Мариновані гогошари
Гогошар - це різновид солодкого перцю, відмітною особливістю якого є більш гострий смак, ніж у традиційного болгарського перчика. Саме завдяки цій якості мариновані гогошари виходять неймовірно смачними і якщо вам не доводилося раніше пробувати цю приголомшливу заготівлю, обов'язково рекомендуємо приготувати її на зиму за нашими рецептами. Її пряний трохи гоструватий смак, який пом'якшується кисло-солодким маринадом, чудово доповнює м'ясні страви і ідеально підійде для святкового застілля.
Це блюдо особливо поширена в Молдавії та тому кращі варіанти його приготування перекочували до нас з молдавської кухні.
Інгредієнти:
гогошари – 25 кг;
мед – 100 г;
сіль – 30 г;
рослинна олія – 05 л;
часник – 6 головок;
лаврове листя – 4 шт.;
яблучний оцет 6% – 250 мл;
горошини запашного перцю – 12 шт.
Приготування
Гогошари промиваємо, обсушуємо, позбавляємо плоди від плодоніжок і нутрощів з насінням. В залежності від розміру перці розрізаємо на дві або чотири частини. Очищаємо від лушпиння часник і шаткуємо пластинами.
У глибокий посуд з товстим дном наливаємо рослинне масло, яблучний оцет, сіль, закладаємо мед, кидаємо листя лавра, запашний перець горошком, нарізаний раніше часничок та розміщуємо її на плиті. Підігріваємо маринадних суміш до кипіння, помішуючи, і завантажуємо в неї частинами підготовлені перці. Порції повинні бути невеликими, щоб всі овочі були покриті пряною сумішшю. Доводимо масу до кипіння, витримуємо гогошари в маринаді при помірному кипінні приблизно одну хвилину і відразу ж визначаємо за сухим стерильним баночках, додаючи також часничок, лаврушку і горошини перцю. Укупориваем ємності прокип'яченими кришками, і грунтовно закутуємо заготівлю, перевернувши банки догори дном. Коли заготовка повністю охолоне, можна прибирати її на зберігання в комору.
Гогошари за цим рецептом виходять особливо смачними. Як ви вже встигли помітити, маринад не містить ні краплі води. Овочі просочуються їм при кипінні і виділяють сік.
Інгредієнти:
гогошари – 4 кг;
вода – 500 мл;
цукровий пісок – 200 г;
сіль – 30 г;
рослинна олія – 400 мл;
часник – 4 головки;
лаврове листя – 4-8 шт.;
яблучний оцет 6% – 400 мл;
горошини запашного перцю – 10 шт.;
гвоздика – 4 шт.:
зелень селери (за бажанням).
Приготування
Вимиті в холодній воді гогошари позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на шматочки бажаної товщини. Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо пластинами, товщиною близько одного міліметра.
У глибоку ємність з товстим дном наливаємо воду, додаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю і гвоздику. Якщо ви не любите якусь пряність, можна її замінити на більш зручній.
Підігріваємо маринад до кипіння, завантажуємо підготовлені часточки гогошар та пластини часнику, знову даємо закипіти і проварюємо протягом двох-трьох хвилин. Якщо ви маринуете перці цілком або розділили їх тільки на половинки, то проваріть їх в маринаді хвилин десять.
Визначаємо гогошари в заздалегідь підготовлені стерильні сухі баночки, за бажанням поклавши на дно по гілочки селери, заливаємо маринадом, в якому вони варилися і укупориваем прокип'яченими кришечками. Ховаємо банки під теплу ковдру, розмістивши їх догори дном, і залишаємо до повного охолодження приблизно на два дні.
Тепер ви знаєте, як правильно маринувати гогошари. Залишилася справа за малим-придбати достатню кількість диво-перців, приділити зовсім небагато часу для їх маринування і насолоджуватися неймовірним смаком до наступного врожаю.
Це блюдо особливо поширена в Молдавії та тому кращі варіанти його приготування перекочували до нас з молдавської кухні.
Мариновані гогошари по-молдавськи з медом
Інгредієнти:
Приготування
Гогошари промиваємо, обсушуємо, позбавляємо плоди від плодоніжок і нутрощів з насінням. В залежності від розміру перці розрізаємо на дві або чотири частини. Очищаємо від лушпиння часник і шаткуємо пластинами.
У глибокий посуд з товстим дном наливаємо рослинне масло, яблучний оцет, сіль, закладаємо мед, кидаємо листя лавра, запашний перець горошком, нарізаний раніше часничок та розміщуємо її на плиті. Підігріваємо маринадних суміш до кипіння, помішуючи, і завантажуємо в неї частинами підготовлені перці. Порції повинні бути невеликими, щоб всі овочі були покриті пряною сумішшю. Доводимо масу до кипіння, витримуємо гогошари в маринаді при помірному кипінні приблизно одну хвилину і відразу ж визначаємо за сухим стерильним баночках, додаючи також часничок, лаврушку і горошини перцю. Укупориваем ємності прокип'яченими кришками, і грунтовно закутуємо заготівлю, перевернувши банки догори дном. Коли заготовка повністю охолоне, можна прибирати її на зберігання в комору.
Гогошари за цим рецептом виходять особливо смачними. Як ви вже встигли помітити, маринад не містить ні краплі води. Овочі просочуються їм при кипінні і виділяють сік.
Мариновані гогошари - простий рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті в холодній воді гогошари позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на шматочки бажаної товщини. Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо пластинами, товщиною близько одного міліметра.
У глибоку ємність з товстим дном наливаємо воду, додаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю і гвоздику. Якщо ви не любите якусь пряність, можна її замінити на більш зручній.
Підігріваємо маринад до кипіння, завантажуємо підготовлені часточки гогошар та пластини часнику, знову даємо закипіти і проварюємо протягом двох-трьох хвилин. Якщо ви маринуете перці цілком або розділили їх тільки на половинки, то проваріть їх в маринаді хвилин десять.
Визначаємо гогошари в заздалегідь підготовлені стерильні сухі баночки, за бажанням поклавши на дно по гілочки селери, заливаємо маринадом, в якому вони варилися і укупориваем прокип'яченими кришечками. Ховаємо банки під теплу ковдру, розмістивши їх догори дном, і залишаємо до повного охолодження приблизно на два дні.
Тепер ви знаєте, як правильно маринувати гогошари. Залишилася справа за малим-придбати достатню кількість диво-перців, приділити зовсім небагато часу для їх маринування і насолоджуватися неймовірним смаком до наступного врожаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гогошари по-молдавськи на зиму
Гогошари - сорт солодкого перцю, який широко поширений в Молдавії. Він має досить щільну м'ясисту структуру і специфічний смак, що дозволяє готувати
Як замаринувати часник?
Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
Баклажани як гриби на зиму
У цій статті представлені рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити домашній асортимент консервації. Пропонуємо два способи заготівлі баклажанів,
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Гогошари на зиму
На тлі болгарського перцю і паприки гогошари не дуже популярні, і марно. Цей сорт перців має дуже щільну м'ясисту структуру і вельми оригінальний
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на