Біла квасоля – рецепти
Крім білок з м'ясних і молочних продуктів, квасоля, боби загалом, можна назвати одним з найбагатших джерел білка. Крім того, завдяки своєму нейтрального смаку, біла, як і будь-яка інша квасоля, може стати доповненням будь-якого страви: закуски, першої або основного. Довести це беремося цілим асортиментом простих рецептів, серед яких кожному знайдеться щось до смаку.
Інгредієнти:
консервована біла квасоля - 420 г;
тунець у власному соку - 230 г;
салат або мангольд - 4-7 листків;
червоний цибуля - 45 г;
зелень кропу;
томати черрі - 130 г;
оливкова олія - 60 мл;
червоний винний оцет - 30 мл
Приготування
Приготування цього салату з білої квасолі практично зводиться лише до змішування всіх вищенаведених інгредієнтів між собою. Злийте рідину з квасолі і промийте боби, нарвете салат руками, подрібніть кріп, розріжте черрі навпіл, а цибулю – тонкими півкільцями, тунця злегка розімніть вилкою, якщо шматки занадто великі. Виклавши всі інгредієнти в салатник, заправити сумішшю масла і оцту, перемішайте і пробуйте.
Якщо ви не знаєте, як приготувати білу квасолю смачно, так, щоб вона підкорила всіх їдців, то спробуйте зробити лобіо – грузинська страва з бобів в томатному соусі.
Інгредієнти:
біла квасоля - 390 г;
білий цибулю - 110 г;
волоські горіхи - 90 г;
пучок кінзи;
чабер сушений - 3 г;
хмелі-сунелі - 3 г;
томати - 340 г;
оцет - 15 мл;
щіпка шафрану;
зерна граната.
Приготування
Перед тим, як варити білу квасолю, її слід залишити розбухнути в холодній воді на 8-12 годин. Набряклі боби відварюємо, рідина після варіння залишаємо.
У невеликій кількості олії пасеруємо білий цибулю з прянощами. Через 2 хвилини до цибулі кладемо шматочки томатів, чекаємо, поки вони перетворяться в густий соус, а потім засипаємо квасоля і подрібнені волоські горіхи. Починаємо вливати в каструлю з квасолею рідина в якій вона варилася так, щоб консистенція страви схожа на густий соус. Білу квасолею в томатному соусі посипте свіжою кінзою перед подачею.
Обговоривши гарячі страви з білої квасолі і закуски, не можна випустити з уваги приголомшливі ситні супи, які готуються на основі цього доступного бобового.
Інгредієнти:
головка білокачанної капусти (маленька);
білий цибулю - 110 г;
морква - 140 г;
часникові зубчики - 4-5 шт.;
оливкова олія - 15 мл;
коріандр і орегано сушене - по 4 г;
паприка - 4 г;
томати у власному соку - 410 г;
томатний соус - 240 г;
овочевий бульйон - 12 л;
консервована квасоля - 400 р.
Приготування
Спасеруйте цибулю з морквою протягом 5 хвилин, додайте часник і прянощі, а через хвилину закладайте нашатковану капусту і перемішайте. Залийте вміст каструлі сумішшю томатного соусу, самих томатів у власному соку і бульйону. Коли рідини закиплять, накрийте ємність кришкою і залиште страву нудитися на мінімальному вогні 20 хвилин. Додайте квасолю, попередньо злив надлишки рідини.
Подавайте суп з консервованої білої квасолі зі свіжим хлібом і великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
вершкове масло - 40 г;
шалот - 60 г;
відварна квасоля - 400 г;
курячий бульйон - 1 л;
шавлія - 4 листочка;
часник - 6 зубчиків;
вершки - 60 мл
Приготування
Спасеруйте шалот і часник на олії з листочками шавлії, а коли він стане прозорим, додати боби і чекайте ще 3-4 хвилини. Залийте інгредієнти бульйоном, доведіть суміш до кипіння і збийте суп з білої квасолі блендером до однорідності. Додайте вершки, підігрійте ще раз і подавайте.
Салат з білою квасолею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування цього салату з білої квасолі практично зводиться лише до змішування всіх вищенаведених інгредієнтів між собою. Злийте рідину з квасолі і промийте боби, нарвете салат руками, подрібніть кріп, розріжте черрі навпіл, а цибулю – тонкими півкільцями, тунця злегка розімніть вилкою, якщо шматки занадто великі. Виклавши всі інгредієнти в салатник, заправити сумішшю масла і оцту, перемішайте і пробуйте.
Рецепт лобіо з білої квасолі
Якщо ви не знаєте, як приготувати білу квасолю смачно, так, щоб вона підкорила всіх їдців, то спробуйте зробити лобіо – грузинська страва з бобів в томатному соусі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити білу квасолю, її слід залишити розбухнути в холодній воді на 8-12 годин. Набряклі боби відварюємо, рідина після варіння залишаємо.
У невеликій кількості олії пасеруємо білий цибулю з прянощами. Через 2 хвилини до цибулі кладемо шматочки томатів, чекаємо, поки вони перетворяться в густий соус, а потім засипаємо квасоля і подрібнені волоські горіхи. Починаємо вливати в каструлю з квасолею рідина в якій вона варилася так, щоб консистенція страви схожа на густий соус. Білу квасолею в томатному соусі посипте свіжою кінзою перед подачею.
Суп з білої квасолі – рецепт
Обговоривши гарячі страви з білої квасолі і закуски, не можна випустити з уваги приголомшливі ситні супи, які готуються на основі цього доступного бобового.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте цибулю з морквою протягом 5 хвилин, додайте часник і прянощі, а через хвилину закладайте нашатковану капусту і перемішайте. Залийте вміст каструлі сумішшю томатного соусу, самих томатів у власному соку і бульйону. Коли рідини закиплять, накрийте ємність кришкою і залиште страву нудитися на мінімальному вогні 20 хвилин. Додайте квасолю, попередньо злив надлишки рідини.
Подавайте суп з консервованої білої квасолі зі свіжим хлібом і великою кількістю зелені.
Суп-пюре з білої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте шалот і часник на олії з листочками шавлії, а коли він стане прозорим, додати боби і чекайте ще 3-4 хвилини. Залийте інгредієнти бульйоном, доведіть суміш до кипіння і збийте суп з білої квасолі блендером до однорідності. Додайте вершки, підігрійте ще раз і подавайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з квасолі з морквою і цибулею
Салати з квасолею і морквою, які ми вам пропонуємо приготувати, можна вживати і в святкові, і в пісні дні. Виходить дуже смачно і ситно. Особливу
Спаржева квасоля – рецепти
Складно переоцінити всі корисний властивості спаржевої квасолі, яку ще називають стручкової. Готують її в будь-який час року, в літній період свіжу,
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій
Квасоля у власному соку
Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не
Як приготувати лобіо з квасолі?
Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і