Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як маринувати білі гриби?

Як маринувати білі гриби?

26-11-2015, 14:09
1 911
Як маринувати білі гриби?
Білі гриби, безсумнівно, є кращим представником грибного царства. Вони хороші як в самостійних стравах, так і як компонент будь-якої гастрономічної комбінації. Поза конкуренцією вони і в маринованому вигляді. Про це ми і поговоримо далі і розповімо, як маринувати білі гриби на зиму.

Мариновані білі гриби на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • білі гриби;


  • Для маринаду з розрахунку на 1 л рідини:

  • сіль – 45 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • горошини запашного перцю – 6 горошин;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • столовий оцет 9% – 135 мл;

  • часник (за бажанням) – 3 зубці.


  • Приготування
    Білі гриби промиваємо під холодною проточною водою, відокремлюємо шапки від ніжок, саме вони будуть використовуватися для маринування, і при необхідності розрізаємо їх на кілька частин. Ніжки можна буде згодом почистити і застосувати їх для приготування інших страв.
    У широку емальовану ємність, підібране за розміром, залежно від кількості грибів, наливаємо фільтровану воду, прогріваємо її до кипіння, додаємо лимонну кислоту з розрахунку два грама на один кілограм грибів, і даємо їй розчинитися. Закладаємо нарізані капелюшки і варимо на помірному вогні, помішуючи, після повного повторного закипання п'ятнадцять хвилин. Готові грибочки повинні опуститися на дно.
    Поки гриби варяться, одночасно готуємо маринад. Його знадобиться приблизно двісті мілілітрів на одну літрову баночку заготовки. Відміряємо необхідну кількість води, додавши трохи на випаровування, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо листи лавра, горошини запашного перцю, бутони гвоздики і витримуємо на вогні після закипання протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім вливаємо оцет і при бажанні кидаємо очищений і нарізаний пластинами часник.
    Розкладаємо відварені капелюшки грибів по заздалегідь підготовленим сухим стерильним баночках і заливаємо маринадом. Далі поступаємо в залежності від того, наскільки тривалий планується збереження заготовки. Якщо гриби будуть використані протягом двох місяців, то відразу ж закочує банки стерильними кришками і поміщаємо в перевернутому вигляді під теплу ковдру до повного охолодження. Якщо передбачається більш тривале зберігання, то в кожну баночку вливаємо ще по одній столовій ложці оцту і рослинного масла, прикривають кришками і стерилізуємо ємності в киплячій воді тридцять п'ять хвилин і тільки після цього укупориваем і визначаємо на зберігання.
    Набір спецій при маринуванні білих грибів не принциповий і ви можете варіювати його за своїм уподобанням, замінюючи одні прянощі іншими або скоротити їх набір до мінімуму. Часник додають найчастіше заготівлі, які згодом будуть використовуватися для приготування салатів.

    Смачні мариновані білі гриби на зиму без стерилізації - кращий рецепт


    Інгредієнти:

  • білі гриби – 1 кг;

  • вода – 375 мл;

  • цукровий пісок – 5 г;

  • сіль – 20 г;

  • оцет 9% – 50 мл;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 бутона;

  • горошини запашного перцю – 3-5 шт.;

  • горошки чорного перцю – 10 шт.


  • Приготування
    Білі гриби миємо, відокремлюємо капелюшки, маленькі залишаємо цілі, а великі розрізаємо на кілька частин. Прогріваємо до кипіння воду, закладаємо підготовлені грибочки, варимо, помішуючи і знімаючи піну, протягом десяти хвилин.
    Потім виймаємо гриби з допомогою шумівки в чисту ємність, відвар проціджуємо, додаємо сіль, цукровий пісок,
    Як маринувати білі гриби?
    бутони гвоздики, горошини чорного і духмяного перцю, листя лавра і проварюємо протягом п'ятнадцяти хвилин, додавши попередньо зовсім трохи чистої води на випаровування. Наприкінці варіння вливаємо оцет і даємо прокипіти хвилинку.
    Грибочки тим часом розкладаємо по заздалегідь простерилизованным сухим баночках, уклавши перш на дно кільця ріпчастої цибулі, і заливаємо киплячим маринадом, попередньо вийнявши лаврове листя. Закатуємо ємності стерильними сухими кришками, перевертаємо заготівлю дном догори і грунтовно закутуємо теплою ковдрою до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані білі гриби
    Мариновані білі гриби
    Білі гриби - ароматні представники свого сімейства. Тому так хочеться заготовити їх побільше. Далі пропонуємо максимально доступні способи їх
    Як солити гриби?
    Як солити гриби?
    Незважаючи на те що способів заготівлі грибів існує декілька, все ж соління є найбільш популярним. У цій статті представлені максимально докладні
    Маринад для грибів
    Маринад для грибів
    Найпоширенішим варіантом заготівлі грибів на зиму можна впевнено назвати їх консервацію шляхом маринування. Пропонуємо нескладні рецепти маринаду для
    Гогошари з медом на зиму
    Гогошари з медом на зиму
    Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
    Маринована алича
    Маринована алича
    Маринована алича у фіналі виходить гострою, трохи пряної і чудово поєднується з м'ясними стравами. Але багато хто не обмежуються одним м'ясом і
    Білі гриби на зиму
    Білі гриби на зиму
    Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте