Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гогошари по-молдавськи на зиму

Гогошари по-молдавськи на зиму

31-01-2016, 16:34
1 160
Гогошари по-молдавськи на зиму
Хочете урізноманітнити свій асортимент заготовок чим-небудь оригінальним? Зробіть гогошари по-молдавськи за нашими рецептами і ви неодмінно станете шанувальником цього закусочного страви.

Мариновані гогошари по-молдавськи з медом на зиму


Інгредієнти:
Розрахунок на 4 баночки по 700 г:

  • гогошари – 4 кг;

  • вода – 500 мл;

  • мед – 200 г;

  • сіль – 30 г;

  • рослинна рафінована олія – 400 мл;

  • часник – 4 головки;

  • лаврове листя – 4 шт.;

  • яблучний оцет 6% – 400 мл;

  • горошини запашного перцю – 10 шт.;

  • гвоздика – 4 шт.


  • Приготування
    Гогошари гарненько промиваємо в холодній воді, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і нарізаємо на поздовжні скибочки. Також чистимо часник і розрізаємо кожен зубчик на дві або три частини.
    У великій ємності змішуємо воду, мед, оцет, олію, кидаємо сіль, лаврове листя, горошки перцю і бутони гвоздики. Визначаємо посуд з маринадом на вогонь і, помішуючи, підігріваємо до кипіння. Опускаємо часточки перцю, знову доводимо до кипіння і кидаємо половинки часничку і даємо прокипіти десять хвилин.
    Розкладаємо гогошари в попередньо простерилізовані сухі банки, заливаємо маринадом і закатуємо стерильними кришечками. Закутуємо заготівлю грунтовно теплою ковдрою до повного остигання, не забуваючи перевернути банки догори дном.

    Мариновані гогошари по-молдавськи з медом і селерою


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 8-10 баночок по 700 г:

  • гогошари – 5 кг;

  • мед – 200 г;

  • сіль – 60 г;

  • рослинна олія – 1 л;

  • часник – 15 головок;

  • лаврове листя – 10 шт.;

  • яблучний оцет 6% – 500 мл;

  • горошини запашного перцю – 30 шт.;

  • селера – 8-10 гілочок.


  • Приготування
    Гогощары моєму в холодній воді, витираємо насухо, позбавляє від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на чотири частини. Чистимо часник і нарізаємо на пластини довільного розміру. Стерилізуємо баночки, висушуємо і укладаємо на дно кожної з них ошпарену окропом і просушену гілочку селери.
    У казані або сотейнику змішати рослинне масло з медом, оцтом, сіллю, кидаємо лаврове листя, горошини запашного перцю і підготовлений часник і визначаємо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, помішуючи, і починаємо невеликими порціями закладати підготовлені четвертинки гогошар. Кількість овоча, набраної в маринад повинно бути таким, щоб овочі повністю змогли їм покритися. Даємо гогошарам закипіти, витримуємо у вируючій пряної суміші одну хвилину і тут же розкладаємо їх разом з лавром і часничком за заздалегідь підготовленим банкам з селерою.
    Укупориваем баночки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і грунтовно закутуємо теплою ковдрою на кілька діб. Необхідний маринад гогошари вбирають при кипінні і пускають сік, тому не вимагають заливки маринадом.

    Фаршировані гогошари по-молдавськи на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну 15-літрову банку:

  • гогошари – 1 кг;

  • ріпчаста цибуля – 200 г;

  • яблука – 1 кг;

  • часник – 5 зубчиків;

  • сіль – 10 г;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • лаврове листя – 3 шт.;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • оцет 9% – 45 мл;

  • горошини чорного і запашного перцю -8 шт.;

  • вода – 30 мл;

  • лимонний сік;

  • петрушка.


  • Приготування
    Гогошари промиваємо, витираємо насухо, видаляємо плодоніжки і витягаємо насінні коробки. Яблучка чистимо, натираємо на тертці і скроплюємо лимонним соком. Очищаємо, шаткуємо цибулю і змішуємо з яблучної
    Гогошари по-молдавськи на зиму
    масою. Наповнюємо отриманою начинкою гогошари і визначаємо в сотейник або каструльку. Часник чистимо і укладаємо зубці між перцями, чергуючи з гілочками петрушки.
    Змішуємо воду, рослинне масло, оцет, сіль, цукровий пісок, кидаємо лаврове листя, горошки перцю, перемішуємо, визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. Заливаємо отриманим маринадом наші гогошари, ставимо на плиту і протушиваем їх під кришкою на несильному вогні тридцять п'ять хвилин. Гарячими укладаємо фаршировані гогошари в банку, заливаємо рідиною, в якій вони тушкувалися, закатуємо кришку і визначаємо банки під ковдру догори дном до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані гогошари
    Мариновані гогошари
    Гогошари відрізняються від звичного солодкого перцю більш гострим смаком, що дозволяє готувати з нього досить незвичайні страви. Пропонуємо зробити
    Як замаринувати часник?
    Як замаринувати часник?
    Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
    Як швидко і смачно замаринувати гливи?
    Як швидко і смачно замаринувати гливи?
    З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
    Як маринувати білі гриби?
    Як маринувати білі гриби?
    Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
    Гогошари на зиму
    Гогошари на зиму
    На тлі болгарського перцю і паприки гогошари не дуже популярні, і марно. Цей сорт перців має дуже щільну м'ясисту структуру і вельми оригінальний
    Гогошари з медом на зиму
    Гогошари з медом на зиму
    Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на