Гогошари по-молдавськи на зиму
Хочете урізноманітнити свій асортимент заготовок чим-небудь оригінальним? Зробіть гогошари по-молдавськи за нашими рецептами і ви неодмінно станете шанувальником цього закусочного страви.
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 баночки по 700 г:
гогошари – 4 кг;
вода – 500 мл;
мед – 200 г;
сіль – 30 г;
рослинна рафінована олія – 400 мл;
часник – 4 головки;
лаврове листя – 4 шт.;
яблучний оцет 6% – 400 мл;
горошини запашного перцю – 10 шт.;
гвоздика – 4 шт.
Приготування
Гогошари гарненько промиваємо в холодній воді, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і нарізаємо на поздовжні скибочки. Також чистимо часник і розрізаємо кожен зубчик на дві або три частини.
У великій ємності змішуємо воду, мед, оцет, олію, кидаємо сіль, лаврове листя, горошки перцю і бутони гвоздики. Визначаємо посуд з маринадом на вогонь і, помішуючи, підігріваємо до кипіння. Опускаємо часточки перцю, знову доводимо до кипіння і кидаємо половинки часничку і даємо прокипіти десять хвилин.
Розкладаємо гогошари в попередньо простерилізовані сухі банки, заливаємо маринадом і закатуємо стерильними кришечками. Закутуємо заготівлю грунтовно теплою ковдрою до повного остигання, не забуваючи перевернути банки догори дном.
Інгредієнти:
Розрахунок на 8-10 баночок по 700 г:
гогошари – 5 кг;
мед – 200 г;
сіль – 60 г;
рослинна олія – 1 л;
часник – 15 головок;
лаврове листя – 10 шт.;
яблучний оцет 6% – 500 мл;
горошини запашного перцю – 30 шт.;
селера – 8-10 гілочок.
Приготування
Гогощары моєму в холодній воді, витираємо насухо, позбавляє від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на чотири частини. Чистимо часник і нарізаємо на пластини довільного розміру. Стерилізуємо баночки, висушуємо і укладаємо на дно кожної з них ошпарену окропом і просушену гілочку селери.
У казані або сотейнику змішати рослинне масло з медом, оцтом, сіллю, кидаємо лаврове листя, горошини запашного перцю і підготовлений часник і визначаємо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, помішуючи, і починаємо невеликими порціями закладати підготовлені четвертинки гогошар. Кількість овоча, набраної в маринад повинно бути таким, щоб овочі повністю змогли їм покритися. Даємо гогошарам закипіти, витримуємо у вируючій пряної суміші одну хвилину і тут же розкладаємо їх разом з лавром і часничком за заздалегідь підготовленим банкам з селерою.
Укупориваем баночки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і грунтовно закутуємо теплою ковдрою на кілька діб. Необхідний маринад гогошари вбирають при кипінні і пускають сік, тому не вимагають заливки маринадом.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну 15-літрову банку:
гогошари – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 200 г;
яблука – 1 кг;
часник – 5 зубчиків;
сіль – 10 г;
цукровий пісок – 45 г;
лаврове листя – 3 шт.;
рослинна рафінована олія – 100 мл;
оцет 9% – 45 мл;
горошини чорного і запашного перцю -8 шт.;
вода – 30 мл;
лимонний сік;
петрушка.
Приготування
Гогошари промиваємо, витираємо насухо, видаляємо плодоніжки і витягаємо насінні коробки. Яблучка чистимо, натираємо на тертці і скроплюємо лимонним соком. Очищаємо, шаткуємо цибулю і змішуємо з яблучної масою. Наповнюємо отриманою начинкою гогошари і визначаємо в сотейник або каструльку. Часник чистимо і укладаємо зубці між перцями, чергуючи з гілочками петрушки.
