Рецептів засолювання скумбрії шматочками в розсолі досить багато. Ми пропонуємо вам найбільш поширені. Рибка, приготована таким чином, виходить помірно солоної і має прекрасний смак і аромат.
Класична солона скумбрія швидкого приготування шматочками в домашніх умовах
Інгредієнти: заморожена тушка скумбрії – 2 шт.; очищена вода – 1 л; сіль морська – 3 ст. ложки; цукровий пісок – 1 ст. ложка; перець духмяний горошком – 3 шт.; лаврове листя – 1-2 шт.; Приготування Тушки скумбрії розморожуємо на нижній полиці холодильника. Потім розрізаємо вздовж черевця, виймаємо нутрощі, позбавляємося від голови, плавників і хвоста, зчищають чорну плівку всередині черевця і ретельно промиваємо. Тепер ріжемо рибку невеликими скибочками і укладаємо в банки або пластиковий контейнер.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, горошини запашного перцю і лавровий листок. Проварюємо дві-три хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури. Заливаємо підготовлену рибку в банку або контейнері отриманим розсолом і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години. Потім прибираємо посуд з рибою в холодильник і витримуємо ще шість годин.
Після закінчення часу скумбрія готова до вживання.
Солона скумбрія в пряному маринаді шматочками
Інгредієнти: заморожена тушка скумбрії – 1 шт.; цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.; часник – 1 зубчик; сіль – 1/2 ч. ложки; цукор – 1/3 ч. ложки; оцет – 1 ст. ложка; рослинне масло – 1 ст. ложка; приправа для риби – 1/3 ч. ложки; перець мелений – 1/4 ч. ложки; перець духмяний горошком – 5 шт.; лаврове листя – 2 шт. Приготування Заморожену скумбрію поміщаємо на нижню полицю холодильника і даємо трохи відтанути. Рибка повинна залишитися трохи щільним, але добре різатися. Позбавляємо тушку від голови і нутрощів, знімаємо чорну плівку всередині черевця і
гарненько промиваємо водою.
Потім ріжемо скибочками, товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів і складаємо в будь-яку підходящу ємність. Додаємо цукор, сіль, оцет, рослинне масло, перець мелений і запашний горошком, приправу для риби, лаврові листочки, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо нарізаний кільцями ріпчаста цибулю. Добре перемішуємо рибку, укладаємо в простору скляну банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник.
Через дванадцять годин скумбрія солона шматочками готова, але ароматніший і насиченою її смак стає після двадцяти чотирьох годин маринування.