» » Квасоля в томаті на зиму

Квасоля в томаті на зиму

Квасоля в томаті на зиму
Широко відомо, що за вмістом білка квасоля є лідером серед інших його рослинних джерел. Тому, якщо ви захочете запастися низькокалорійної, ситним і поживним заготівлею, то зупиніться на квасолі в томаті на зиму.

Квасоля в томаті на зиму – рецепт


Поки сезон недорогих і солодких томатів ще не підійшов до кінця, скористайтеся цим натуральним рецептом квасолевої заготовки. Її базовий склад дозволяє варіювати рецепт на ваш розсуд.
Інгредієнти:

  • квасоля – 940 м;

  • томати – 29 кг;

  • листя лавра – 4 шт.;

  • цукор – 25 г;

  • сіль – 10 г;

  • горошини чорного перцю – 8-10 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як закрити квасоля в томаті на зиму, її необхідно підготувати так само, як якщо б ви просто збиралися додати в рагу. Тобто, за ніч до приготування бобові замочують, а на наступний день відварюють до м'якості, не забувши підсолити воду ближче до кінця приготування.
    Після підготуйте томати. Надріжте шкірку на плодах, обдайте їх окропом і зніміть її. М'якоть перекрутіть або збийте до пюреподібної консистенції, перелийте в емальований посуд і додайте соус на середньому вогні. Не забудьте про лавр, перець, сіль і цукор. Додавши спеції, засічіть близько півгодини і варіть соус, помішуючи час від часу.
    Коли час приготування соусу підійде до кінця, всипте в нього квасолю і проварити все разом ще 10 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб добре промити банки з содою і обшпарити їх. Розподіліть квасоля в томаті без оцту на зиму по чистим банкам, накрийте кришками, стерилізуйте будь-яким бажаним способом і закатайте.

    Стручкова квасоля в томаті на зиму


    Хрустка спаржева (стручкова) квасоля в кисло-солодкому маринаді – відмінне доповнення до холодних закусок і асорті з домашніх солінь. Готується така квасоля швидше бобів і вимагає мінімуму інгредієнтів.
    Інгредієнти:

  • спаржева квасоля – 960 г;

  • вода – 980 мл;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 85 м;

  • томатна паста – 65 г;

  • оцет – 75 мл.


  • Приготування
    Консервація квасолі в томаті на зиму починається зі стерилізації банок. Поки банки стоять на водяній бані, прийміть за підготовку маринаду. З'єднайте воду з цукром, оцтом і сіллю, додайте томатну пасту і залиште всі дійти до кипіння. Окремо бланшируйте очищені квасолеві стручки. Розкладіть квасоля по стерильним банкам і залийте гарячим маринадом, після чого тут же закатайте.
    Залиште банки перевернутими до повного охолодження, а потім розміщуйте на зберігання.

    Консервована квасоля в томаті з овочами на зиму – рецепт


    Доповненням бобовим може стати стандартне овочеве асорті з томатів, цибулі та моркви. Якщо ви захочете зробити заготовку погостріше, то доповніть її насінням гірчиці і стручки пекучого перцю. Склад овочів в рамках рецепта можна варіювати на свій розсуд, додаючи будь-які сезонні плоди: кабачки, солодкий перець, баклажани.
    Інгредієнти:

  • квасоля біла – 940 м;

  • морква – 13 кг;

  • томати – 28 кг;

  • ріпчаста цибуля – 17 кг;

  • рослинне масло – 480 мл;

  • оцет – 25 мл;

  • цукор – 45 г;

  • сіль – 20 г;

  • жменя кропу;

  • гострий перець – за смаком.


  • Приготування
    Попередньо вимочену квасоля залиште отвариться до м'якості. Окремо приготуйте засмажку з подрібненої цибулі з морквою. Залийте зажарку пюрированными свіжими томатами, приправте все, влийте оцет, додати відварну квасоля, зелень і гострий перець. Залиште заготовку на середньому вогні на 30 хвилин, потім розлийте по стерильним банкам і тут же закатайте.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:13
    Переглядів: 481