Вернуться назад Распечатать

Засолювання скумбрії шматочками в розсолі

Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
Рецептів засолювання скумбрії шматочками в розсолі досить багато. Ми пропонуємо вам найбільш поширені. Рибка, приготована таким чином, виходить помірно солоної і має прекрасний смак і аромат.

Класична солона скумбрія швидкого приготування шматочками в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • заморожена тушка скумбрії – 2 шт.;

  • очищена вода – 1 л;

  • сіль морська – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • перець духмяний горошком – 3 шт.;

  • лаврове листя – 1-2 шт.;


  • Приготування
    Тушки скумбрії розморожуємо на нижній полиці холодильника. Потім розрізаємо вздовж черевця, виймаємо нутрощі, позбавляємося від голови, плавників і хвоста, зчищають чорну плівку всередині черевця і ретельно промиваємо. Тепер ріжемо рибку невеликими скибочками і укладаємо в банки або пластиковий контейнер.
    Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, горошини запашного перцю і лавровий листок. Проварюємо дві-три хвилини і охолоджуємо до кімнатної температури. Заливаємо підготовлену рибку в банку або контейнері отриманим розсолом і залишаємо при кімнатній температурі на чотири години. Потім прибираємо посуд з рибою в холодильник і витримуємо ще шість годин.
    Після закінчення часу скумбрія готова до вживання.

    Солона скумбрія в пряному маринаді шматочками


    Інгредієнти:

  • заморожена тушка скумбрії – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • цукор – 1/3 ч. ложки;

  • оцет – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • приправа для риби – 1/3 ч. ложки;

  • перець мелений – 1/4 ч. ложки;

  • перець духмяний горошком – 5 шт.;

  • лаврове листя – 2 шт.


  • Приготування
    Заморожену скумбрію поміщаємо на нижню полицю холодильника і даємо трохи відтанути. Рибка повинна залишитися трохи щільним, але добре різатися. Позбавляємо тушку від голови і нутрощів, знімаємо чорну плівку всередині черевця і
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    гарненько промиваємо водою.
    Потім ріжемо скибочками, товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів і складаємо в будь-яку підходящу ємність. Додаємо цукор, сіль, оцет, рослинне масло, перець мелений і запашний горошком, приправу для риби, лаврові листочки, видавлюємо через прес очищений часник і додаємо нарізаний кільцями ріпчаста цибулю. Добре перемішуємо рибку, укладаємо в простору скляну банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник.
    Через дванадцять годин скумбрія солона шматочками готова, але ароматніший і насиченою її смак стає після двадцяти чотирьох годин маринування.