Спаржева квасоля, як і всі її родичі, є багатою скарбницею рослинного білка, який доступний до споживання в будь-який час року, оскільки в сезон квасолю можна купити свіжої, а в холодну пору року – замороженою. Про те, як приготувати спаржеву квасолю ми поговоримо в рецептах далі.
Спаржева квасоля маринована по-корейськи
Інгредієнти: спаржева квасоля - 500 г; часникові зубчики - 3 шт.; масло кунжутних насіннячок - 40 мл; соєвий соус - 85 мл; цукор - 3 р. Приготування Бланшируем стручкову квасолю 4-5 хвилин, після чого відразу ж обдаємо її крижаною водою. Робимо простий маринад із соєвого соусу, олії, часнику і цукру. Заливаємо маринадом квасоля і залишаємо її в холодильнику мінімум на годину.
Салат з спаржевої квасолі з волоським горіхом
Страви з спаржевої квасолі – те, що потрібно для святкування весни. Легкий салат з горіхами, квасолею та сиром фета допоможе відчути свіжість теплих деньків.
Інгредієнти: стручкова квасоля - 210 г; сир фета - 100 г; жменю ядер волоського горіха; цвітна капуста - 50 г; сік лимона і оливкову олію. Приготування В підсоленому окропі бланшируем маленькі суцвіття цвітної капусти і стручки квасолі. Викладаємо овочі в салатник і поливаємо простий заправкою з масла і лимона за смаком, щоб вони ввібрали смак, поки не встигли охолонути. Перед подачею посипте легкий салат сиром і горіхами.
Салат з спаржевої квасолі
Інгредієнти: сушений нут - 150 г; спаржева квасоля - 250 г; петрушка; редис - 45 г; часниковий зубчик; майонез; сік лимона. Приготування За день до приготування салату замочити нут в холодній воді і залиште розбухнути. Набряклі боби відваріть до м'якості. Бланшируйте спаржеву квасолю в киплячій воді близько 4 хвилин, після чого обдайте стручки крижаною водою, щоб зупинити процес готування. Якщо квасоля занадто велика, то розріжте її навпіл або на три частини. Поки квасоля і нут ще теплі, змішайте їх разом, додайте зелень петрушки і нарізаний редис. В ступі розітріть часник щіпка морської солі і чорного перцю, змішайте часник з майонезом, соком лимона за смаком і води, в якій бланшировалась квасоля. Заправте салат і негайно сервіруйте.
Суп зі спаржевої квасолі – рецепт
Якщо ви хочете приготувати страви із замороженої спаржевої квасолі, то краще супу варіантів не знайти. Відразу про двох смачні рецепти читайте нижче .
Інгредієнти: вершкове масло - 42 г; часникові зубчики - 2 шт.; порей - 95 г; білий цибулю - 90 г; селера - 85 м; томати у власному соку - 820 г; овочевий бульйон - 500 мл; морква - 70 г; шпинат - 50 г; спаржева квасоля - 130 г; сир. Приготування Спассеровав цибулю з часником, морквою, селерою і пореєм, додаємо до них томати у власному соку, заливаємо бульйоном і перемішуємо. Коли рідина дійде до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і залиште все нудитися під кришкою хвилин на 20. За 5 хвилин до готовності кладемо спаржеву квасолю, а ще за хвилину – жменя свіжого шпинату. Подавайте суп з великою кількістю зелені і тертого сиру зверху.
Суп зі спаржевої квасолею і беконом
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; бекон - 300 г; білий цибулю - 90 г; картопля - 200 г; бульйон - 1 л; часникові зубчики - 2 шт.; біла квасоля (консервована) - 200 г; спаржева квасоля - 200 г; шпинат - 300 р. Приготування На розтопленому маслі смажимо скибочки бекону до хрускоту, перекладаємо його на тарілку, а на вытопившемся жиру пасеруємо цибулю і часник. Через 2 хвилини до засмажки додаємо картоплю і заливаємо все бульйоном. Ще 10 хвилин і можна класти консервовані боби зі шпинатом і стручки спаржевої квасолі. Додаємо спеції і збиваємо суп блендером. Подаємо з хрустким беконом.