Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мариновані гогошари

Мариновані гогошари

31-01-2016, 16:34
1 389
Мариновані гогошари
Гогошар - це різновид солодкого перцю, відмітною особливістю якого є більш гострий смак, ніж у традиційного болгарського перчика. Саме завдяки цій якості мариновані гогошари виходять неймовірно смачними і якщо вам не доводилося раніше пробувати цю приголомшливу заготівлю, обов'язково рекомендуємо приготувати її на зиму за нашими рецептами. Її пряний трохи гоструватий смак, який пом'якшується кисло-солодким маринадом, чудово доповнює м'ясні страви і ідеально підійде для святкового застілля.
Це блюдо особливо поширена в Молдавії та тому кращі варіанти його приготування перекочували до нас з молдавської кухні.

Мариновані гогошари по-молдавськи з медом


Інгредієнти:

  • гогошари – 25 кг;

  • мед – 100 г;

  • сіль – 30 г;

  • рослинна олія – 05 л;

  • часник – 6 головок;

  • лаврове листя – 4 шт.;

  • яблучний оцет 6% – 250 мл;

  • горошини запашного перцю – 12 шт.


  • Приготування
    Гогошари промиваємо, обсушуємо, позбавляємо плоди від плодоніжок і нутрощів з насінням. В залежності від розміру перці розрізаємо на дві або чотири частини. Очищаємо від лушпиння часник і шаткуємо пластинами.
    У глибокий посуд з товстим дном наливаємо рослинне масло, яблучний оцет, сіль, закладаємо мед, кидаємо листя лавра, запашний перець горошком, нарізаний раніше часничок та розміщуємо її на плиті. Підігріваємо маринадних суміш до кипіння, помішуючи, і завантажуємо в неї частинами підготовлені перці. Порції повинні бути невеликими, щоб всі овочі були покриті пряною сумішшю. Доводимо масу до кипіння, витримуємо гогошари в маринаді при помірному кипінні приблизно одну хвилину і відразу ж визначаємо за сухим стерильним баночках, додаючи також часничок, лаврушку і горошини перцю. Укупориваем ємності прокип'яченими кришками, і грунтовно закутуємо заготівлю, перевернувши банки догори дном. Коли заготовка повністю охолоне, можна прибирати її на зберігання в комору.
    Гогошари за цим рецептом виходять особливо смачними. Як ви вже встигли помітити, маринад не містить ні краплі води. Овочі просочуються їм при кипінні і виділяють сік.

    Мариновані гогошари - простий рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • гогошари – 4 кг;

  • вода – 500 мл;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • сіль – 30 г;

  • рослинна олія – 400 мл;

  • часник – 4 головки;

  • лаврове листя – 4-8 шт.;

  • яблучний оцет 6% – 400 мл;

  • горошини запашного перцю – 10 шт.;

  • гвоздика – 4 шт.:

  • зелень селери (за бажанням).


  • Приготування
    Вимиті в холодній воді гогошари позбавляємо від насіннєвих коробок і плодоніжок і розрізаємо на шматочки бажаної товщини. Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо пластинами, товщиною близько одного міліметра.
    У глибоку ємність з товстим дном наливаємо воду, додаємо оцет, рослинне масло, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо листя лавра, горошини запашного перцю і гвоздику. Якщо ви не любите якусь пряність, можна її замінити на більш зручній.
    Підігріваємо маринад до кипіння, завантажуємо підготовлені часточки гогошар та пластини часнику, знову даємо закипіти і проварюємо протягом двох-трьох хвилин. Якщо ви маринуете перці цілком або розділили їх тільки на
    Мариновані гогошари
    половинки, то проваріть їх в маринаді хвилин десять.
    Визначаємо гогошари в заздалегідь підготовлені стерильні сухі баночки, за бажанням поклавши на дно по гілочки селери, заливаємо маринадом, в якому вони варилися і укупориваем прокип'яченими кришечками. Ховаємо банки під теплу ковдру, розмістивши їх догори дном, і залишаємо до повного охолодження приблизно на два дні.
    Тепер ви знаєте, як правильно маринувати гогошари. Залишилася справа за малим-придбати достатню кількість диво-перців, приділити зовсім небагато часу для їх маринування і насолоджуватися неймовірним смаком до наступного врожаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гогошари по-молдавськи на зиму
    Гогошари по-молдавськи на зиму
    Гогошари - сорт солодкого перцю, який широко поширений в Молдавії. Він має досить щільну м'ясисту структуру і специфічний смак, що дозволяє готувати
    Як замаринувати часник?
    Як замаринувати часник?
    Сама пікантна заготовка, яку можна зробити самостійно - це маринований часник. Цю неймовірну закуску можна використовувати різними способами,
    Баклажани як гриби на зиму
    Баклажани як гриби на зиму
    У цій статті представлені рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити домашній асортимент консервації. Пропонуємо два способи заготівлі баклажанів,
    Як маринувати білі гриби?
    Як маринувати білі гриби?
    Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
    Гогошари на зиму
    Гогошари на зиму
    На тлі болгарського перцю і паприки гогошари не дуже популярні, і марно. Цей сорт перців має дуже щільну м'ясисту структуру і вельми оригінальний
    Гогошари з медом на зиму
    Гогошари з медом на зиму
    Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на