Вернуться назад Распечатать

Біла квасоля – рецепти

Біла квасоля – рецепти
Крім білок з м'ясних і молочних продуктів, квасоля, боби загалом, можна назвати одним з найбагатших джерел білка. Крім того, завдяки своєму нейтрального смаку, біла, як і будь-яка інша квасоля, може стати доповненням будь-якого страви: закуски, першої або основного. Довести це беремося цілим асортиментом простих рецептів, серед яких кожному знайдеться щось до смаку.

Салат з білою квасолею – рецепт


Інгредієнти:

  • консервована біла квасоля - 420 г;

  • тунець у власному соку - 230 г;

  • салат або мангольд - 4-7 листків;

  • червоний цибуля - 45 г;

  • зелень кропу;

  • томати черрі - 130 г;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • червоний винний оцет - 30 мл


  • Приготування
    Приготування цього салату з білої квасолі практично зводиться лише до змішування всіх вищенаведених інгредієнтів між собою. Злийте рідину з квасолі і промийте боби, нарвете салат руками, подрібніть кріп, розріжте черрі навпіл, а цибулю – тонкими півкільцями, тунця злегка розімніть вилкою, якщо шматки занадто великі. Виклавши всі інгредієнти в салатник, заправити сумішшю масла і оцту, перемішайте і пробуйте.

    Рецепт лобіо з білої квасолі


    Якщо ви не знаєте, як приготувати білу квасолю смачно, так, щоб вона підкорила всіх їдців, то спробуйте зробити лобіо – грузинська страва з бобів в томатному соусі.
    Інгредієнти:

  • біла квасоля - 390 г;

  • білий цибулю - 110 г;

  • волоські горіхи - 90 г;

  • пучок кінзи;

  • чабер сушений - 3 г;

  • хмелі-сунелі - 3 г;

  • томати - 340 г;

  • оцет - 15 мл;

  • щіпка шафрану;

  • зерна граната.


  • Приготування
    Перед тим, як варити білу квасолю, її слід залишити розбухнути в холодній воді на 8-12 годин. Набряклі боби відварюємо, рідина після варіння залишаємо.
    У невеликій кількості олії пасеруємо білий цибулю з прянощами. Через 2 хвилини до цибулі кладемо шматочки томатів, чекаємо, поки вони перетворяться в густий соус, а потім засипаємо квасоля і подрібнені волоські горіхи. Починаємо вливати в каструлю з квасолею рідина в якій вона варилася так, щоб консистенція страви схожа на густий соус. Білу квасолею в томатному соусі посипте свіжою кінзою перед подачею.

    Суп з білої квасолі – рецепт


    Обговоривши гарячі страви з білої квасолі і закуски, не можна випустити з уваги приголомшливі ситні супи, які готуються на основі цього доступного бобового.
    Інгредієнти:

  • головка білокачанної капусти (маленька);

  • білий цибулю - 110 г;

  • морква - 140 г;

  • часникові зубчики - 4-5 шт.;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • коріандр і орегано сушене - по 4 г;

  • паприка - 4 г;

  • томати у власному соку - 410 г;

  • томатний соус - 240 г;

  • овочевий бульйон - 12 л;

  • консервована квасоля - 400 р.


  • Приготування
    Спасеруйте цибулю з морквою протягом 5 хвилин, додайте часник і прянощі, а через хвилину закладайте нашатковану капусту і перемішайте. Залийте вміст каструлі сумішшю томатного соусу, самих томатів у власному соку і бульйону. Коли рідини закиплять, накрийте ємність кришкою і залиште страву нудитися на мінімальному вогні 20 хвилин. Додайте квасолю, попередньо злив надлишки рідини.
    Подавайте суп з консервованої білої квасолі зі свіжим хлібом і великою кількістю зелені.

    Суп-пюре з білої квасолі


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 40 г;
  • Біла квасоля – рецепти

  • шалот - 60 г;

  • відварна квасоля - 400 г;

  • курячий бульйон - 1 л;

  • шавлія - 4 листочка;

  • часник - 6 зубчиків;

  • вершки - 60 мл


  • Приготування
    Спасеруйте шалот і часник на олії з листочками шавлії, а коли він стане прозорим, додати боби і чекайте ще 3-4 хвилини. Залийте інгредієнти бульйоном, доведіть суміш до кипіння і збийте суп з білої квасолі блендером до однорідності. Додайте вершки, підігрійте ще раз і подавайте.