Як солити гриби?
Існує маса способів заготівлі грибів на зиму. Їх можна засушити , заморозити, замаринувати або засолити. Ми сьогодні зупинимося на останньому варіанті і розповімо, як правильно солити гриби.
Інгредієнти:
гриби;
сіль;
часник;
горошини запашного перцю;
горошки чорного перцю;
лаврові листочки;
кріп;
корінь і листя хріну;
гілки і листя чорної смородини;
гілки і листя вишні;
гвоздика;
кмин.
Приготування
До засолюванні придатні практично всі гриби, але особливо добре себе проявляють трубчасті грибочки, зокрема молочники. Краще якщо вони будуть молоді та міцні, в іншому випадку капелюшки після засолювання стануть в'ялими і не хрусткими.
Після збору гриби рассортировываем в різні ємності, гарненько промиваємо, у маслюків та сироїжок обов'язково знімаємо шкірку з капелюшків. Рижики і сироїжки не можна промивати перед засолюванням, а тільки стерти забруднення за допомогою серветок і відразу ж укладати в банки, пересипаючи сіллю. Отримаємо так звану суху засолювання. Багато видів млечников необхідно перед солінням вимочити у воді від двох до п'яти діб, а потім знову добре промити.
Поки з грибочків стікає вода, в заздалегідь підготовлені стерильні трилітрові банки укладаємо на дно бажані спеції. Тут немає чітких рекомендацій, і ви можете використовувати прянощі, запропоновані в інгредієнтах, або будь-які інші, чиї аромати вам найбільш до вподоби. Деякі господині використовують тільки класичні лаврушки і запашний перець, а інші наповнюють грибочки цілим пряним букетом. Зазначимо, що додавання кореня і листя хрону в деякій мірі запобігає соління від появи цвілі, але якщо вам не подобається його смак, то можна обійтися і без нього.
Поверх прянощів укладаємо в банку гриби шарами за п'ять сантиметрів, і пересипаємо їх не йодованої крупною сіллю з розрахунку сорок грам на один кілограм грибів. Прикриваємо грибочки чистою бавовняною тканиною і покласти зверху вантаж. У нашому випадку можна скористатися наповненою водою пляшкою, легко входить в горлечко банки або ж наповнити пакет водою, зав'язати і підстрахувати його ще парочкою таких пакетів. Через деякий час грибочки почнуть осідати, пустять сік і опиняться в розсолі. Додаємо кожні два дні гриби в банку, поки вона повністю не наповниться, а потім прибираємо для подальшого просолювання і зберігання в холодильник. Також необхідно періодично міняти тканину і споліскувати використовуваний гніт.
Рижики звичайно готові через десять-дванадцять днів, а решта грибочки через півтора-два місяці соління.
Інгредієнти:
гриби – 5 кг;
сіль – 100 г;
фільтрована вода – 250-300 мл;
часник – 5-7 зубців;
горошини запашного перцю – 15-20 горошин;
горошки чорного перцю – 25-30 горошин;
лаврове листя – 10 шт.;
кріп;
рослинна нерафінована олія.
Приготування
В емальовану ємність вливаємо фільтровану воду, додаємо сіль і закладаємо попередньо вимиті і при необхідності очищені грибочки. Витримуємо їх на вогні, помішуючи, протягом двадцяти п'яти хвилин від моменту повного кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо в розсолі до повного охолодження.
На дно кожної сухою стерильною літрової банки укладаємо по 3-4 горошини запашного і 5-6 горошин чорного перцю. Заповнюємо ємності грибочками, чергуючи з кропом і подрібненим часником, зверху додаємо по два лаврових листа. Розсіл повинен повністю покривати гриби.
Зверху наливаємо рослинне ароматне масло шаром приблизно п'ять міліметрів, прикриваємо банку капроновою кришкою, поміщаємо її в поліетиленовий пакет, і ставимо в холодильник. Такі грибочки будуть готові не раніше ніж через два-три місяці. Якщо ви бажаєте отримати більш швидкий «солоний» результат, то грибочки необхідно витримати від 24 до 48 годин при кімнатній температурі, й тільки тоді відправити в холодильник.
