Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
Рецептів засолювання скумбрії шматочками в розсолі досить багато. Ми пропонуємо вам найбільш поширені. Рибка, приготована таким чином, виходить помірно солоної і має прекрасний смак і аромат.
Інгредієнти:
заморожена тушка скумбрії – 2 шт.;
очищена вода – 1 л;
сіль морська – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
перець духмяний горошком – 3 шт.;
лаврове листя – 1-2 шт.;
Приготування
Тушки скумбрії розморожуємо на нижній полиці холодильника. Потім розрізаємо вздовж черевця, виймаємо нутрощі, позбавляємося від голови, плавників і хвоста, зчищають чорну плівку всередині черевця і ретельно промиваємо. Тепер ріжемо рибку невеликими скибочками і укладаємо в банки або пластиковий контейнер.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, горошини запашного перцю і лавровий листок. Проварюємо дві-три хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури. Заливаємо підготовлену рибку в банку або контейнері отриманим розсолом і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години. Потім прибираємо посуд з рибою в холодильник і витримуємо ще шість годин.
Після закінчення часу скумбрія готова до вживання.
Інгредієнти:
заморожена тушка скумбрії – 1 шт.;
цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
сіль – 1/2 ч. ложки;
цукор – 1/3 ч. ложки;
оцет – 1 ст. ложка;
рослинне масло – 1 ст. ложка;
приправа для риби – 1/3 ч. ложки;
перець мелений – 1/4 ч. ложки;
перець духмяний горошком – 5 шт.;
лаврове листя – 2 шт.
Приготування
Заморожену скумбрію поміщаємо на нижню полицю холодильника і даємо трохи відтанути. Рибка повинна залишитися трохи щільним, але добре різатися. Позбавляємо тушку від голови і нутрощів, знімаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо водою.
Потім ріжемо скибочками, товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів і складаємо в будь-яку підходящу ємність. Додаємо цукор, сіль, оцет, рослинне масло, перець мелений і запашний горошком, приправу для риби, лаврові листочки, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо нарізаний кільцями ріпчаста цибулю. Добре перемішуємо рибку, укладаємо в простору скляну банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник.
Через дванадцять годин скумбрія солона шматочками готова, але ароматніший і насиченою її смак стає після двадцяти чотирьох годин маринування.
Класична солона скумбрія швидкого приготування шматочками в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Тушки скумбрії розморожуємо на нижній полиці холодильника. Потім розрізаємо вздовж черевця, виймаємо нутрощі, позбавляємося від голови, плавників і хвоста, зчищають чорну плівку всередині черевця і ретельно промиваємо. Тепер ріжемо рибку невеликими скибочками і укладаємо в банки або пластиковий контейнер.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, горошини запашного перцю і лавровий листок. Проварюємо дві-три хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури. Заливаємо підготовлену рибку в банку або контейнері отриманим розсолом і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години. Потім прибираємо посуд з рибою в холодильник і витримуємо ще шість годин.
Після закінчення часу скумбрія готова до вживання.
Солона скумбрія в пряному маринаді шматочками
Інгредієнти:
Приготування
Заморожену скумбрію поміщаємо на нижню полицю холодильника і даємо трохи відтанути. Рибка повинна залишитися трохи щільним, але добре різатися. Позбавляємо тушку від голови і нутрощів, знімаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо водою.
Потім ріжемо скибочками, товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів і складаємо в будь-яку підходящу ємність. Додаємо цукор, сіль, оцет, рослинне масло, перець мелений і запашний горошком, приправу для риби, лаврові листочки, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо нарізаний кільцями ріпчаста цибулю. Добре перемішуємо рибку, укладаємо в простору скляну банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник.
Через дванадцять годин скумбрія солона шматочками готова, але ароматніший і насиченою її смак стає після двадцяти чотирьох годин маринування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
Існує багато способів засолювання риби в домашніх умовах. Пропонуємо найбільш прості і бюджетні методи маринування скумбрії. Розповімо, як засолити
Солона скумбрія – рецепт
Існує два способи засолювання скумбрії: сухий або з використанням концентрованого соляного розчину. У кожного є достоїнства і дрібні недоліки. Далі у