Квасоля в томаті на зиму
Широко відомо, що за вмістом білка квасоля є лідером серед інших його рослинних джерел. Тому, якщо ви захочете запастися низькокалорійної, ситним і поживним заготівлею, то зупиніться на квасолі в томаті на зиму.
Поки сезон недорогих і солодких томатів ще не підійшов до кінця, скористайтеся цим натуральним рецептом квасолевої заготовки. Її базовий склад дозволяє варіювати рецепт на ваш розсуд.
Інгредієнти:
квасоля – 940 м;
томати – 29 кг;
листя лавра – 4 шт.;
цукор – 25 г;
сіль – 10 г;
горошини чорного перцю – 8-10 шт.
Приготування
Перед тим, як закрити квасоля в томаті на зиму, її необхідно підготувати так само, як якщо б ви просто збиралися додати в рагу. Тобто, за ніч до приготування бобові замочують, а на наступний день відварюють до м'якості, не забувши підсолити воду ближче до кінця приготування.
Після підготуйте томати. Надріжте шкірку на плодах, обдайте їх окропом і зніміть її. М'якоть перекрутіть або збийте до пюреподібної консистенції, перелийте в емальований посуд і додайте соус на середньому вогні. Не забудьте про лавр, перець, сіль і цукор. Додавши спеції, засічіть близько півгодини і варіть соус, помішуючи час від часу.
Коли час приготування соусу підійде до кінця, всипте в нього квасолю і проварити все разом ще 10 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб добре промити банки з содою і обшпарити їх. Розподіліть квасоля в томаті без оцту на зиму по чистим банкам, накрийте кришками, стерилізуйте будь-яким бажаним способом і закатайте.
Хрустка спаржева (стручкова) квасоля в кисло-солодкому маринаді – відмінне доповнення до холодних закусок і асорті з домашніх солінь. Готується така квасоля швидше бобів і вимагає мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти:
спаржева квасоля – 960 г;
вода – 980 мл;
сіль – 10 г;
цукор – 85 м;
томатна паста – 65 г;
оцет – 75 мл.
Приготування
Консервація квасолі в томаті на зиму починається зі стерилізації банок. Поки банки стоять на водяній бані, прийміть за підготовку маринаду. З'єднайте воду з цукром, оцтом і сіллю, додайте томатну пасту і залиште всі дійти до кипіння. Окремо бланшируйте очищені квасолеві стручки. Розкладіть квасоля по стерильним банкам і залийте гарячим маринадом, після чого тут же закатайте.
Залиште банки перевернутими до повного охолодження, а потім розміщуйте на зберігання.
Доповненням бобовим може стати стандартне овочеве асорті з томатів, цибулі та моркви. Якщо ви захочете зробити заготовку погостріше, то доповніть її насінням гірчиці і стручки пекучого перцю. Склад овочів в рамках рецепта можна варіювати на свій розсуд, додаючи будь-які сезонні плоди: кабачки, солодкий перець, баклажани.
Інгредієнти:
квасоля біла – 940 м;
морква – 13 кг;
томати – 28 кг;
ріпчаста цибуля – 17 кг;
рослинне масло – 480 мл;
оцет – 25 мл;
цукор – 45 г;
сіль – 20 г;
жменя кропу;
гострий перець – за смаком.
Приготування
Попередньо вимочену квасоля залиште отвариться до м'якості. Окремо приготуйте засмажку з подрібненої цибулі з морквою. Залийте зажарку пюрированными свіжими томатами, приправте все, влийте оцет, додати відварну квасоля, зелень і гострий перець. Залиште заготовку на середньому вогні на 30 хвилин, потім розлийте по стерильним банкам і тут же закатайте.
Квасоля в томаті на зиму – рецепт
Поки сезон недорогих і солодких томатів ще не підійшов до кінця, скористайтеся цим натуральним рецептом квасолевої заготовки. Її базовий склад дозволяє варіювати рецепт на ваш розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як закрити квасоля в томаті на зиму, її необхідно підготувати так само, як якщо б ви просто збиралися додати в рагу. Тобто, за ніч до приготування бобові замочують, а на наступний день відварюють до м'якості, не забувши підсолити воду ближче до кінця приготування.
Після підготуйте томати. Надріжте шкірку на плодах, обдайте їх окропом і зніміть її. М'якоть перекрутіть або збийте до пюреподібної консистенції, перелийте в емальований посуд і додайте соус на середньому вогні. Не забудьте про лавр, перець, сіль і цукор. Додавши спеції, засічіть близько півгодини і варіть соус, помішуючи час від часу.
Коли час приготування соусу підійде до кінця, всипте в нього квасолю і проварити все разом ще 10 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб добре промити банки з содою і обшпарити їх. Розподіліть квасоля в томаті без оцту на зиму по чистим банкам, накрийте кришками, стерилізуйте будь-яким бажаним способом і закатайте.
Стручкова квасоля в томаті на зиму
Хрустка спаржева (стручкова) квасоля в кисло-солодкому маринаді – відмінне доповнення до холодних закусок і асорті з домашніх солінь. Готується така квасоля швидше бобів і вимагає мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Консервація квасолі в томаті на зиму починається зі стерилізації банок. Поки банки стоять на водяній бані, прийміть за підготовку маринаду. З'єднайте воду з цукром, оцтом і сіллю, додайте томатну пасту і залиште всі дійти до кипіння. Окремо бланшируйте очищені квасолеві стручки. Розкладіть квасоля по стерильним банкам і залийте гарячим маринадом, після чого тут же закатайте.
Залиште банки перевернутими до повного охолодження, а потім розміщуйте на зберігання.
Консервована квасоля в томаті з овочами на зиму – рецепт
Доповненням бобовим може стати стандартне овочеве асорті з томатів, цибулі та моркви. Якщо ви захочете зробити заготовку погостріше, то доповніть її насінням гірчиці і стручки пекучого перцю. Склад овочів в рамках рецепта можна варіювати на свій розсуд, додаючи будь-які сезонні плоди: кабачки, солодкий перець, баклажани.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо вимочену квасоля залиште отвариться до м'якості. Окремо приготуйте засмажку з подрібненої цибулі з морквою. Залийте зажарку пюрированными свіжими томатами, приправте все, влийте оцет, додати відварну квасоля, зелень і гострий перець. Залиште заготовку на середньому вогні на 30 хвилин, потім розлийте по стерильним банкам і тут же закатайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гіркий перець на зиму
Для кожного любителя гострих закусок порція заготовленого на зиму гіркого перцю стане справжнім порятунком. Спробуйте зробити цю дуже смачну пікантну
Огірки в томаті на зиму – неймовірний рецепт
Суміш огірків і помідорів в одному рецепті – незвичайна комбінація, яку просто не можна не полюбити. Огірочки в томатному соусі виходять хрусткими,
Солодкі томати на зиму – рецепт
Така заготівля неодмінно повинна бути присутня в коморі у кожної господині. Солодкі консервовані томати обов'язково підкорять всіх любителів
Квасоля в томаті
По-справжньому смачна квасоля в томаті та, що приготовлена на домашній кухні. Пропонуємо кілька цікавих варіацій заготовки з різних сортів бобових.
Консервована квасоля в томаті
Щоб уникнути розчарування в купленому продукті, краще зробити його будинку, особливо це стосується консервації. Далі підкажемо, як заготовити чудову
Огірки в томаті з часником на зиму
Спробуйте об'єднати два найбільш поширених для консервації овоча: огірки і помідори. У підсумку вийде цікава і смачна пікантна закуска, яка приємно