Змішуємо воду, рослинне масло, оцет, сіль, цукровий пісок, кидаємо лаврове листя, горошки перцю, перемішуємо, визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. Заливаємо отриманим маринадом наші гогошари, ставимо на плиту і протушиваем їх під кришкою на несильному вогні тридцять п'ять хвилин. Гарячими укладаємо фаршировані гогошари в банку, заливаємо рідиною, в якій вони тушкувалися, закатуємо кришку і визначаємо банки під ковдру догори дном до повного охолодження.
Мариновані гогошари по-молдавськи з медом на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на 4 баночки по 700 г:
Приготування
Гогошари гарненько промиваємо в холодній воді, позбавляє від плодоніжок і насіннєвих коробок і нарізаємо на поздовжні скибочки. Також чистимо часник і розрізаємо кожен зубчик на дві або три частини.
У великій ємності змішуємо воду, мед, оцет, олію, кидаємо сіль, лаврове листя, горошки перцю і бутони гвоздики. Визначаємо посуд з маринадом на вогонь і, помішуючи, підігріваємо до кипіння. Опускаємо часточки перцю, знову доводимо до кипіння і кидаємо половинки часничку і даємо прокипіти десять хвилин.
Розкладаємо гогошари в попередньо простерилізовані сухі банки, заливаємо маринадом і закатуємо стерильними кришечками. Закутуємо заготівлю грунтовно теплою ковдрою до повного остигання, не забуваючи перевернути банки догори дном.
Мариновані гогошари по-молдавськи з медом і селерою
Інгредієнти:
Розрахунок на 8-10 баночок по 700 г:
Приготування
Гогощары моєму в холодній воді, витираємо насухо, позбавляє від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на чотири частини. Чистимо часник і нарізаємо на пластини довільного розміру. Стерилізуємо баночки, висушуємо і укладаємо на дно кожної з них ошпарену окропом і просушену гілочку селери.
У казані або сотейнику змішати рослинне масло з медом, оцтом, сіллю, кидаємо лаврове листя, горошини запашного перцю і підготовлений часник і визначаємо на вогонь. Прогріваємо до кипіння, помішуючи, і починаємо невеликими порціями закладати підготовлені четвертинки гогошар. Кількість овоча, набраної в маринад повинно бути таким, щоб овочі повністю змогли їм покритися. Даємо гогошарам закипіти, витримуємо у вируючій пряної суміші одну хвилину і тут же розкладаємо їх разом з лавром і часничком за заздалегідь підготовленим банкам з селерою.
Укупориваем баночки стерильними кришками, перевертаємо догори дном і грунтовно закутуємо теплою ковдрою на кілька діб. Необхідний маринад гогошари вбирають при кипінні і пускають сік, тому не вимагають заливки маринадом.
Фаршировані гогошари по-молдавськи на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну 15-літрову банку:
Приготування
Гогошари промиваємо, витираємо насухо, видаляємо плодоніжки і витягаємо насінні коробки. Яблучка чистимо, натираємо на тертці і скроплюємо лимонним соком. Очищаємо, шаткуємо цибулю і змішуємо з яблучної масою. Наповнюємо отриманою начинкою гогошари і визначаємо в сотейник або каструльку. Часник чистимо і укладаємо зубці між перцями, чергуючи з гілочками петрушки.
Змішуємо воду, рослинне масло, оцет, сіль, цукровий пісок, кидаємо лаврове листя, горошки перцю, перемішуємо, визначаємо на вогонь і прогріваємо до кипіння. Заливаємо отриманим маринадом наші гогошари, ставимо на плиту і протушиваем їх під кришкою на несильному вогні тридцять п'ять хвилин. Гарячими укладаємо фаршировані гогошари в банку, заливаємо рідиною, в якій вони тушкувалися, закатуємо кришку і визначаємо банки під ковдру догори дном до повного охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мариновані гогошари
Гогошари відрізняються від звичного солодкого перцю більш гострим смаком, що дозволяє готувати з нього досить незвичайні страви. Пропонуємо зробити
Як замаринувати часник?
Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Гогошари на зиму
На тлі болгарського перцю і паприки гогошари не дуже популярні, і марно. Цей сорт перців має дуже щільну м'ясисту структуру і вельми оригінальний
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на