З такої кількості грибів виходить приблизно п'ять літрових баночок заготовки.
Як правильно солити гриби в банках на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
До засолюванні придатні практично всі гриби, але особливо добре себе проявляють трубчасті грибочки, зокрема молочники. Краще якщо вони будуть молоді та міцні, в іншому випадку капелюшки після засолювання стануть в'ялими і не хрусткими.
Після збору гриби рассортировываем в різні ємності, гарненько промиваємо, у маслюків та сироїжок обов'язково знімаємо шкірку з капелюшків. Рижики і сироїжки не можна промивати перед засолюванням, а тільки стерти забруднення за допомогою серветок і відразу ж укладати в банки, пересипаючи сіллю. Отримаємо так звану суху засолювання. Багато видів млечников необхідно перед солінням вимочити у воді від двох до п'яти діб, а потім знову добре промити.
Поки з грибочків стікає вода, в заздалегідь підготовлені стерильні трилітрові банки укладаємо на дно бажані спеції. Тут немає чітких рекомендацій, і ви можете використовувати прянощі, запропоновані в інгредієнтах, або будь-які інші, чиї аромати вам найбільш до вподоби. Деякі господині використовують тільки класичні лаврушки і запашний перець, а інші наповнюють грибочки цілим пряним букетом. Зазначимо, що додавання кореня і листя хрону в деякій мірі запобігає соління від появи цвілі, але якщо вам не подобається його смак, то можна обійтися і без нього.
Поверх прянощів укладаємо в банку гриби шарами за п'ять сантиметрів, і пересипаємо їх не йодованої крупною сіллю з розрахунку сорок грам на один кілограм грибів. Прикриваємо грибочки чистою бавовняною тканиною і покласти зверху вантаж. У нашому випадку можна скористатися наповненою водою пляшкою, легко входить в горлечко банки або ж наповнити пакет водою, зав'язати і підстрахувати його ще парочкою таких пакетів. Через деякий час грибочки почнуть осідати, пустять сік і опиняться в розсолі. Додаємо кожні два дні гриби в банку, поки вона повністю не наповниться, а потім прибираємо для подальшого просолювання і зберігання в холодильник. Також необхідно періодично міняти тканину і споліскувати використовуваний гніт.
Рижики звичайно готові через десять-дванадцять днів, а решта грибочки через півтора-два місяці соління.
Соління грибів у домашніх умовах гарячим способом
Інгредієнти:
Приготування
В емальовану ємність вливаємо фільтровану воду, додаємо сіль і закладаємо попередньо вимиті і при необхідності очищені грибочки. Витримуємо їх на вогні, помішуючи, протягом двадцяти п'яти хвилин від моменту повного кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо в розсолі до повного охолодження.
На дно кожної сухою стерильною літрової банки укладаємо по 3-4 горошини запашного і 5-6 горошин чорного перцю. Заповнюємо ємності грибочками, чергуючи з кропом і подрібненим часником, зверху додаємо по два лаврових листа. Розсіл повинен повністю покривати гриби.
Зверху наливаємо рослинне ароматне масло шаром приблизно п'ять міліметрів, прикриваємо банку капроновою кришкою, поміщаємо її в поліетиленовий пакет, і ставимо в холодильник. Такі грибочки будуть готові не раніше ніж через два-три місяці. Якщо ви бажаєте отримати більш швидкий «солоний» результат, то грибочки необхідно витримати від 24 до 48 годин при кімнатній температурі, й тільки тоді відправити в холодильник.
З такої кількості грибів виходить приблизно п'ять літрових баночок заготовки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Гогошари з медом на зиму
Напевно, багато хто ще не пробували неймовірне поєднання солодкого перцю і меду. Зробивши чудову консервацію за мотивами молдавської кухні, у вас на
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Маринована алича
Маринована алича у фіналі виходить гострою, трохи пряної і чудово поєднується з м'ясними стравами. Але багато хто не обмежуються одним м'ясом і
Білі гриби на зиму
Всі ми любимо грибочки. З них можна зробити безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні мова піде про те, як заготовити на зиму білі гриби. Давайте
Як солити вовнянки?
Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома