Вернуться назад Распечатать

Спаржева квасоля – рецепти

Спаржева квасоля – рецепти
Спаржева квасоля, як і всі її родичі, є багатою скарбницею рослинного білка, який доступний до споживання в будь-який час року, оскільки в сезон квасолю можна купити свіжої, а в холодну пору року – замороженою. Про те, як приготувати спаржеву квасолю ми поговоримо в рецептах далі.

Спаржева квасоля маринована по-корейськи


Інгредієнти:

  • спаржева квасоля - 500 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • масло кунжутних насіннячок - 40 мл;

  • соєвий соус - 85 мл;

  • цукор - 3 р.


  • Приготування
    Бланшируем стручкову квасолю 4-5 хвилин, після чого відразу ж обдаємо її крижаною водою. Робимо простий маринад із соєвого соусу, олії, часнику і цукру. Заливаємо маринадом квасоля і залишаємо її в холодильнику мінімум на годину.

    Салат з спаржевої квасолі з волоським горіхом


    Страви з спаржевої квасолі – те, що потрібно для святкування весни. Легкий салат з горіхами, квасолею та сиром фета допоможе відчути свіжість теплих деньків.
    Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 210 г;

  • сир фета - 100 г;

  • жменю ядер волоського горіха;

  • цвітна капуста - 50 г;

  • сік лимона і оливкову олію.


  • Приготування
    В підсоленому окропі бланшируем маленькі суцвіття цвітної капусти і стручки квасолі. Викладаємо овочі в салатник і поливаємо простий заправкою з масла і лимона за смаком, щоб вони ввібрали смак, поки не встигли охолонути. Перед подачею посипте легкий салат сиром і горіхами.

    Салат з спаржевої квасолі


    Інгредієнти:

  • сушений нут - 150 г;

  • спаржева квасоля - 250 г;

  • петрушка;

  • редис - 45 г;

  • часниковий зубчик;

  • майонез;

  • сік лимона.


  • Приготування
    За день до приготування салату замочити нут в холодній воді і залиште розбухнути. Набряклі боби відваріть до м'якості. Бланшируйте спаржеву квасолю в киплячій воді близько 4 хвилин, після чого обдайте стручки крижаною водою, щоб зупинити процес готування. Якщо квасоля занадто велика, то розріжте її навпіл або на три частини. Поки квасоля і нут ще теплі, змішайте їх разом, додайте зелень петрушки і нарізаний редис. В ступі розітріть часник щіпка морської солі і чорного перцю, змішайте часник з майонезом, соком лимона за смаком і води, в якій бланшировалась квасоля. Заправте салат і негайно сервіруйте.

    Суп зі спаржевої квасолі – рецепт


    Якщо ви хочете приготувати страви із замороженої спаржевої квасолі, то краще супу варіантів не знайти. Відразу про двох смачні рецепти читайте нижче .
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 42 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • порей - 95 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • селера - 85 м;

  • томати у власному соку - 820 г;

  • овочевий бульйон - 500 мл;

  • морква - 70 г;

  • шпинат - 50 г;

  • спаржева квасоля - 130 г;

  • сир.


  • Приготування
    Спассеровав цибулю з часником, морквою, селерою і пореєм, додаємо до них томати у власному соку, заливаємо бульйоном і перемішуємо. Коли рідина дійде до кипіння, зменшіть вогонь до середнього і залиште все нудитися під кришкою хвилин на 20. За 5 хвилин до готовності кладемо спаржеву квасолю, а ще за хвилину – жменя свіжого шпинату. Подавайте суп з великою кількістю зелені і тертого сиру зверху.

    Суп зі спаржевої квасолею і беконом


    Інгредієнти:
    Спаржева квасоля – рецепти


  • вершкове масло - 25 г;

  • бекон - 300 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • картопля - 200 г;

  • бульйон - 1 л;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • біла квасоля (консервована) - 200 г;

  • спаржева квасоля - 200 г;

  • шпинат - 300 р.


  • Приготування
    На розтопленому маслі смажимо скибочки бекону до хрускоту, перекладаємо його на тарілку, а на вытопившемся жиру пасеруємо цибулю і часник. Через 2 хвилини до засмажки додаємо картоплю і заливаємо все бульйоном. Ще 10 хвилин і можна класти консервовані боби зі шпинатом і стручки спаржевої квасолі. Додаємо спеції і збиваємо суп блендером. Подаємо з хрустким беконом.