Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гіркий перець, маринована на зиму

Гіркий перець, маринована на зиму

23-09-2016, 09:14
1 229
Гіркий перець, маринована на зиму
Багато хто скептично ставляться до заготовок з гострого перцю, вважаючи їх надмірно гострими і малос'едобнимі. Але насправді при правильному приготуванні закуска виходить гармонійної на смак, ароматною і чудово доповнить будь-яке застілля.

Перець гіркий маринований на зиму у виноградному оцті - рецепт по-грузинськи


Інгредієнти:
Розрахунок на одну банку об'ємом 800 мл:

  • стручки червоного або зеленого гострого перцю – 360 г;

  • очищена вода – 500 мл;

  • зубки часникові – 4-6 шт.;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 10 г;

  • горошки перцю чорного і духмяного – 5 і 2 шт. відповідно;

  • горошини коріандру – 1-2 ч. ложки;

  • кінза кріп (зелень) – по 3 гілочки;

  • м'ята свіжа – 1 гілочка;

  • бутони гвоздики – 1-2 шт.;

  • лаврові листи – 1-2 шт.;

  • оцет виноградний білий – 100 мл


  • Приготування
    Попередньо промитий гострий перець проколюємо в декількох місцях виделкою, поміщаємо в окріп на п'ять хвилин, після чого воду зливаємо і заливаємо новою порцією ще на такий же час. Повторюємо процедуру три-чотири рази до м'якості плодів.
    Для маринаду прогріваємо воду до кипіння, додаємо сіль, цукор, всі спеції, часникові зубки, зелень кропу і кінзи, вливаємо оцет, проварюємо суміш пару хвилин, і даємо настоятися хвилин п'ятнадцять.
    Тепер на дно сухих стерильних ємностей укладаємо трохи зелені і спецій з маринаду, потім заповнюємо банку уваренными перцями, намагаючись акуратно притискати їх одну до одної і заливаємо залишками гарячого маринаду. Укупориваем банку, поміщаємо кришкою вниз під тепле пальто або ковдру і залишаємо так остигати.

    Гіркий перець, маринована по-вірменськи


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 7 пів-літрових банок:

  • стручки червоного або зеленого гострого перцю – 3 кг;

  • вода очищена – приблизно 300 мл;

  • зубки часникові – 8-10 шт.;

  • морква – 190 г;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • петрушка (зелень) – 1 середній пучок;

  • сіль кам'яна не йодована – 80 г;

  • горошини перцю запашного і чорного – по 2 шт. на банку;

  • лаврові листки середнього розміру – по 1 шт. на банку;

  • олія рослинна без аромату – 100 мл;

  • оцет 9% – 50 мл


  • Приготування
    Для приготування маринованої гострого перцю по-вірменськи плоди моєму, замочуємо додатково в теплій воді на годину, після чого зрізаємо плодоніжку біля основи, а насінні коробки залишаємо.
    Для маринаду в широкій ємності змішуємо воду, рослинне масло, оцет, сіль та цукровий пісок і ставимо суміш на конфорки плити на помірний вогонь. Одночасно очищаємо часникові зубки і дрібненько рубаємо ножем, а очищену моркву пропускаємо через тертку (краще для приготування по-корейськи). Підготовлені перці невеликими порціями припускаємо в киплячому розчині по три-п'ять хвилин і виловлюємо шумівкою тимчасово на тарілку. Після того як весь перець проварений, викладаємо в маринад моркву і даємо їй прокипіти кілька хвилин.
    На дно кожної сухий скляній ємності викладаємо горошини двох видів перців, лаврушку, листочки петрушки, трохи моркви і часнику, після чого наповнюємо далі банку перчиками, додавши по центру і зверху ще моркви, зелені і часнику.
    Доливаємо під зав'язку маринад, прикриваємо банки кришками і ставимо їх стерилізуватися у киплячу воду хвилин на п'ятнадцять.

    Як маринувати гіркий стручковий перець - простий рецепт


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну літрову банку:

  • стручки червоного або зеленого гострого перцю – скільки поміститься;

  • вода очищена – приблизно 250 мл;

  • зубки часникові – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 15 г;

  • сіль кам'яна не йодована – 25 г;

  • горошини чорного перцю – 5 шт.;

  • горошини духмяного перцю – 4 шт.;

  • зерна гірчиці – 1 щіпка;

  • оцет 6% – 35 мл


  • Приготування
    Для маринування за даним рецептом спочатку споліскуємо гострі перці і додатково замочуємо їх у ємності з гарячою водою на годину. Очищати плоди від насіння і хвостиків при цьому не потрібно, достатньо лише проколоти їх в декількох місцях виделкою. По закінченні часу укладаємо перчинки вертикально в літрову ємність і заливаємо киплячою водою хвилин на двадцять. Для зменшення гостроти воду після цього слід вилити у
    Гіркий перець, маринована на зиму
    раковину, вимірявши попередньо її кількість, а для маринаду використовувати таку ж порцію свіжої водички. Для любителів сильно гострих закусок можна використовувати ту ж воду. Прогріваємо рідину до кипіння, додаємо сіль, цукровий пісок, горошини чорного і духмяного перцю, зерна гірчиці, даємо прокипіти п'ять хвилин, і заливаємо в банку, попередньо поклавши на неї зверху очищені часникові зубці і додавши оцет.
    Відразу ж укупориваем посудину стерильною кришкою і закутуємо теплою ковдрою або пальто до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани в томаті на зиму
    Баклажани в томаті на зиму
    Поповніть запас своїх заготовок баночкою дивно смачної закуски. Баклажани в томаті виходять дуже смачними і поживними, а готувати їх зовсім не
    Перець в томаті на зиму
    Перець в томаті на зиму
    Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
    Мариновані томати на зиму
    Мариновані томати на зиму
    У гонитві за ідеальним рецептом домашньої консервації господині придумують всілякі незвичайні поєднання, щоб здивувати гостей. Далі описані досить
    Смажений перець на зиму
    Смажений перець на зиму
    Якщо у вашому арсеналі домашньої консервації ще немає баночки зі смаженим перцем, настійно рекомендуємо заготовити цю дуже смачну закуску. Такий
    Гогошари по-молдавськи на зиму
    Гогошари по-молдавськи на зиму
    Гогошари - сорт солодкого перцю, який широко поширений в Молдавії. Він має досить щільну м'ясисту структуру і специфічний смак, що дозволяє готувати
    Маринована алича
    Маринована алича
    Маринована алича у фіналі виходить гострою, трохи пряної і чудово поєднується з м'ясними стравами. Але багато хто не обмежуються одним м'ясом і