Щоб трохи урізноманітнити ваш повсякденний раціон і внести в нього якусь пікантність, пропонуємо вам приготувати незвичайну і дуже смачну закуску – мариновану квасоля.
Маринована спаржева квасоля
Інгредієнти: спаржева квасоля – 400 г; вода – 1 л; цукор – 100 г; оцет – 50 мл; сіль – 1 ст. ложка; свіжа зелень – за бажанням; спеції, лавровий лист. Приготування Отже, для приготування маринованої зеленої квасолі, стручки гарненько миємо, обрізаємо кінці, нарізаємо шматочками і відварюємо протягом 10 хвилин в підсоленій воді. Банки заздалегідь стерилізуємо, укладаємо в них зелень і прянощі. Далі заповнюємо банки квасолею, заливаємо киплячою водою і накриваємо зверху чистими поліетиленовими кришками. Рівно через 30 хвилин, воду зливаємо в каструлю і знову доводимо до кипіння. Потім всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет, перемішуємо і отриманим маринадом знову заливаємо квасоля. Після цього банки закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою.
Маринована квасолю на зиму
Інгредієнти: стручкова квасоля – 500 г; вода – 1 л; цукор – 100 г; винний оцет – 50 мл; часник – 4 зубчики; сіль – 15 ст. ложки. Приготування Квасоля моєму, обрізаємо кінчики і бланшируем стручки в киплячій воді приблизно 5 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і охолоджуємо під струменем холодної води. Після цього укладаємо стручки в банки, зверху кладемо очищені зубчики часнику. У ковшичек наливаємо воду з оцтом, кладемо цукор, сіль, доводимо до кипіння і заливаємо стручки гарячим маринадом. Банки герметично закриваємо, охолоджуємо і зберігаємо стручкову мариновану квасоля в темному місці.
Рецепт маринованої бобової квасолі
Інгредієнти: біла квасоля – 200 г; овочевий бульйон; цибулина – 05 шт.; часник – 2 зубчики; гвоздика, лавровий листочок. Для маринаду:
цибулина – 2 шт.; гірчиця – 1 ч. ложка; оцет бальзамічний – 4 ст. ложки; часник – 3 зубчики; олія оливкова – 5 ст. ложок; свіжа зелень, суміш прованських трав, спеції – за бажанням. Приготування Квасолю попередньо замочуємо і залишаємо на ніч. Потім, зливши воду, відварюємо боби в овочевому бульйоні близько 15 годин з додаванням спецій. З готової квасолі обережно зливаємо рідину і залишаємо остигати. А цим часом, поки приготуємо заправку. Для цього цибулю чистимо, розрізаємо кубиками, складаємо в миску і посипаємо сіллю. Залишаємо його на 10 хвилин, щоб цибулька дав сік. Потім дрібно рубаємо свіжу зелень і часник. Змішуємо всі компоненти, необхідні для маринаду в тарілці, додаємо відварену квасолю і добре перемішуємо. Тепер перекладаємо боби в банку і прибираємо в холодильник.
Цікавлять ще оригінальні рецепти приготування квасолі, тоді зробіть її в томатному соусі – вийде вишукано і смачно.