Спаржева квасоля – рецепти
Спаржева квасоля, як і всі її родичі, є багатою скарбницею рослинного білка, який доступний до споживання в будь-який час року, оскільки в сезон квасолю можна купити свіжої, а в холодну пору року – замороженою. Про те, як приготувати спаржеву квасолю ми поговоримо в рецептах далі.
Інгредієнти:
спаржева квасоля - 500 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
масло кунжутних насіннячок - 40 мл;
соєвий соус - 85 мл;
цукор - 3 р.
Приготування
Бланшируем стручкову квасолю 4-5 хвилин, після чого відразу ж обдаємо її крижаною водою. Робимо простий маринад із соєвого соусу, олії, часнику і цукру. Заливаємо маринадом квасоля і залишаємо її в холодильнику мінімум на годину.
Страви з спаржевої квасолі – те, що потрібно для святкування весни. Легкий салат з горіхами, квасолею та сиром фета допоможе відчути свіжість теплих деньків.
Інгредієнти:
стручкова квасоля - 210 г;
сир фета - 100 г;
жменю ядер волоського горіха;
цвітна капуста - 50 г;
сік лимона і оливкову олію.
Приготування
В підсоленому окропі бланшируем маленькі суцвіття цвітної капусти і стручки квасолі. Викладаємо овочі в салатник і поливаємо простий заправкою з масла і лимона за смаком, щоб вони ввібрали смак, поки не встигли охолонути. Перед подачею посипте легкий салат сиром і горіхами.
Інгредієнти:
сушений нут - 150 г;
спаржева квасоля - 250 г;
петрушка;
редис - 45 г;
часниковий зубчик;
майонез;
сік лимона.
Приготування
За день до приготування салату замочити нут в холодній воді і залиште розбухнути. Набряклі боби відваріть до м'якості. Бланшируйте спаржеву квасолю в киплячій воді близько 4 хвилин, після чого обдайте стручки крижаною водою, щоб зупинити процес готування. Якщо квасоля занадто велика, то розріжте її навпіл або на три частини. Поки квасоля і нут ще теплі, змішайте їх разом, додайте зелень петрушки і нарізаний редис. В ступі розітріть часник щіпка морської солі і чорного перцю, змішайте часник з майонезом, соком лимона за смаком і води, в якій бланшировалась квасоля. Заправте салат і негайно сервіруйте.
Якщо ви хочете приготувати страви із замороженої спаржевої квасолі, то краще супу варіантів не знайти. Відразу про двох смачні рецепти читайте нижче .
Інгредієнти:
вершкове масло - 42 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
порей - 95 г;
білий цибулю - 90 г;
селера - 85 м;
томати у власному соку - 820 г;
овочевий бульйон - 500 мл;
морква - 70 г;
шпинат - 50 г;
спаржева квасоля - 130 г;
сир.
Приготування
Спассеровав цибулю з часником, морквою, селерою і пореєм, додаємо до них томати у власному соку, заливаємо бульйоном і перемішуємо. Коли рідина дійде до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і залиште все нудитися під кришкою хвилин на 20. За 5 хвилин до готовності кладемо спаржеву квасолю, а ще за хвилину – жменя свіжого шпинату. Подавайте суп з великою кількістю зелені і тертого сиру зверху.
Інгредієнти:
вершкове масло - 25 г;
бекон - 300 г;
білий цибулю - 90 г;
картопля - 200 г;
бульйон - 1 л;
часникові зубчики - 2 шт.;
біла квасоля (консервована) - 200 г;
спаржева квасоля - 200 г;
шпинат - 300 р.
Приготування
На розтопленому маслі смажимо скибочки бекону до хрускоту, перекладаємо його на тарілку, а на вытопившемся жиру пасеруємо цибулю і часник. Через 2 хвилини до засмажки додаємо картоплю і заливаємо все бульйоном. Ще 10 хвилин і можна класти консервовані боби зі шпинатом і стручки спаржевої квасолі. Додаємо спеції і збиваємо суп блендером. Подаємо з хрустким беконом.
Спаржева квасоля маринована по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Бланшируем стручкову квасолю 4-5 хвилин, після чого відразу ж обдаємо її крижаною водою. Робимо простий маринад із соєвого соусу, олії, часнику і цукру. Заливаємо маринадом квасоля і залишаємо її в холодильнику мінімум на годину.
Салат з спаржевої квасолі з волоським горіхом
Страви з спаржевої квасолі – те, що потрібно для святкування весни. Легкий салат з горіхами, квасолею та сиром фета допоможе відчути свіжість теплих деньків.
Інгредієнти:
Приготування
В підсоленому окропі бланшируем маленькі суцвіття цвітної капусти і стручки квасолі. Викладаємо овочі в салатник і поливаємо простий заправкою з масла і лимона за смаком, щоб вони ввібрали смак, поки не встигли охолонути. Перед подачею посипте легкий салат сиром і горіхами.
Салат з спаржевої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
За день до приготування салату замочити нут в холодній воді і залиште розбухнути. Набряклі боби відваріть до м'якості. Бланшируйте спаржеву квасолю в киплячій воді близько 4 хвилин, після чого обдайте стручки крижаною водою, щоб зупинити процес готування. Якщо квасоля занадто велика, то розріжте її навпіл або на три частини. Поки квасоля і нут ще теплі, змішайте їх разом, додайте зелень петрушки і нарізаний редис. В ступі розітріть часник щіпка морської солі і чорного перцю, змішайте часник з майонезом, соком лимона за смаком і води, в якій бланшировалась квасоля. Заправте салат і негайно сервіруйте.
Суп зі спаржевої квасолі – рецепт
Якщо ви хочете приготувати страви із замороженої спаржевої квасолі, то краще супу варіантів не знайти. Відразу про двох смачні рецепти читайте нижче .
Інгредієнти:
Приготування
Спассеровав цибулю з часником, морквою, селерою і пореєм, додаємо до них томати у власному соку, заливаємо бульйоном і перемішуємо. Коли рідина дійде до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і залиште все нудитися під кришкою хвилин на 20. За 5 хвилин до готовності кладемо спаржеву квасолю, а ще за хвилину – жменя свіжого шпинату. Подавайте суп з великою кількістю зелені і тертого сиру зверху.
Суп зі спаржевої квасолею і беконом
Інгредієнти:
Приготування
На розтопленому маслі смажимо скибочки бекону до хрускоту, перекладаємо його на тарілку, а на вытопившемся жиру пасеруємо цибулю і часник. Через 2 хвилини до засмажки додаємо картоплю і заливаємо все бульйоном. Ще 10 хвилин і можна класти консервовані боби зі шпинатом і стручки спаржевої квасолі. Додаємо спеції і збиваємо суп блендером. Подаємо з хрустким беконом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована квасоля
Не знаєте, як урізноманітнити свій раціон? Тоді пропонуємо зробити пікантну закуску – мариновану квасоля. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-яке
Салат з квасолі з морквою і цибулею
Салати з квасолею і морквою, які ми вам пропонуємо приготувати, можна вживати і в святкові, і в пісні дні. Виходить дуже смачно і ситно. Особливу
Біла квасоля – рецепти
Біла квасоля використовується для приготування різних страв, починаючи від супів і салатів, закінчуючи складними і оригінальними основними стравами.
Квасоля, тушкована з овочами
Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують