цибулю, хвилини через 3 додаємо рубаний часник і помідори, з яких попередньо зняли шкірку, а м'якоть подрібнили. Все це добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Після цього викладаємо готову квасолю, підсолюємо за смаком, додаємо улюблені спеції, перемішуємо і вимикаємо – зелена квасоля у томатному соусі готова!
Гостра квасоля в томатному соусі
Інгредієнти: червона квасоля – 500 г; цибуля – 1 шт.; томатна паста 300 г; часник – 4 зубчики; сіль – 1 ч. ложка; олія оливкова – 2 ст. ложки; чорний і червоний мелений перець – за смаком; базилік – за смаком. Приготування Квасоля добре промиваємо і замочуємо години на 4 потім цю воду зливаємо, вливаємо 25-3 літри свіжої води, додаємо сіль і на повільному вогні варимо 15-2 години. Цибулю ріжемо як можна дрібніше, часник пропускаємо через прес. На сковороду вливаємо олію, викладаємо цибулю, коли він злегка прирумянился, додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Готову квасолю проціджуємо, змішуємо з томатною пастою, обсмаженою цибулею, часником і подрібненим базиліком, за смаком додаємо сіль і перець. Всі разом тушкуємо ще хвилин 15.